Se apropie Învierea Domnului, dar mirosul şi culorile lor acestei săbători să nu ajungă în toate casele, în special în căminele în care părinţii  nu au ce pune copiilor pe masă de sărbătoarea Pascală. O parte dintre aceste familii de buzoieni vor primi vizita voluntarilor Crucii Roşii Buzău, spune directorul organizaţiei, Floarea Bârzu, care pregă­teşte de zor pacheţelele ce trebuie să ajungă la timp la cei nevoiaşi.

Practic, toată săptămâna voluntarii Crucii Roşii Buzău vor avea de colectat daruri de la oameni de bine, de la firme care se gândesc la cei nevoiaşi şi la copiii familiilor fără posibilităţi materiale. Aceste daruri  vor fi împărţite în special familiilor pe care comunităţile le-au adus în atenţie şi unde asistenţii sociali din cadrul primăriilor au pus la dispoziţia Crucii Roşii Buzău rezultatele unor anchete sociale care reflectă starea materială a celor care urmează să fie ajutaţi. O astfel de situaţie este întâlnită în localitatea Săgeata. Aici, comunitatea, beneficiind de sprijinul Crucii Roşii, a strâns rândurile pentru a veni, în preajma Săr­bătorii Pascale, în sprijinul a trei familii aflate în dificultate. Directorul Crucii Roşii, Floarea Bârzu, spune că elevii şcolii din Săgeata, coordonaţi de cadre didactice, au confecţionat şi vândut măr­ţişoare pentru a dona banii celor trei familii cu o situaţie mai dificilă. S-au strâns 3.000 de lei, bani pe care Crucea Roşie îi va împărţi, câte o mie la fiecare familie, împreună cu hăinuţe şi alimente. Cele trei familii sunt monoparentale cu câte trei copii, una dintre ele trecând recent şi printr-un incendiu devastator.

Crucea Roşie Buzău are nevoie de spaţiu de depozitare

Din păcate, activitatea Crucii Roşii Buzău este mult îngreunată de faptul că nu dispune de spaţii de depozitate a produselor care urmează a fi puse în pacheţele şi donate oamneilor aflaţi în dificultate. Toate produsele sunt împăr­ţite în locaţii diferite, aglomerate, şi munca voluntarilor  Crucii Roşii devine mult mai dificilă. Cu toate acestea, directorul Crucii Roşii spune că pache­ţelele vor ajunge la timp la cei care au nevoie de ele.

 

DISTRIBUIȚI
loading...