Municipalitatea a semnat contractul pentru lucrările de execuţie a celor 43 de străzi care nu au văzut niciodată asfaltul – dintr-un total de 56, câte erau în iulie 2016-, iar asfaltarea acestora ar putea începe luna viitoare, a anuţat primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El a mai spus că, în acest moment, se lucrează la nouă străzi din această categorie, care nu au fost incluse în cele cinci pachete scoase la licitaţie, iar alte patru au fost finalizate anul trecut.

„Săptămâna trecută am semnat, în sfârşit, contractul pentru cele cinci loturi, 43 de străzi rămase neasfaltate; practic, după semnarea acestui contract, la începutul lunii martie ar trebui să începem deja lucrările în oraş. Această firmă, care a câştigat cele cinci loturi, ar trebui să înceapă lucrările efectiv, iar până atunci, timp de o lună de zile, se va realiza proiectul tehnic pentru fiecare dintre aceste străzi. Legat de cele 56 de străzi rămase neasfaltate – vorbesc de anul 2016 -, anul trecut s-au terminat patru, în acest moment se mai lucrează la Fundătura Viilor, Intrarea Plaiului, Aleea Pajurei, Strada Luncii, Intrarea Pescăruş şi, bineînţeles, la cele trei străzi care sunt în jurul Cimitirului Eroilor, şi ele neasfaltate vreodată, respectiv Aviator Peneş, Aerodromului şi Aviaţiei. În acelaşi timp, continuă asfaltarea pe strada Erou Dumitrescu, care dă în strada Broşteni, începută de anul trecut şi care se va finaliza în această primăvară. Pe aceste străzi nu se va turna asfalt în acest moment, se fac lucările pregătitoare, astfel încât în primăvară, atunci când vremea ne va permite, să putem asfalta. De asemenea, a fost semnat contractul pentru achiziţia unei staţii de asfalt super-moderne, pe care, probabil, o vom avea şi montată până la sfârşitul lunii aprilie, ceea ce ne va permite, dacă vom lua şi celelalte utilaje şi, bineînţeles, dacă vom avea şi bani, să putem lucra simultan pe trei şantiere în municipiul nostru, astfel încât asfaltăm cât mai multe străzi în oraşul nostru”, a spus Toma.

Facelift pentru Centenar

Primarul Constantin Toma a mai arătat că o atenţie deosebită se acordă zonei Barierei Ploieşti, pe care o doreşte amenajată la standarde înalte pentru a se prezenta în mod civilizat cu ocazia unuia dintre cele mai mari evenimente din România consacrate Centenarului Marii Uniri.

Conform acestuia, în această zonă se vor amenaja trotuarele, piste pentru biciclete, iar cablurile suprate­rane vor fi îngropate: ,,Un alt proiect foarte interesant, după aprobarea, în această săptămână, a indicatorilor tehnico-economici pentru zona Barierei Ploieşti a străzii Unirii, va fi realizarea trotuarului pe ambele sensuri, unde vom avea, pentru prima dată în Buzău, şi o pistă de biciclete specializată, 1.125 metri, care va duce, practic, până la Kaufland, de la intersecţia Mareşal Averescu cu Unirii şi cu 1 Decembrie 1918. Tot aici vom crea facilităţile pentru a coborî cablurile în conducte sub trotuar, vor fi patru ţevi care vor prelua cablurile supraterane, astfel încât, până la marele eveniment din 17 mai 2018, împreună şi cu reasfaltarea zonei, cu toaletări, cu refacerea ­ci­mitirului, cu refacerea bisericii, să întâmpinăm aşa cum trebuie oaspeţii deosebiţi pe care îi vom avea atunci, când preconizăm să creăm unul dintre cele mai mari evenimente din România legate de sărbă­torirea Centenarului”, a spus primarul.

În paralel, va continua operaţiunea de amenajare a spaţiilor verzi: ,,Încercăm să continuăm lucrările de plantare de arbori şi arbuşti ornamentali inclusiv în zona centrală; am început să scoatem copacii pe care îi putem reloca în altă parte, unde nu mai sunt copaci vom planta alţii, astfel încât în toată zona centrală – şi nu numai, pentru că ne ocupăm de acest lucru în tot oraşul – din primăvară să vedem, şi din privinţa amenajărilor peisagistice, un alt oraş. Vom începe toaletări în tot Buzăul, dar vom începe cu strada Unirii, după ce s-a făcut o primă toaletare în Cimitirul Eroilor, căci vom avea nevoie de spaţii îngrijite şi totul trebuie să arate impecabil acolo, pentru că ne reprezintă”, a spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim că Primăria Buzău pregăteşte un eveniment deosebit cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Constantin Toma a anunţat, la începutul acesui an, că în luna mai va încerca să ­ree­diteze la Buzău evenimentul petrecut în anul 1931, atunci când, la inaugurarea Cimitirului Eroilor din municipiu, au fost prezenţi Regele Ca­rol al II-lea, primul ministru Nicolae Iorga şi patriarhul României. Astfel, se doreşte ca, după 87 de ani de la acel moment, la Buzău să fie prezenţi, în anul Centenarului, preşedintele Iohannis, primul ministru, patriarhul Daniel, ambasadorii ţărilor care au eroi în acest cimitir şi reprezentanţi ai trei ţări dintre ţările au făcut parte din Antanta, respectiv Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa.

DISTRIBUIȚI
loading...