Scandalul legat de postul de șef al Inspectaoratului Școlar Buzău intră în atenția presei naționale. După ce buzo­ianca Ionela Voicu a trecut cu brio de două ori proba scrisă a concursului organizat la Ministerul Educației, dar la condu­ce­rea IȘJ Buzău a fost numită cu delegație tot Geta Burdu­cea, care a picat concursul la ambele încercări chiar de la prima probă, au urmat numeroase contestații, un protest în fața Ministerului Educației și o acțiune în instanță, prin care Voicu vrea să demonstre­ze că a nu a obținut postul din considerente politice.

   Ionela Voicu spune că, oda­tă deschisă acțiunea în instan­ță, postul de inspector școlar general, ocupat cu de­le­ga­ție de cea care a picat concursul, va fi blocat.

   Contactată de către ziariș­tii de la „România Curată“, Geta Burducea a declarat că, în ciuda rezultatelor obținute de Ionela Voicu la concursul de la Ministerul Educației, mai importantă este practica, capitol la care actualul inspector ge­neral ar sta mai bine, motiv pentru care i-a fost acordată delegația.

   „Eu am dovedit în practică că sunt un bun manager. Nu a avut nicio legătură partidul cu ceea ce s-a întâmplat acolo, cre­deți-mă“, a declarat, pentru „România Curată“, inspectoarea șefă, în replică la acuza­țiile aduse de fosta sa con­tra­candidată. „Dacă obținea (Ionela Voicu, n.r.) o notă mai bună, ar fi luat postul. Examenul pe care noi  l-am susținut a avut mai multe probe, iar media trebuia să nu fie mai mică decât 7. Ea a câștigat la unele dintre probe, eu am câștigat la alte probe, iar per total niciuna dintre noi nu a reușit să promoveze. E adevărat că la una dintre probe ea a avut o notă mai bună decât mine, dar la celelalte eu am avut note mai bune decât ea. Dumneaei spune că proba scrisă este cea mai importantă, dar cea mai importată este în fapt proba unde se prezintă oferta managerială, pentru că de aceea suntem noi aleși acolo, să facem management, nu să învățăm o teorie care oricum nu se aplică în practică“, a mai declarat Burdu­cea pentru aceeași publi­cație.

   Educatoare la bază, Geta Burducea a intrat în IȘJ Buzău cu sprijin de la fostul Partid Democrat Liberal, pe postul de inspector de specialitate, iar ulterior a avansat, cu sprijinul Partidului Național Liberal, ca inspector școlar general adjunct. Partidul Social Demo­crat i-a oferit, în 2014, postul de inspector școlar general. Ea pune demersurile Ionelei Voi­cu pe seama „frustrării unei persoane care a pierdut un concurs“.

„Trăim niște vremuri în care toată lumea contestă“

   „Faptul că există o persoa­nă care contestă ce s-a întâm­plat acolo nu înseamnă că e afectat învățământul. Fiecare județ își are contestatarii lui, fiecare inspector are consta­tarii lui, nu putem să-i mul­țu­mim pe toți. După cum vedeți, acum toată lumea contestă, toată lumea reclamă. Eu, ca inspector general, din mapa pe care o fac zilnic, o treime sunt memorii și contestații. Trăim niște vremuri în care toată lumea contestă“, a mai declarat Geta Burducea pentru „România Curată“.

Burducea explică de cea picat concursul

   Totodată actuala șefă a Ins­pectoratului Școlar Buzău se scuză pentru notele proaste care au dus la eliminarea ei din concurs prin faptul că nu a avut timp să învețe. „Noi, fiind în func­ție, nici timpul necesar nu l-am avut să ne pregătim. Știți ce înseamnă vara pentru Inspectoratul Școlar? În­seam­nă exame­ne, concursuri, miș­ca­re de personal, dar nu vreau să mă scuz, Doamne ferește! Am reușit să țin în mână un județ greu, cu probleme, ală­turi de colegii mei, și proba­bil asta a contat pentru minister și nu sprijinul politic“, a spus Burducea.

DISTRIBUIȚI
loading...