27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:33 PM

Economic

Industria Fintech şi transformarea sectorului financiar la nivel mondial

Economic  |
24.04.2017, 00:00
1505

   Domeniul financiar este într-o continuă evoluţie, adaptându-se nevoilor clienţilor şi încercând să ofere întotdeauna cele mai rapide şi optime soluţii. Tot ceea ce ţine de inovaţie în materie de tehnologie, alfabetizare şi educaţie tehnologică, investiţii financiare, securitate bancară, retail bancar sau metode de tranzacţionare şi transfer al banilor în acest domeniu este definit ca industrie Fintech. Permanenta nevoie de optimizare a soluţiilor şi tehnologiilor bancare şi de raliere a acestora la viteza secolului 21 a condus la crearea unor adevărate “incubatoare” de companii start-up, al căror principal scop este identificarea celor mai inovative şi ingenioase soluţii destinate acestui sector. În Europa şi în Statele Unite funcţionează unele dintre cele mai performante astfel de “acceleratoare” de inovaţii în sectorul bancar, Level 39 fiind, de departe, cel mai prolific “incubator” din zona europeană.

   Level 39 şi modul în care şi-a propus să transforme total sectorul financiar european

   Scopul principal al companiilor start-up care îşi desfăşoară activitatea în cadrul “acceleratorului” Level 39 este de a identifica cele mai avantajoase soluţii în ceea ce priveşte datele mobile bancare, analize foarte riguroase şi optimizarea informaţiilor, descentralizarea accesului la aceste date şi crearea de oportunităţi de interacţiune pentru categoriile implicate în sectorul bancar. Este vorba despre afaceri de tip B2B pentru bănci, clienţii acestora, afaceri B2C pentru micii întreprinzători şi consumatorii obişnuiţi.

   Lansat în anul 2012, Level 39 este unul dintre cei mai importanţi furizori de tehnologie de accelerare în sectorul bancar, care înglobează până în prezent aproximativ 122 de companii care activează cu succes în subdomenii precum soluţii bancare, date şi analize bancare, plăti, tranzacţionare sau crownfunding. În momentul de faţă, cele mai ofertante zone din segmentul bancar sunt cele din zona de mobile banking, transferuri instant de bani şi digitalizarea sectorului bancar şi a serviciilor financiare oferite de către bănci.

   Astfel de iniţiative sunt rezultatul necesităţii identificării unor soluţii financiare care să crească încrederea persoanelor care interacţionează în cadrul sectorului bancar (persoane fizice şi juridice) în acest sector. Aşteptările de astăzi ale clienţilor sunt din ce în ce mai ridicate, orientate către diversitate, comoditate în manipularea banilor, siguranţă maximă în timpul transferurilor de bani, dar mai ales către găsirea celor mai facile modalităţi de a expedia/recepţiona banii într-un timp cât mai scurt. Previziunile legate de folosirea serviciilor furnizate de către industria Fintech pe termen lung sunt îmbucurătoare, aproape 50% dintre aceştia dorindu-şi să apeleze la noile inovaţii oferite de companiile financiare care activează în acest domeniu.

   Companii start-up care au reuşit să revoluţioneze sectorul financiar

   Deşi nu au trecut decât 5 ani de înfiinţarea sa, Level 39 şi-a făcut din plin simţită prezenţa în domeniul financiar mondial, datorită câtorva dintre companiile pe care le găzduieşte. Rolul acestora a fost de a le oferi clienţilor soluţii alternative, costuri foarte scăzute pentru serviciile de care beneficiază, diverse oportunităţi de extindere în domeniul financiar şi oferirea celui mai bun randament în ceea ce priveşte investiţiile şi economiile realizate.

1.        Digital Shadows – este una dintre cele mai promiţătoare companii strat-up care activează în sectorul securităţii cibernetice, fiind furnizorul de soluţii de protecţie şi securitate bancară a multor dintre băncile importante din lume. Nu mai puţin de 100 de milioane de surse de date sunt monitorizate non-stop, în 27 de limbi, astfel încât sistemul de securitate cibernetică să funcţioneze la cele mai ridicate valori.

2.         Transfer Go – furnizează soluţii rapide de transfer al banilor online, având cele mai scăzute taxe fixe şi oferind posibilitatea clienţilor de a expedia/recepţiona banii în cel mai scurt timp, pe baza unei adrese de email şi a unei parole, fără să mai fie nevoie de completarea unor formulare. Serviciul este disponibil pentru majoritatea ţărilor din Europa, precum şi pentru Statele Unite.

3.         City Falcon – este una dintre companiile start-ip din cadrul Level 39 care are ca principal obiectiv monitorizarea surselor tradiţionale de ştiri şi de pe Twitter pentru furnizarea de informaţii legate de investiţii şi valori financiare clienţilor săi. Valoarea sa a fost confirmată de statutul de finalistă a competiţiei Hatch, desfăşurată sub egida Twitter.

4.         Open Corporates – dispune de una dintre cele mai vaste baze de date de companii din lume, în evidenţele sale figurând peste 84 de milioane de firme din peste 104 jurisdicţii. Recent a câştigat premiul Open Data Business Award decernat de către Open Data Institute, care i-a recunoscut meritele în activitatea desfăşurată în acest domeniu.

5.         Digital Genius – furnizează servicii de tip chat pentru companiile care interacţionează cu ai lor clienţi. Foloseşte inteligenţa artificială şi abilitatea de învăţare a computerelor pentru a permite companiilor să stabilească discuţii automate cu ai lor clienţi prin intermediul chatului.

   Dezvoltată din necesitatea de a furniza cele mai avantajoase şi inovative soluţii financiare companiilor şi clienţilor acestora, industria Fintech a reuşit să creeze adevărate centre de dezvoltare a tehnologiei financiare.

 

Comentarii

Interesant (16 May, 10:46)
scaner cod de bare

Chiar foarte interesant articolul. Sesizez ca mediul de afaceri din IT a intrat pe un trend ascendent chiar si sectorul de software si hardware precum https://www.itdepot.ro/cititoare-coduri-de-bare-228 si https://www.itdepot.ro/imprimante-etichete-242

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker