Nici n-au trecut bine trei zile de la semnarea protocolului de colaborare la nivel local dintre Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Social Românesc, un protocol pe care semnatarii – liderul interimar al ALDE, ministrul Graţiela Gavrilescu, preşedintele exe­cutiv al PMP, senatorul Dorin Bădulescu, şi liderul PSRo, consilierul local Silviu Roşioru – spuneau, sâmbătă, că urmăreşte ,,susţinerea politicii de centru-dreapta orientate către ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor judeţului Buzău”, şi acesta s-a transformat în instrument pentru vânătoare de funcţii publice.

Astfel, ALDE Buzău a transmis deja, deocamdată pe căi neoficiale, o cerere imperativă ca pe două posturi-cheie de la nivelul judeţului Buzău să fie instalate persoane susţinute de partidul lui Călin Popescu Tărciceanu. Este vorba despre funcţia de subprefect – funcţie cerută, fără succes însă, de ­li­beral-democraţii buzoieni şi în perioada în care organizaţia era condusă de consilierul judeţean Mihai Cristescu – şi, surpriză!, despre cea de inspector gene­ral al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Mai interesant este faptul că atribuirea respectivelor posturi către ALDE Buzău nu este cerută de conducerea oficială a organizaţiei, ci de către deputatul Adrian Mocanu, care, formal, este încă membru al Partidului Mişcarea Populară. Surse din interiorul formaţiunii fondate de fostul preşedinte Traian Băsescu spun că excluderea lui Mocanu ar fi o chestiune de zile, moment în care acesta va trece în barca lui Călin Popescu Tăriceanu cu speranţa că, odată ce va fi dat afară din PMP, nu i se va mai putea reproşa traseismul politic. Până atunci, el vorbeşte în numele alianţei locale ALDE-PMP-PSRo, despre care OPINIA a spus că ar putea avea ca obiect mici şantaje punctuale ale liberal-democraţilor pentru PSD, legate, în special, de votul în Consiliul Municipal Buzău, pentru obţinerea măcar a unor posturi de conducere în administraţie sau în deconcentrate.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Sau doamna inspector Mihaela Alexandru doreste functia suprema de la Inspectorat. Doar i se promisese o succesiune. Si cu sotul prezent la intalnirea din Dragaica….

  2. Aveți cumva și numele celor care ar urma sa ocupe cele 2 funcții ? Cumva Av Alexandru pt subprefect si Ionela V pt adjunct isj ? Cumva scenariul a fost făcut sapt. trecută în dragaica ?

Comments are closed.