Organizaţia judeţeană a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a făcut rost de un şef de serviciu deconcentrat; dar nu prin numirea vreunui membru ALDE într-o funcţie de conducere la o instituţie publică buzoiană, ci prin import, al unui nou traseist apărut pe scena politică locală. Este vorba despre inspectorul şcolar general – repus pe funcţie de instanţă, dar neinstalat încă pe fotoliu – Florina Stoian, care, ieri, a completat adeziunea de membru ALDE.

Pe parcursul unei conferinţe de presă organizate la sediul ALDE special pentru a prezenta noua achiziţie, Stoian a spus că în ultimii doi ani s-a detaşat de politică. ,,Am văzut că nu este bine, pentru că atât timp cât nu faci politică, te loveşte toată lumea”, a spus aceasta. Ce a omis ea să spună este faptul că a ajuns din Partidul Naţio­nal Liberal la Alianţa Liberalilor şi Democraţilor după un popas de un an în… Partidul Social Democrat, formaţiune politică în care s-a înscris în august 2017. Bineînţeles că Florina Stoian a negat, ieri, că ar exista o ­ade­ziune la PSD semnată de ea, aşa cum a negat că ar putea fi urmată la ALDE şi de alţi oameni din Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Florina Stoian, educatoare la bază, a apărut pe scena politică buzoiană în Partidul Democrat condus la Buzău de către deputatul Cezar Preda. Activismul de partid i-a adus nu doar funcţii politice – precum cele de consilier local sau judeţean -, ci şi administrative, de inspector general şi inspector general adjunct. Ultima oară ea a ocupat funcţia de inspector general după ce a promovat un concurs organizat în perioada guvernului condus de Dacian Cioloş, ca membru PNL. Ea a fost demisă din această funcţie vara trecută, de către ministrul Liviu Pop, şi în primăvara acestui an, de această dată la pachet cu celelalte două şefe din instituţie, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău. În ambele ocazii, ea a fost repusă pe funcţie de justiţie, ultima dată în urmă cu o săptămână.

Stoian se va întoarce în Inspectoratul Şcolar pe postul de inspector general – pe care l-a obţinut ca membru PNL, şi pe care apoi l-a ocupat ca membru PSD – cu un nou carnet de partid în buzunar, şi, foarte probabil, va înlocui preocupările legate de calitatea învăţământului buzoian cu cele orientate cu racolarea inspectorilor şi directorilor de şcoli în ALDE, după ­exe­mplele glorioase pe care i le oferă noii săi şefi, în frunte cu deputatul Adrian Mocanu.

DISTRIBUIȚI
loading...

10 COMENTARII

 1. Ce urat ! Dragii mei ,ptr. d-voastra cred ca este o delectare sa faceti asemenea comentarii. Eu v-as intreba mai este vre-un post cu functie de conducere sa nu fie ocupat politic? Mai poate cineva ocupa un loc de munca in jud.Buzau de politic ?Toti avem defecte ,nu suntem perfecti ,dar nu vedem gunoiul din ochiul nostru ,il vedem din ochiul celuilalt.Asa suntem noi o parte din romani .Vorbiti de aceasta doamna,care cu cred ca merita asemenea comentarii.Sunt profesor nou(am terminat facultatea de 1 an).Nu am putut ocupa un loc de munca din cauza politicului care isi numeste toti neavenitii in orice functie.Am mers la aceasta doamna,i-am explicat situatia,si mi-a rezolvat problema unui loc de munca .Pe cand altele m-au invitat afara si mi-au zis ,,sa fii sanatoasa ,nu avem nimic „.Dupa mine a intrat altcineva si a gasit loc de munca.Diferenta era ca eu aveam facultate de cinci ani iar persoana avea post liceala si politic.Este foarte grav ce se intampla cu noi .Haideti sa lasam barfa si sa facem ceace ar trebui ptr.noi si copiii nostri.Imi cer scuze ,nu vreau sa supar pe nimeni dar asta e cruda realitate .

  • Simpatico! Mergi și te angajează în mediul privat și scapi de politic! Dar nu, la stat este călduț. De câte ori am ocazia povestesc ce-a răspuns un tefelist piețar la întrebarea de ce urăște cu atâta convingere pesedeul. Pentru că nu mai ai loc de pesediști ca să te angajezi ca bugetar, a răspuns fără să respire tânărul cu convingeri liberale.

