27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 04:54 AM
toamna buzoiana

Sport

Imediat cum se va ivi ocazia / Primarul Constantin Toma, pregătit să finanţeze mişcarea sportivă

de Andreea STROE
Sport  |
07.07.2017, 00:00
334

   Modificările aduse Legii Sportului, prin Ordonanţa de Urgenţă aprobată în luna mai de Guvernul Grindeanu, permit de acum înainte autorităţilor locale finanţarea, de la buget, în limita unui procent de 5%, a activităţii sportive. La un calcul simplu, numai de la Consiliul Local Municipal, pentru sport ar putea fi direcţionată o sumă extrem de generoasă, nu mai puţin de 3 milioane de euro.

   Asta nu înseamnă însă că, automat, aceşti bani vor şi pleca înspre entităţile sportive. Primarul Constantin Toma s-a arătat dispus să aloce aceşti bani pentru mişcarea sportivă, însă, deocamdată nu există structuri care să absoarbă aceste fonduri. „După aprecierea mea, în momentul acesta n-avem pe ce cheltui banii. Trei milioane de euro este enorm pentru ceea ce este sportul buzoian acum. Sportul buzoian nu cred că are capacitatea, în momentul acesta, să consume atâţia bani.

   Pe măsură ce vom înregistra un progres, în sensul să avem echipe prin diviziile naţionale, copii pe la Campionatele Europene, Mondiale, Olimpiade, vom putea să consumăm mai mulţi bani”, a declarat primarul municipiului Buzău. 

Noul club sportiv al municipalităţii, prioritate absolută

   Între timp, în aceste zile se lucrează la documentaţia necesară înfiinţării SCM Buzău, noul club sportiv care va funcţiona sub tutela municipalităţii şi va fi finanţat de la bugetul local. Primarul Constantin Toma aşteaptă ca viitorul preşedinte, Vasile Niţă, să finalizeze documentaţia respectivă, astfel ca proiectul de hotărâre privind înfiinţarea noului club sportiv să se regăsească pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe a Consiliului Local Municipal, fie una extraordinară, în perioada imediat următoare, fie în cea ordinară, de la sfârşitul lunii. Reamintim că viitoarea structură sportivă va porni la drum cu cinci secţii: fotbal, rugby, handbal feminin, atletism şi sportul pentru toţi.

Comentarii

sportul (07 Jul, 05:43)
doru

Creeati le copiilor, conditii de a face sport .deoarece nici ce i care doresc n au unde sa bata mingea nici chiar pe banii parintilor Vedeti ca asa zisul FC Buzau a luat juniorii si ei saracii n au mai facut un antrenament de cind s a desfiintat Gloria deoarece n au teren de antrenament

Raspunde
fotbal (12 Jul, 13:17)
VILI

DOAR GLORIA BUZAU in denumire pe langa scm Domnule Primar

Raspunde

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker