Odată cu interzicerea circulaţiei auto în Parcul Crâng, municipalitatea va rezolva şi problema conflictului mocnit dintre bicicliştii care foloseau pista pentru biciclete ce înconjoară Heleşteul şi oamenii care străbat pe jos respectiva alee. Subiectul a fost, de altfel, adus în atenţia Consiliului Local de liberalul Ion Barbu, care a atras atenţia că amenajarea pistei de biciclete pe traseul res­pectiv a izbutit să irite pe toată lumea, dat fiind că aleea în cauză nu oferă spaţiu suficient şi pentru biciclişti şi pietoni.

După asfaltarea aleii care uneşte Patinoarul cu zona Obeliscului şi amenajarea unei piste de biciclete, aleea care înconjoară Heleşteul va deveni exclusiv pietonală. De cealalată parte, bicicliştii vor avea la dispoziţie un inel dedicat lor în lungime de circa 5 kilometri, pe traseul Calea Eroilor-Patinoar-Obelisc-zona unităţilor ­mi­litare din Crâng-Strada Ge­neral Grigore Baştan-Spitalul Judeţean-Stadion-Calea Eroilor.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Un inceput bun, sperand eu ca va fi luat in seama si zona Marghiloman sau Tineretului. In cele doua exista aceiasi situatie de conflict intre cei cu biciclete si pietoni. Si apoi cu atata trefic in Buzau, nu ai unde face un pic de miscare cu o bicicleta.

Comments are closed.