 2. O zănatecă incoerentă de care și repetentul clasei râde cu bucuria faptului că nu e, totuși, prostul școlii, trece de la un partid care nu are nimic în comun cu liberalismul (domnul I.O., care se dă liberal și-și apără gașca mai ceva ca personajele lui Caragiale, nu e decât un conservator mascat) la un alt partid care are totul în comun cu hoția. Inspectoratul școlar rămâne un cuib politic, un corespondent local al cuibului mare din Parlamentul ocupat de drăgneni, tăriceni și alți neni care vor să fure și să nu fie prinși că fură.
  Ce să spun, moare învățământul buzoian dacă nu vine madama la șefia ISJ, de a trebuit săraca să se sacrifice și să treacă la ALDE, după îndelungi suferințe…

  • „Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic.”
   Câtă dreptate are nea’ Ion Țiriac! După Q, nu rămâne nimic.

  • Pai da, ca Tiriac tot un hot este. Unul mana in mana cu psd, unul care impusca mistreti cu Adrian Nastase, pe cand i se spunea El Insusi…

  • Cum mă! Vrei să spui că și capitaliștii sunt hoți! Păi la vânătoare împușcă mistreți: moștenitorul imperiului Porsche, președintele grupului DaimlerChrysler, regele european al sucurilor, deținătorul pachetului majoritar al concernului Peugeot, președintele OTP Bank … Vrei să spui că ăștia de mai sus sunt niște penali!
   Adrian Năstase n-a mai participat de când i-a trecut glonțul pe lângă gât, e drept că nu vroia să împuște vreun mistreț!

 3. Amuzantă și tristă în același timp. Nu am văzut-o pe Florina la PNL. O fi fost dar cu mine nu s-a întâlnit la vreo ședință municipală ci, se pare , că venea la „congresele”locale. PNL exclude intervenția politicului în școli. Noua reformă a învățământului, la care lucrează și ministerul acum, are în vedere acest aspect. PNL este un os în gâtul politicienilor din alte partide care se străduiesc din răsputeri să-l compromită. Chiar în interiorul organizației sunt membrii PNL șforari, intriganți și habarniști ai valorilor liberale. Unii stau mai potoliți alți vor înțelege într-un târziu că misiunea istorică a PNL nu s-a sfârșit. Susțin PNL ca unul ce îi cunoaște istoria. Cred în valorile liberalismului pe care unii –chiar din alte partide –le practică fără să știe. Istoria PNL este xtrem de bogată în fapte de anvergură, de la Revoluția din 1848-la Unirea Principatelor-Cucerirea Independeței și apoi la Marea Unire din 1918. Din păcate cei care au creat acest partid nu mai sunt, iar cei pe care îi vedem azi în fruntea lui sunt huliți, discreditați și umpluți de noroi de urmașii celor care în 1949 i-au torpilat în închisori pe acei bărbați- oameni de stat aflați în fruntea PNL atunci. Adică de comuniști . Partidul comunist și organismele sale ce au stăpânit țara 40 de ani, își continuă azi activitatea sub numele altor partide inclusiv în oastea de strânsură numită alde! „alde Ghiță, alde Ion, d-alde Florica, etc. Când România se va trezi va reînvăța istoria. Azi, cu unprocent de 29% în sondaje, PNL rămâne o speranță, O NOUĂ CALE, a României!

 4. Aceasta individa ramane o NULITATE profesionala in orice partid se va duce! ESTE O RUSINE PENTRU INVATAMANTUL BUZOIAN! Singura calitate care o recomanda este SLUGARNICIA. Se aude prin targ ca PSD-ul nu a validat adeziunea ei depusa de vreun an, de aceea si-a cautat alt sptapan din arcul puterii. Oare vor urma si celelalte doua gratii?

 5. Foarte tare! Ce se mai zvârcolesc susținătorii libertarieni ai educatoarei! Cum se dădeau ei de ceasul morții că un membru marcant al liberalismului este hărțuit de ciuma roșie! Să vină ionescu.o să ne povestească despre valorile liberale și cum luptă pe metereze educatoarea jeana darc împotriva bolșevicilor din educație. Să mai zică cineva că nu-i amuzantă politica!

Comments are closed.