Prima bursă a locurilor de muncă din acest an va avea loc abia către jumătatea lunii aprilie. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că “în data de 12 aprilie 2019, va fi organizată la nivel național <Bursa Generală a Locurilor de Muncă>, al cărei obiectiv principal îl constituie creș­terea gradului de ocupare al persoanelor aflate în că­utarea unui loc de muncă, prin corelarea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajatori și solicitanți”.

Potrivit graficului de desfășurare a burselor locurilor de muncă ce se vor desfășura la nivel național în acest an, următoarea bursă generală după cea din aprilie va avea loc în data de 18 octombrie. ,,În data de 18 octombrie a.c. va avea loc <Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți> dedicată tinerilor absolvenți, având drept scop facilitarea accesului tinerilor la locurile de muncă disponibile pe piața muncii și interacțiunea directă a acestora cu agenții economici”, transmit re­prezentanții ANOFM.

La nivelul județului Buzău vor mai avea loc, între cele două burse anunțate de ANOFM, și alte burse pe care specialiștii Agenției județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, le organizează la cererea angenților economici. Directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu a afirmat în nenumărate rânduri că, la Buzău, angajatorii care vin cu o ofertă de peste zece locuri de muncă găsesc sprijin din partea specialiștilor instituției și la cererea lor se pot organiza burse. Astfel, între cele două burse naționale, la Buzău se vor mai organiza, pe parcursul anului, în funcție de evoluția pieței muncii locale, de condițiile locale și de solicitările agenților economici, și alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.

DISTRIBUIȚI
loading...