27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:12 PM

Economic

Industria Fintech şi transformarea sectorului financiar la nivel mondial

Economic  |
24.04.2017, 00:00
1463

   Domeniul financiar este într-o continuă evoluţie, adaptându-se nevoilor clienţilor şi încercând să ofere întotdeauna cele mai rapide şi optime soluţii. Tot ceea ce ţine de inovaţie în materie de tehnologie, alfabetizare şi educaţie tehnologică, investiţii financiare, securitate bancară, retail bancar sau metode de tranzacţionare şi transfer al banilor în acest domeniu este definit ca industrie Fintech. Permanenta nevoie de optimizare a soluţiilor şi tehnologiilor bancare şi de raliere a acestora la viteza secolului 21 a condus la crearea unor adevărate “incubatoare” de companii start-up, al căror principal scop este identificarea celor mai inovative şi ingenioase soluţii destinate acestui sector. În Europa şi în Statele Unite funcţionează unele dintre cele mai performante astfel de “acceleratoare” de inovaţii în sectorul bancar, Level 39 fiind, de departe, cel mai prolific “incubator” din zona europeană.

   Level 39 şi modul în care şi-a propus să transforme total sectorul financiar european

   Scopul principal al companiilor start-up care îşi desfăşoară activitatea în cadrul “acceleratorului” Level 39 este de a identifica cele mai avantajoase soluţii în ceea ce priveşte datele mobile bancare, analize foarte riguroase şi optimizarea informaţiilor, descentralizarea accesului la aceste date şi crearea de oportunităţi de interacţiune pentru categoriile implicate în sectorul bancar. Este vorba despre afaceri de tip B2B pentru bănci, clienţii acestora, afaceri B2C pentru micii întreprinzători şi consumatorii obişnuiţi.

   Lansat în anul 2012, Level 39 este unul dintre cei mai importanţi furizori de tehnologie de accelerare în sectorul bancar, care înglobează până în prezent aproximativ 122 de companii care activează cu succes în subdomenii precum soluţii bancare, date şi analize bancare, plăti, tranzacţionare sau crownfunding. În momentul de faţă, cele mai ofertante zone din segmentul bancar sunt cele din zona de mobile banking, transferuri instant de bani şi digitalizarea sectorului bancar şi a serviciilor financiare oferite de către bănci.

   Astfel de iniţiative sunt rezultatul necesităţii identificării unor soluţii financiare care să crească încrederea persoanelor care interacţionează în cadrul sectorului bancar (persoane fizice şi juridice) în acest sector. Aşteptările de astăzi ale clienţilor sunt din ce în ce mai ridicate, orientate către diversitate, comoditate în manipularea banilor, siguranţă maximă în timpul transferurilor de bani, dar mai ales către găsirea celor mai facile modalităţi de a expedia/recepţiona banii într-un timp cât mai scurt. Previziunile legate de folosirea serviciilor furnizate de către industria Fintech pe termen lung sunt îmbucurătoare, aproape 50% dintre aceştia dorindu-şi să apeleze la noile inovaţii oferite de companiile financiare care activează în acest domeniu.

   Companii start-up care au reuşit să revoluţioneze sectorul financiar

   Deşi nu au trecut decât 5 ani de înfiinţarea sa, Level 39 şi-a făcut din plin simţită prezenţa în domeniul financiar mondial, datorită câtorva dintre companiile pe care le găzduieşte. Rolul acestora a fost de a le oferi clienţilor soluţii alternative, costuri foarte scăzute pentru serviciile de care beneficiază, diverse oportunităţi de extindere în domeniul financiar şi oferirea celui mai bun randament în ceea ce priveşte investiţiile şi economiile realizate.

1.        Digital Shadows – este una dintre cele mai promiţătoare companii strat-up care activează în sectorul securităţii cibernetice, fiind furnizorul de soluţii de protecţie şi securitate bancară a multor dintre băncile importante din lume. Nu mai puţin de 100 de milioane de surse de date sunt monitorizate non-stop, în 27 de limbi, astfel încât sistemul de securitate cibernetică să funcţioneze la cele mai ridicate valori.

2.         Transfer Go – furnizează soluţii rapide de transfer al banilor online, având cele mai scăzute taxe fixe şi oferind posibilitatea clienţilor de a expedia/recepţiona banii în cel mai scurt timp, pe baza unei adrese de email şi a unei parole, fără să mai fie nevoie de completarea unor formulare. Serviciul este disponibil pentru majoritatea ţărilor din Europa, precum şi pentru Statele Unite.

3.         City Falcon – este una dintre companiile start-ip din cadrul Level 39 care are ca principal obiectiv monitorizarea surselor tradiţionale de ştiri şi de pe Twitter pentru furnizarea de informaţii legate de investiţii şi valori financiare clienţilor săi. Valoarea sa a fost confirmată de statutul de finalistă a competiţiei Hatch, desfăşurată sub egida Twitter.

4.         Open Corporates – dispune de una dintre cele mai vaste baze de date de companii din lume, în evidenţele sale figurând peste 84 de milioane de firme din peste 104 jurisdicţii. Recent a câştigat premiul Open Data Business Award decernat de către Open Data Institute, care i-a recunoscut meritele în activitatea desfăşurată în acest domeniu.

5.         Digital Genius – furnizează servicii de tip chat pentru companiile care interacţionează cu ai lor clienţi. Foloseşte inteligenţa artificială şi abilitatea de învăţare a computerelor pentru a permite companiilor să stabilească discuţii automate cu ai lor clienţi prin intermediul chatului.

   Dezvoltată din necesitatea de a furniza cele mai avantajoase şi inovative soluţii financiare companiilor şi clienţilor acestora, industria Fintech a reuşit să creeze adevărate centre de dezvoltare a tehnologiei financiare.

 

Comentarii

Interesant (16 May, 10:46)
scaner cod de bare

Chiar foarte interesant articolul. Sesizez ca mediul de afaceri din IT a intrat pe un trend ascendent chiar si sectorul de software si hardware precum https://www.itdepot.ro/cititoare-coduri-de-bare-228 si https://www.itdepot.ro/imprimante-etichete-242

Raspunde

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker