UPDATE Bărbatul a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Detalii șocante ies la iveală despre accidentul mortal de azi-noapte de pe DN10. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că individul de 27 de ani, vinovat de moartea unei fete de 11 ani, este Laurențiu Ionuț Cârpaci și luase în mașină alți trei nepoți, cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, copiii fratelui său, Nicolae Cârpaci. Totul s-a întâmplat după ce tânărul care s-a urcat la volan fără să posede permis de conducere băuse cu rudele sale iar acestea știau că el plecase la plimbare cu copiii în miez de noapte. Ceilalți trei copii au scăpat cu viață fiind duși acasă chiar de tânărul de 27 de ani, imediat după accident, acesta fiind și motivul pentru care acesta a plecat de acolo, fiind identificat ulterior când se întorcea la locul faptei.

Laurențiu Ionuț Cârpaci

Bărbatul a fost reținut și urmează să fie prezentat la Parchet cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul se mutase de vreo trei luni la Greceanca, comuna Breaza, unde își găsise o fată.

Individul este recidivist și a avut în trecut condamnări pentru furturi și tâlhării.

Fata decedată, Iuliana Cîrpaci, împlinise 11 ani în octombrie, anul trecut. Ceilalți trei copii care se aflau în mașină în momentul accidentului, frații fetiței de 11 ani decedată în accidentul de azi noapte, au fost evaluați de medici și sunt în afara oricărui pericol.

La data de 5 ianuarie a.c., a fost sesizată producerea unui accident rutier pe raza localităţii Sătuc, pe drumul naţional 10.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 27 ani, din Greceanca, în timp ce se deplasa cu un autoturism din direcţia Berca către Verneşti, cel mai probabil pe fondul vitezei excesive şi a faptului că nu posedă permis de conducere, pe raza aceleeaşi localităţi a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a acroşat o conductă de distribuţie a gazelor naturale, ulterior răsturnându-se în afara părţii carosabile.

În urma impactului o minoră în vârstă de 11 ani, pasageră, a fost proiectată în afara autovehiculului şi a decedat.

Având în vedere afectarea conductei de distribuţie a gazelor naturale, zona a fost izolată pentru intervenţia echipajelor din cadrul I.G.S.U. şi specialiştilor cu atribuţii în domeniu, ulterior demarându-se activităţile de cercetare.

Totodată, din verificări a reieşit că alţi trei minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, se aflau în autoturism la momentul producerii evenimentului, motiv pentru care a fost dispusă măsura transportării acestora la spital, în vederea stabilirii existenţei unor eventuale vătămări.

Poliţiştii au efectuat activităţi specifice pentru identificarea şi depistarea conducătorului autoturismului, iar la momentul depistării sale, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de acesta poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează ca în cursul acestei zile să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere legală„, se precizează în comunicatul transmis de Biroul de presă al IPJ Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...