În vreme ce unii fură maşini, alţii preferă altfel de „cai putere“. Un cal furat de la o stână din Verneşti a fost găsit la aproape o sută de kilomeri distanţă, în localitatea Jirlău, judeţul Brăila.Vinovatul pare să fie un tânăr de 20 de ani din comuna brăileană Ulmu care, nemulţumit de programul de lucru impus de proprietarul stânei şi de plata pentru munca prestată, şi-a luat singur echivalentul a ce credea că i se cuvine, un cal, şi, însoţit de un prieten, în vârstă de 17 ani, a plecat călare spre casă. Numai că, la doar câţiva kilometri de domiciliu, au atras atenţia poliţiştilor oraşului Făurei aflaţi în misiune pe DJ 203.

Întrebaţi dacă sunt caii lor şi ce caută călare pe un drum judeţean, tânărul de 20 de ani nu s-a putut justifica şi astfel oamenii legii şi-au dat seama că este ceva în neregulă. „În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat ca unul dintre cai ar fi fost sustras în ziua de 4 iunie, de pe raza judeţului Buzău. Cele două persoane au fost predate poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu bunurile găsile asupra lor şi cei doi cai“, precizează Obiectivbr.ro.

Proprietarul calului furat de la stâna din Verneşti a fost chemat să-şi ia în primire animalul, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

DISTRIBUIȚI
loading...