Reabilitarea drumului județean 203K va începe cel târziu în luna septembrie. Anunțul a fost făcut de preșe­dintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, motivul întârzierii fiind intenția de a nu perturba și mai mult traficul pe Valea Slănicului.

Licitația pentru acordarea contractului de lucrări a fost demarată acum doi ani, însă rezultatul a fost contestat în repetate rânduri, fapt ce a întârziat reabilitarea drumului.

,,Lucrările vor începe în luna august sau cel târziu în septembrie. Chiar dacă am putea da ordinul de începere săptămâna viitoare, nu l-aș da, pentru că am perturba și mai mult traficul, care și așa este afectat de lucrările de la podul Mărăcineni”, a spus Neagu după ședința ordinară a Consiliului Județean.

Valoarea estimativă a proiectului depășește 88 de milioane de lei. Cu acești bani se va realiza reabilitarea completă a șoselei pe o lungime de 37 de km, pe raza localităților Săpoca, Cernătești, Beceni și Vintilă Vodă, dar și la Mărăcineni, unde șoseaua va fi lățită la două benzi pe sens.

De curând, licitația pentru lucrările de întreținere pe perioada de vară, pentru perioada 2018-2021, s-a încheiat, iar în perioada imediat următoare vor fi demarate lucrări de refacere a covorului asfaltic pe 60 de kilometri de drumuri județene, dar și pentru refacerea unei alte porțiuni din drumul județean 203 K, limita județului Brăila – Robeasca -Vadu Pașii.

Lucrările anunțate la cei 60 de kilometri de drumuri județene vor fi efectuate cu bani din bugetul județean. Covoare asfaltice vor fi turnate pe drumuri din zona Râmnicu Sărat, la Murgești, Mărgări­tești, Livada, Blăjani, dar și în nordul județului, la Zeletin ori la Berca, pe drumul spre mănăstirea Rătești și Vulcanii Noroioși, obiective turistice importante. De asemenea, se va asfalta pe zona Padina -Rușețu.

DISTRIBUIȚI
loading...

6 COMENTARII

  1. inainte sa postez un articol intr-un grup care are si denumire de sat m-as interesa unde este localitatea respectiva.cu ce credeti ca ii ajuta pe cei de acolo faptul ca se asfalteaza la campie?cu nimic.cei din zona de munte nu vor vedea asfalt nici daca vine presedintele tarii in vizita.va vaitati ca nu vin turistii la noi.pai unde?pe un drum de tara plin de gropi?pacat de toate zonele acelea ca nu pot fii vazute decat daca ai un jeep sau bani multi sa nu te intereseze cat te costa reparatul masinii.asta asa ca fapt divers……

  2. De Drumul Judetean 205 Naeni Fintesti DN1B nu a spus nimic domnul Petre Emanoil Neagu?Multumesc.

Comments are closed.