“Marea asfaltare” nu este doar apanajul oraşelor, o demonstrează administraţia locală a comunei Vadu Paşii, căreia i-a fost alocată, la finele anului trecut, suma de 4,2 milioane lei (peste 913.000 euro) pentru o campanie de asfaltare a drumurilor comunale, care va debuta în primăvara acestui an. Contractul de finanţare a fost semnat, cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pe 29 decembrie 2017.

Această finanţare se adaugă celei de peste 7,6 milioane lei (1,65 milioane euro) pentru sistemul complex de canalizare menajeră şi de modernizare a sistemului de alimentare cu apă, care va beneficia de fonduri europene printr-un proiect obţinut, tot în luna decembrie, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale pe submăsura 7.2. (investiţii în crearea şi moder­nizarea infrastructurii de bază la scară mică). Tot în cadrul acestui proiect va fi demarată şi din comuna Vadu Paşii.

“Atragerea de fonduri pentru investiţii în utilităţi şi infrastructură va reprezenta o axă prioritară pe toată durata mandatului pentru administraţia pe care o conduc. Sperăm ca, la finalul acestor investiţii, locuitorii comunei să poată fi mândri că trăiesc într-o localitate modernă, cu condiţii decente, la fel ca la oraş“, a spus primarul Gheorghe Firon., citat de StirideBuzau.

Aceste investiţii sunt completate de construirea unui nou pod auto peste râul Buzău şi de reabilitarea vechiului pod afectat de inundaţile din vara anului 2005, ambele investiţii, în sumă de peste 26 milioane lei, fiind finanţate de Ministerul Dezvoltării şi de Consiliul Judeţean.

DISTRIBUIȚI
loading...