În baza politicii naţionale de suplimentare a numărului de clase pentru învăţământul profesional şi tehnic, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău au anunţat că vor „tăia” cel puţin câte o clasă de la toate liceele teoretice din Buzău. Excepţie va face Colegiul „B. P. Hasdeu”.

Clasele lipsă vor viza liceele cu profil teoretic, deoarece este obligatoriu să fie păstrate proporţiile impuse de Ministerul Educaţiei respectiv pondere de aproximativ 40% pentru învăţământul teoretic şi vocaţional şi aproximativ 60% învăţământ tehnologic (liceal şi profesional).

„Niciun cadru didactic nu va fi afectat”

    „Am făcut reduceri de clase la anumite licee teoretice dar şi de la licee tehnologice, pentru a putea creşte pe învăţământul profesional. Directorii trebuie să înţeleagă, şi au înţeles, că trebuie să ne îndreptăm spre dezvoltarea învăţământului profesional. Este important de ştiut că reducerea numărului de clase nu va duce la reducerea nu­mărului de norme didactice, adică, niciun cadrul didactic nu va fi afectat”, a declarat, pentru Campus TV, inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău, Nela Wamsiedel.

Reprezentanţii IȘJ Buzău au explicat şi cum au ajuns la concluzia că un singur liceu buzoian trebuie să rămână cu acelaşi număr de clase.

 De ce Hasdeul rămâne cu acelaşi număr de clase

Nela Wamsiedel

„Este vorba despre Colegiul <B. P Hasdeu>, care a solicitat zece clase. Noi am considerat că nu trebuie să diminuăm numărul de clase şi la Hasdeu pentru că, din punctul meu de vedere, acest liceu este cel care ne ţine în locurile fruntaşe pe ţară; după cum ştiţi, oscilăm între locul II şi locul IV, la nivel naţional, în fiecare an. În analiza pe care am realizat-o, am ţinut cont şi de media ultimului elev admis în acest colegiu (n.r. ,– media 9,21) şi am ajuns la concluzia că dacă am diminua o clasă, am ridica şi mai mult ultima medie de admitere şi nu mi se pare corect”, am mai spus Nela Wamsiedel.

În aceste condiţii, creşte procentul de reprezentare a claselor cu profil tehnic, un avantaj de care se vor bucura liceele tehnologice. La nivelul judeţului Buzău, vor exista 141 de clase de liceu destinate absolvenţilor de gimnaziu, cu un efectiv estimat la aproape 4.000 de elevi.

„Am reuşit să creştem puţin procentul pe învăţământul profesional, incluzând aici liceu tehnologic, şcoală profesională şi învăţământ profesional dual, la nivelul judeţului, cu 5,5 %”, a mai declarat pentru Campus TV Nela Wamsiedel.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. La majoritatea liceelor tehnologice se consuma droguri. Se poate spune ca ISJ protejeaza dealerii de droguri aducand mai multi elevi la aceste licee? Cine este tras la raspundere ca aduci copilul la liceu si il iei depenedent de droguri? ISJ-ul trebuie desfiintat. Exista extrem de multe comentarii publicate pe siteurile de socializare in care reporterii care au dezvaluit aceste lucruri sunt amenintati cu moartea de catre elevii acestor licee. SI ISJ adauga clase in astfel de licee. Un pericol social este transformat intr-un pericol mai mare!

  2. Concediri masive în Buzău! Cum explica Isj-ul valul de concedieri din județ? Vine avalanșa! Comasări. .

  3. La Buzau mai exista sindicat? Sindicatul profesorilor ma refer? Deja este al doilea an consecutiv cand se reduc orele in favoarea liceelor tehnologice. Dobre date afara singur! Sau astepti vreo functie de la minister!

Comments are closed.