27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:31 AM

Opinii

Inconștienți, cu voie sau la ordin?

de Călin BOSTAN
Opinii  |
10.02.2017, 00:00
269

   Credeați că le-au murit lăudătorii social-democraților Dragnea, Grindeanu și Iordache? Chiar dacă ultimul, cu voia dumneavoastră, a ajuns, de ieri, în groapa de gunoi a istoriei. Nicidecum, și nu doar cei din interior, ci și cei din afară. Din afara Uniunii Europene, bineînțeles.

   Nu ar fi fost tragic dacă laudele ar fi venit dinspre Cu­ba, Coreea de Nord, Lesotho sau Panama. Dar ele vin chiar din partea marelui vecin de la Răsărit. Astfel, ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuz­min, a comentat situația din România, spunând că ceea ce a făcut guvernul e „o proble­mă minoră“, dar și că însuși Țarul Putin a dezincriminat în Rusia mai multe fapte penale.

   Bineînțeles, s-ar putea spu­ne că instituționalizarea co­rup­ției este transfrontalieră pentru state de o anumită ca­te­gorie, cum Maica Rusie ar vrea să fie și România. Corup­tă și instabilă politic, pentru a se încadra în planurile lui Putin de dezmembrare a Europei Unite, în vederea  refa­cerii Uniunii Sovietice. Ches­tiuni care nu mai sunt un se­cret pentru nimeni. Scriam, nu de mult, în interiorul acestei rubrici, că pentru a putea destabiliza România, punct esențial în aceste planuri, țarul Vladimir are nevoie de un scenariu precum cel din Ucraina: creșterea fenomenului corupției și scăderea capacității de apărare, la vedere și informativ. Și că toți vecinii noștri care au ajuns în brațele Rusiei au făcut-o pe fondul pa­raliziei statului prin corupție.

   Luarea de poziție a ambasadorului rus nu face decât să confirme încă o dată ce fel de țară și-ar dori Putin să fie România. Rămâne, încă, întrebarea dacă susnumiții au făcut ceea ce au făcut inconștienți, cu voie sau la ordin.

Comentarii

dezamăgit (10 Feb, 19:27)
Copernicus

Cu părere de rău, dar bateți câmpii cu grație. Spre aducere aminte! Rușii au cumpărat industria metalurgică din România, concernul Mechel, pentru a o distruge și a creea o piață de desfacere. Cazurile Oltchim și Arpechim ”rezolvate” pe vremea marinarului etc. Există o dominație economică a rușilor. Articolul e varză, tendențios și lipsit de originalitate.

Raspunde

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker