Selecţionata AJF Buzău, reprezentanta României, din postura de campioană naţi­onală, a început cum nu se poate mai bine turneul preliminar de calificare în faza finală a UEFA Region’s Cup – Cupa Regiunilor, competiţie rezervată fotbalului amator din Europa şi care se desfăşoară în aceste zile la Davograd, în Slovenia.

Selecţionata condusă de Cristi Lupu (director tehnic), Tănase Lăptoiu (antrenor principal) şi Nicolae Paris (antrenor secund) a învins marţi, în primul meci din grupă, reprezentanta Scoţiei, Central Scotland, cu scorul de 2-1. Scoţienii au avut avantaj la pauză, însă buzoienii au întors soarta meciului în repriza a doua, când au reuşit să marcheze de două ori, prin Ionuţ Istrate, în minutul 62, şi Mihai Babageanu, în minutul 83.

AJF Buzău va mai avea de jucat cu georgienii de la Chabonama, mâine, de la ora 14,30, şi cu reprezentanta gazdelor, Maribor, luni, de la ora 18,30. Prima clasată din grupă, dar şi cel mai bun loc 2 stabilit în urma unui clasament între ocupantele poziţiilor secunde din celelalte serii prelimare se califică la turneul intermediar (semifinal).

Lot AJF Buzău: Marius Geantă, Ionuţ Guiu, Cristian Zaplaic, Cristian Muşat, Georgian Bălan, Dragoş Ioniţă, Mihai Babageanu, Mădălin Oprea, Gabriel Mihăescu (SCM Gloria Buzău), Florin Anton, Cosmin Milea, Ionuţ Istrate, Ionuţ Lazăr, Daniel Ignat (Voinţa Lanurile), Georgian Vişteanu, Ionuţ Stancu (Team Săgeata), Marius Paşa (Tricolorul Gălbinaşi) şi Georgian Şerbănoiu (Unirea Zoreşti).

Veste mare primită de Adrian Petre în Slovenia

Conducătorul delegaţiei buzoiene prezente în Slovenia este chiar preşedintele AJF, Adrian Petre. Acesta a aflat  aici că a fost numit, în şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal de luni, 4 iunie, preşedinte al nou înfiinţatei Comisii pentru Fotbalul Amator, cu rol consultativ, în cadrul FRF.

DISTRIBUIȚI
loading...