Sigur că toate scursurile ies la atac atunci când apare un subiect sensibil, care are potenţial să destabilizeze ţara. De exemplu, acum, când discutăm despre re­fe­rendum (care, indiferent de rezultat, nu va schimba nimic în legislaţie, nu va da şi nici nu va tăia drepturi), de ce n-am ajunge şi la povestea cu ieşirea României din UE? Apar toţi naţionaliştii schizoizi, care nu mai pot de dragoste de ţărişoară, dar care se întreceau în turnat la Securitate sau/şi care-s fanii măicuţei Rusia, şi care ne predică despre cum acest referendum ar fi declaraţia noastră de independenţă.

Eu nu cred că vom ieşi din UE, dar asta nu înseamnă că leprele astea nu-s foarte periculoase propagând astfel de mesaje. Sunt periculoase, pentru că mai întunecă puţin minţile deja întunecate şi mai injectează la temelia ţării nişte false mesaje pline de ură, care nu se ştie când şi cum vor încolţi. Dar nu cred că Dragnea&securiştii ne vor scoate din UE (nu pentru că nu ar vrea. Ei ar vrea, sunt ferm convinsă, ci pentru că nu ar putea).

Poate că nu toţi, dar cred că mulţi dintre votanţii PSD au copii, nepoţi, neveste, soţi, verişori, unchi plecaţi la muncă peste hotare. Nu mă gândesc la restul românilor, care oricum n-ar accepta vreodată o mişcare de tip Roe­xit (ce a fost la OUG 13 cred că a fost nimic pe lângă ce s-ar întâmpla într-un astfel de scenariu), ci la votanţii PSD care aşteaptă suta de euro să le mai vină, din când în când, de la rudele pierdute printre străini. La oamenii ăia care aşteaptă pacheţelul cu ceva mai bun de mâncare sau cu nişte haine sau cu pastile, tot de la acele rude.

Ei, bine, oamenii ăştia necăjiţi, la care statul se uită în scârbă şi le aruncă un ajutor social mizer, oamenii ăştia de care PSD îşi aduce aminte doar de alegeri, păcălindu-i cu o sticlă de ulei, poate că acceptă multe, dar nu cred că şi o ieşire din UE. În locul PSD, eu n-aş miza pe faptul că aceşti oameni sunt proşti, doar pentru că eu, PSD, le cumpăr votul cu o stică de ulei. Nu, nu sunt proşti. Nu sunt ­mi­lioane de proşti. Am cunoscut oameni, votanţi PSD, din nişte sate uitate de lume. Oameni extrem de simpli, foarte săraci, care primeau ajutor social când nu erau la muncă peste hotare. Dar care plecau la muncă chiar şi pentru câteva săptămâni, la cules usturoi sau ca să-i ţină locul unei vecine la îngrijit bătrânii. Şi făceau asta pentru câteva sute de euro, care erau oricum mult mai mult decât ar fi putut câştiga vreodată acasă.

Poate că oamenii ăştia sunt amărâţi, poate că unii nu au nici suficientă educaţie, nici informaţii corecte, poate că au şi multe temeri, dar logica supravieţuirii funcţionează foarte bine în cazul acestor oameni. Dacă şi-au mai ridicat o bucată de casă sau au avut ce pune pe masă ori cu ce să-şi ţină copiii la şcoală, oamenii ăştia ştiu că nu au făcut-o din mărunţişul aruncat de PSD. Ci din banii câştigaţi de rude sau chiar de ei înşişi peste hotare. Ia să vedem cum le-ar explica PSD sau toţi securiştii extremişti că, gata!, de azi, s-a terminat cu munca în UE. De azi, crăpi de foame la tine-n bătătură, de unde poate că o să mai ieşi numai cu viză şi cu zile numărate.

În fine, e bine să nu trecem cu vederea peste scenariul ieşirii din UE ­pro­pagat de voci moscovite, dar să nu uităm să urmărim firul roşu, de la care leprele astea tot vor să ne abată: la Bruxelles, PSD nu mai e susţinut nici de dracu’. Luni, Dragnea are termen în dosar, nu mai e mult şi ajunge la puşcărie. Pentru că va ajunge. Noi avem de urmărit lucruri ce ţin de justiţie. Şi cred că ştim deja, din experienţa ultimului an şi ceva, ce avem de făcut dacă ne întoarcem la momentul în care nişte penali ar vrea să scape de dosare, prin amnistie/graţiere. Apoi, încă trebuie să ne mai educăm, să mai pricepem una-alta despre democraţie, despre stat de drept, despre importanţa votului, că nu mai e mult până la alegeri şi trebuie să scăpăm odată de animalele astea (animale politice, că joia vorbesc frumos).

În rest, ne vedem în munţi. Eu m-am lăsat de fumat, aşa că pot să mă antrenez mai bine în taberele alea.

DISTRIBUIȚI
loading...