Instalațiile electrice mai vechi de 20 de ani nu mai prezintă siguranță și trebuie schimbate. Desi schimbarea nu este obligatorie, ea vă poate salva de scurtcircuite, de imposibilitatea folosirii unor consumatori mai mari, dar și de alte probleme mai grave care pot duce la izbucnirea unor incendii.

Instalațiile electrice vechi se schimbă ușor, costurile nu sunt foarte mari, pentru garsoniere, de exemplu, prețurile pornesc de la 1.200-1.400 lei, durata nu este prea mare, în patru zile ați terminat cu totul. Perioada de înlocuire a instalațiilor electrice crește pe măsură ce suprafețele sunt mai mari și necesarul de materiale electrice este mai mare.

Care ar fi pașii care sunt urmați când e vorba de o schimbare instalație electrică cu una nouă?

Prima dată se dezafectează instalația cu probleme, se debranșeaza de la tabloul electric. Se stabilește necesarul de materiale electrice și de cabluri, se poziționează prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat.

Toată instalația electrică schimbată va sta în niște canaluri în structură tare, volumul de muncă depus fiind foarte mare. Când sunt gata canalele se execută traseele de cabluri, se prind cablurile bine cu dibluri, benzi de montaj și ipsos.

Cablarea curenților slabi urmează sau se poate face și în paralel, după care intervine montajul dozelor de aparat și al dozelor de legătură. Conexiunile electrice odată realizate, se probează instalația electrică.

Odată cu o schimbare instalație electrică se montează și tabloul electric nou, iar partea finală o reprezintă montarea prizelor, a întrerupătoarelor și a corpurilor de iluminat pe locurile stabilite. Prizele se leagă la împământare, sunt de preferat aparatele modulare, care rezistă mai bine la șocuri sau exploatare mai dificilă.

Montajul lor e compact, se pot pune și în locuri înguste, ceea ce le face foarte avantajoase pentru locuințele cu spații reduse. Dacă se cumpără un aer condiționat sau alte aparate de putere, instalația se poate schimba, adapta, prelungi dacă se fac și alte compartimentări, apar alte camere, poate locuințe alăturate alimentate de la aceeași sursă de energie electrică.

 

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...