Individul din Bozioru, care și-a dus copilul în pădure și l-a maltratatdrept răzbunare pe soția plecată în Spania, a fost arestat preventiv pe 28 decembrie 2017, mandatul fiind emis pentru 30 de zile. În urma expertizei psihiatrice efectuată de medicii specialiști s-a stabilit că acesta a comis fapta cu discernământ motiv pentru care procurorul de caz a propus instanței arestarea lui preventivă pentru șantaj și rele tratamente.

Cazul a ajuns în atenția oamenilor legii pe 28 octombrie când mama femeii a anunțat autoritățile de grozăvia soțului său.

Bărbatul, de 39 de ani, din comuna Bozioru, şi-a dus băiatul în pădure, l-a legat cu nişte chingi de un copac şi l-a tăiat, cel mai probabil un cuţit. A filmat totul cu telefonul mobil şi apoi a trimis imaginile soţiei sale şi mamă a copilului, plecată la muncă în Spania. „Dacă nu te întorci acasă, îţi omor copilul“, ar fi fost mesajul individului către soţia lui. Imediat, femeia a cerut ajutorul autorităţilor din Buzău, iar poliţiştii s-au deplasat la casa bărbatului, unde l-au găsit pe copil cu numeroase tăieturi pe corp. Bărbatul ar fi făcut acest gest pentru a se răzbuna pe femeie întrucât aceasta nu ar fi dorit să se mai întoarcă în ţară și vorbea chiar despre divorț.

Imediat ce a vizionat imaginile, mama băiatului a cerut ajutorul autorităţilor din Buzău, iar poliţiştii au început cerecetările la faţa locului, constatând că sesizarea se confirmă. Copilul a fost găsit cu numeroase tăieturi pe corp şi în stare de şoc, fiind transportat cu o ambulanţă la spital. Medicii au stabilit că este în afara pericolului, dar băiatul a rămas internat.

Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Iniţial, agresorul a intrat inițial în custodia Poliţiei, ulterior el fiind  internat la Spitalul de Neropsihiatrie Săpoca pentru efectuarea unei expertize psihiatrice care a durat aproape două luni.

Bărbatul este cercetat pentru infracţiunile de șantaj şi rele tratamente aplicate minorului. Iindividul riscă ani grei după gratii. Bărbatul este cunoscut în comunitate ca având un comportament violent, însă nu era în evidenţe cu afecţiuni psihice.

O perioadă ar fi fost plecat şi el la muncă în Spania, însă după un timp s-a întors în ţară. Copilul se afla în grija lui şi a bunicii paterne.

DISTRIBUIȚI
loading...