Etapa judeţeană a concursului „Sanitarii pricepuţi”, organizat de Crucea Roşie Buzău împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău va avea loc joi, 24 mai, şi va fi găzduit de Şcoala nr. 11 Buzău. Competiţia se adresează anul acesta elevilor de gimnaziu şi are drept obiective însuşirea cunoş­tinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice a copiilor.

Pe de altă parte, acest concurs promovează în rândul copiilor noţiuni privind promovarea ocrotirii mediului înconjurător şi le dezvoltă sentimentul solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă. Până la această dată sunt înscrise 15 echipaje, dar directorul Crucii Roşii, Floarea Bârzu, crede că vor mai fi înscrieri în săptămânile ce urmează.

Important este că listele cu echipajele şi cadrele didactice coordonatoare să ajungă la Crucea Roşie Buzău înainte de data concursului. Informaţii despre această competiţie se află şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Buzău, partener în proiect.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi desfăşurare a Concursului pentru Sănătate şi Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuţi”, etapa naţională a competiţiei se organizează în fiecare an, alternativ pentru ciclul gimnazial şi liceal. La etapa naţională din acest an, participă echipajele câştigătoare la etapa pe judeţ şi pe sector al Municipiului Bucureşti, pentru gimnaziu (clasele V – VIII).

DISTRIBUIȚI
loading...