27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:37 PM
albosmart

Sport

Imediat cum se va ivi ocazia / Primarul Constantin Toma, pregătit să finanţeze mişcarea sportivă

de Andreea STROE
Sport  |
07.07.2017, 00:00
269

   Modificările aduse Legii Sportului, prin Ordonanţa de Urgenţă aprobată în luna mai de Guvernul Grindeanu, permit de acum înainte autorităţilor locale finanţarea, de la buget, în limita unui procent de 5%, a activităţii sportive. La un calcul simplu, numai de la Consiliul Local Municipal, pentru sport ar putea fi direcţionată o sumă extrem de generoasă, nu mai puţin de 3 milioane de euro.

   Asta nu înseamnă însă că, automat, aceşti bani vor şi pleca înspre entităţile sportive. Primarul Constantin Toma s-a arătat dispus să aloce aceşti bani pentru mişcarea sportivă, însă, deocamdată nu există structuri care să absoarbă aceste fonduri. „După aprecierea mea, în momentul acesta n-avem pe ce cheltui banii. Trei milioane de euro este enorm pentru ceea ce este sportul buzoian acum. Sportul buzoian nu cred că are capacitatea, în momentul acesta, să consume atâţia bani.

   Pe măsură ce vom înregistra un progres, în sensul să avem echipe prin diviziile naţionale, copii pe la Campionatele Europene, Mondiale, Olimpiade, vom putea să consumăm mai mulţi bani”, a declarat primarul municipiului Buzău. 

Noul club sportiv al municipalităţii, prioritate absolută

   Între timp, în aceste zile se lucrează la documentaţia necesară înfiinţării SCM Buzău, noul club sportiv care va funcţiona sub tutela municipalităţii şi va fi finanţat de la bugetul local. Primarul Constantin Toma aşteaptă ca viitorul preşedinte, Vasile Niţă, să finalizeze documentaţia respectivă, astfel ca proiectul de hotărâre privind înfiinţarea noului club sportiv să se regăsească pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe a Consiliului Local Municipal, fie una extraordinară, în perioada imediat următoare, fie în cea ordinară, de la sfârşitul lunii. Reamintim că viitoarea structură sportivă va porni la drum cu cinci secţii: fotbal, rugby, handbal feminin, atletism şi sportul pentru toţi.

Comentarii

sportul (07 Jul, 05:43)
doru

Creeati le copiilor, conditii de a face sport .deoarece nici ce i care doresc n au unde sa bata mingea nici chiar pe banii parintilor Vedeti ca asa zisul FC Buzau a luat juniorii si ei saracii n au mai facut un antrenament de cind s a desfiintat Gloria deoarece n au teren de antrenament

Raspunde
fotbal (12 Jul, 13:17)
VILI

DOAR GLORIA BUZAU in denumire pe langa scm Domnule Primar

Raspunde

Stiri Agerpres

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

UPDATE Prahova: Traficul rutier, deviat de la Săcele pe DN 1, în condițiile în care DN 1A este blocat de aluviuni
Duminica, Iulie 23, 2017 16:05 PM

Traficul rutier este deviat, duminică după-amiază, de la Săcele pe DN 1, în condițiile în care DN 1A este blocat de peste o oră între Măneciu și Cheia din cauza aluviunilor scurse de pe versanți în urma unei ploi torențiale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker