27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 11:57 AM

Opinii

Inconștienți, cu voie sau la ordin?

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.02.2017, 00:00
414

   Credeați că le-au murit lăudătorii social-democraților Dragnea, Grindeanu și Iordache? Chiar dacă ultimul, cu voia dumneavoastră, a ajuns, de ieri, în groapa de gunoi a istoriei. Nicidecum, și nu doar cei din interior, ci și cei din afară. Din afara Uniunii Europene, bineînțeles.

   Nu ar fi fost tragic dacă laudele ar fi venit dinspre Cu­ba, Coreea de Nord, Lesotho sau Panama. Dar ele vin chiar din partea marelui vecin de la Răsărit. Astfel, ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuz­min, a comentat situația din România, spunând că ceea ce a făcut guvernul e „o proble­mă minoră“, dar și că însuși Țarul Putin a dezincriminat în Rusia mai multe fapte penale.

   Bineînțeles, s-ar putea spu­ne că instituționalizarea co­rup­ției este transfrontalieră pentru state de o anumită ca­te­gorie, cum Maica Rusie ar vrea să fie și România. Corup­tă și instabilă politic, pentru a se încadra în planurile lui Putin de dezmembrare a Europei Unite, în vederea  refa­cerii Uniunii Sovietice. Ches­tiuni care nu mai sunt un se­cret pentru nimeni. Scriam, nu de mult, în interiorul acestei rubrici, că pentru a putea destabiliza România, punct esențial în aceste planuri, țarul Vladimir are nevoie de un scenariu precum cel din Ucraina: creșterea fenomenului corupției și scăderea capacității de apărare, la vedere și informativ. Și că toți vecinii noștri care au ajuns în brațele Rusiei au făcut-o pe fondul pa­raliziei statului prin corupție.

   Luarea de poziție a ambasadorului rus nu face decât să confirme încă o dată ce fel de țară și-ar dori Putin să fie România. Rămâne, încă, întrebarea dacă susnumiții au făcut ceea ce au făcut inconștienți, cu voie sau la ordin.

Comentarii

dezamăgit (10 Feb, 19:27)
Copernicus

Cu părere de rău, dar bateți câmpii cu grație. Spre aducere aminte! Rușii au cumpărat industria metalurgică din România, concernul Mechel, pentru a o distruge și a creea o piață de desfacere. Cazurile Oltchim și Arpechim ”rezolvate” pe vremea marinarului etc. Există o dominație economică a rușilor. Articolul e varză, tendențios și lipsit de originalitate.

Raspunde

Stiri Agerpres

KO Goetz, reprezentant de marcă al picturii abstracte germane, a murit la vârsta de 103 ani
Marti, August 22, 2017 11:52 AM

Pictorul Karl Otto Goetz, ale cărui lucrări abstracte au contribuit la revirimentul pe piața internațională a artei germane după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și prăbușirea celui de-Al Treilea Reich, a murit la vârsta de 103 ani, a anunțat luni fundația sa, informează DPA.

Directorul Tel Drum, Petre Pitiș, la DNA
Marti, August 22, 2017 11:50 AM

Directorul societății Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

China: Peste 4.000 de persoane evacuate din calea taifunului Hato
Marti, August 22, 2017 11:45 AM

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din calea taifunului Hato, cel de-al 13-lea fenomen meteorologic de acest tip din 2017, care înaintează spre coasta de sud-est a Chinei, informează marți Xinhua.

Stoltenberg: NATO nu va lăsa niciodată Afganistanul ''să redevină un sanctuar pentru teroriști''
Marti, August 22, 2017 11:43 AM

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care a intervenit în Afganistan a doua zi după atentatele din 11 septembrie 2001, la cererea SUA, nu va lăsa niciodată această țară ''să redevină un sanctuar pentru teroriști'', a declarat marți secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, salutând discursul președintelui american Donald Trump, informează AFP.

Un fost avocat al cântărețului Michael Jackson îl va apăra pe Bill Cosby
Marti, August 22, 2017 11:38 AM

Tom Mesereau, fost avocat al cântărețului Michael Jackson, se va ocupa de apărarea în instanță a actorului de comedie Bill Cosby, a anunțat luni un purtător de cuvânt al artistului, citat de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 11:14 Lumea de ieri și lumea de azi!
Pixelu razna a comentat pentru articolul Torţionarul Vişinescu se vrea liber ,,din motive medicale“:
Din aceeași categorie cu „nu suportă detenția” sau dementul ăla norvegian, Breivik, care a dat statul în judecată că este supus unui tratament inuman pentru că este izolat și nu socializează și i se încălzește mâncarea la microunde. Și statul norvegian a luat în serios plângerea. Demența este totală. Personajul are și pagină pe Wikipedia. Mai nou, și-a schimbat legal numele.
22 Aug, 10:46 Justitie divina...
Unforgiven a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Florina Stoian,nu te supara,dar era si timpul sa fii schimbata!...La cate mizerii si abuzuri ai facut in perioada concursului pentru functia de director de scoala-2016,la cata incompetenta crasa ai demonstrat in ciuda inaltelor studii economice de la Academia din Brosteni,la cat rafinament intelectual ai afisat de fiecare data cand ai reprezentat invatamantul buzoian,la ce /in ce concurs de imprejurari politice ai obtinut postul!...Probabil e prea mult pentru tine si functia de director la gradinita "Boboceii din Micro III"...Sorry,Florina go home!
22 Aug, 10:13 Unde dai și unde crapă!
Pixelu corporatist a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Observ o întreagă propagandă legată de faptul că: „A luat concursul, să-și ducă mandatul la bun sfârșit!”. Principial vorbind, este o cretinătate. Dacă câștigătorul concursului o ia razna în timpul mandatului este firesc să fie înlăturat. Că se pot face abuzuri, cum pare a fi și cazul de față, este cu totul altă discuție, care în principiu sunt generate de însăși natura legislației. Guvernarea corporatistă a fost legiferată tocmai pentru a legaliza abuzul.
Google PageRank Checker