27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:34 PM

Opinii

Inconștienți, cu voie sau la ordin?

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.02.2017, 00:00
462

   Credeați că le-au murit lăudătorii social-democraților Dragnea, Grindeanu și Iordache? Chiar dacă ultimul, cu voia dumneavoastră, a ajuns, de ieri, în groapa de gunoi a istoriei. Nicidecum, și nu doar cei din interior, ci și cei din afară. Din afara Uniunii Europene, bineînțeles.

   Nu ar fi fost tragic dacă laudele ar fi venit dinspre Cu­ba, Coreea de Nord, Lesotho sau Panama. Dar ele vin chiar din partea marelui vecin de la Răsărit. Astfel, ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuz­min, a comentat situația din România, spunând că ceea ce a făcut guvernul e „o proble­mă minoră“, dar și că însuși Țarul Putin a dezincriminat în Rusia mai multe fapte penale.

   Bineînțeles, s-ar putea spu­ne că instituționalizarea co­rup­ției este transfrontalieră pentru state de o anumită ca­te­gorie, cum Maica Rusie ar vrea să fie și România. Corup­tă și instabilă politic, pentru a se încadra în planurile lui Putin de dezmembrare a Europei Unite, în vederea  refa­cerii Uniunii Sovietice. Ches­tiuni care nu mai sunt un se­cret pentru nimeni. Scriam, nu de mult, în interiorul acestei rubrici, că pentru a putea destabiliza România, punct esențial în aceste planuri, țarul Vladimir are nevoie de un scenariu precum cel din Ucraina: creșterea fenomenului corupției și scăderea capacității de apărare, la vedere și informativ. Și că toți vecinii noștri care au ajuns în brațele Rusiei au făcut-o pe fondul pa­raliziei statului prin corupție.

   Luarea de poziție a ambasadorului rus nu face decât să confirme încă o dată ce fel de țară și-ar dori Putin să fie România. Rămâne, încă, întrebarea dacă susnumiții au făcut ceea ce au făcut inconștienți, cu voie sau la ordin.

Comentarii

dezamăgit (10 Feb, 19:27)
Copernicus

Cu părere de rău, dar bateți câmpii cu grație. Spre aducere aminte! Rușii au cumpărat industria metalurgică din România, concernul Mechel, pentru a o distruge și a creea o piață de desfacere. Cazurile Oltchim și Arpechim ”rezolvate” pe vremea marinarului etc. Există o dominație economică a rușilor. Articolul e varză, tendențios și lipsit de originalitate.

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker