27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 02:42 AM

Sport

Imediat cum se va ivi ocazia / Primarul Constantin Toma, pregătit să finanţeze mişcarea sportivă

de Andreea STROE
Sport  |
07.07.2017, 00:00
389

   Modificările aduse Legii Sportului, prin Ordonanţa de Urgenţă aprobată în luna mai de Guvernul Grindeanu, permit de acum înainte autorităţilor locale finanţarea, de la buget, în limita unui procent de 5%, a activităţii sportive. La un calcul simplu, numai de la Consiliul Local Municipal, pentru sport ar putea fi direcţionată o sumă extrem de generoasă, nu mai puţin de 3 milioane de euro.

   Asta nu înseamnă însă că, automat, aceşti bani vor şi pleca înspre entităţile sportive. Primarul Constantin Toma s-a arătat dispus să aloce aceşti bani pentru mişcarea sportivă, însă, deocamdată nu există structuri care să absoarbă aceste fonduri. „După aprecierea mea, în momentul acesta n-avem pe ce cheltui banii. Trei milioane de euro este enorm pentru ceea ce este sportul buzoian acum. Sportul buzoian nu cred că are capacitatea, în momentul acesta, să consume atâţia bani.

   Pe măsură ce vom înregistra un progres, în sensul să avem echipe prin diviziile naţionale, copii pe la Campionatele Europene, Mondiale, Olimpiade, vom putea să consumăm mai mulţi bani”, a declarat primarul municipiului Buzău. 

Noul club sportiv al municipalităţii, prioritate absolută

   Între timp, în aceste zile se lucrează la documentaţia necesară înfiinţării SCM Buzău, noul club sportiv care va funcţiona sub tutela municipalităţii şi va fi finanţat de la bugetul local. Primarul Constantin Toma aşteaptă ca viitorul preşedinte, Vasile Niţă, să finalizeze documentaţia respectivă, astfel ca proiectul de hotărâre privind înfiinţarea noului club sportiv să se regăsească pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe a Consiliului Local Municipal, fie una extraordinară, în perioada imediat următoare, fie în cea ordinară, de la sfârşitul lunii. Reamintim că viitoarea structură sportivă va porni la drum cu cinci secţii: fotbal, rugby, handbal feminin, atletism şi sportul pentru toţi.

Comentarii

sportul (07 Jul, 05:43)
doru

Creeati le copiilor, conditii de a face sport .deoarece nici ce i care doresc n au unde sa bata mingea nici chiar pe banii parintilor Vedeti ca asa zisul FC Buzau a luat juniorii si ei saracii n au mai facut un antrenament de cind s a desfiintat Gloria deoarece n au teren de antrenament

Raspunde
fotbal (12 Jul, 13:17)
VILI

DOAR GLORIA BUZAU in denumire pe langa scm Domnule Primar

Raspunde

Stiri Agerpres

Zimbabwe: Președintele Mugabe și vicepreședintele destituit, în contact, anunță armata
Marti, Noiembrie 21, 2017 00:37 AM

Cei doi actori politici principali ai crizei din Zimbabwe, președintele Robert Mugabe și vicepreședintele destituit, Emmerson Mnangagwa, sunt în contact, a anunțat luni armata, transmite AFP.

Submarinul militar argentinian dispărut: Două nave de căutare au detectat zgomote subacvatice
Luni, Noiembrie 20, 2017 23:20 PM

Zgomote subacvatice au fost detectate luni de sonarele a două nave participante la operațiunea de căutare a submarinului militar argentinian San Juan, dispărut de miercuri cu 44 de membri ai echipajului la bord, potrivit purtătorului de cuvânt al marinei argentiniene, citat de AFP.

Cluj: Incendiu în complexul studențesc 'Hasdeu'; 160 de persoane evacuate, niciun rănit
Luni, Noiembrie 20, 2017 23:17 PM

Un incendiu a izbucnit, luni seară, într-o bucătărie din complexul studențesc 'Hasdeu' din Cluj-Napoca și 160 de persoane au fost evacuate, fără să fie cineva rănit.

Liga I - Rezultate și clasament - Etapa a 18-a
Luni, Noiembrie 20, 2017 22:56 PM

Meciurile din etapa a 18-a a ediției 2017-2018 a Ligii I de fotbal au avut loc de vineri până luni.

Liga I: FC Voluntari - FC Viitorul 0-0
Luni, Noiembrie 20, 2017 22:51 PM

FC Voluntari a terminat la egalitate cu FC Viitorul Constanța, scor 0-0, luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 18-a a Ligii I de fotbal.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 20:08 Baiatu lu tata vorbeste?
Al.Draku a comentat pentru articolul Mocanu: „Vine iarna… în justiție! Ultimele zvâcniri ale lui Dragnea și acoliții“:
N-am crezut ca baiatu lui nea Mocanu si vorbeste..ia te uita ce filozofie de 2 bani scoate baiatul de 150 de kg din condei..stai ba in banca ta si vezi-ti de masinutele si atv-le tale..tu vorbesti de saracie si izolare?..pana acum catva timp de unde ati manarit banii , nu de la PSD?
20 Nov, 19:49 Dragnea nu va face nicio zi de pușcărie!
Pixelu SRL a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Din presă am aflat că Legea 31/1990 a societăților comerciale permite înființarea de societăți pe acțiuni (SA) cu un anumit procent de acțiuni la purtător. N-am citit legea, dar iau de bune informațiile. Tot presa afirmă că societățile Tel Drum și Titan Mar ar fi tocmai astfel de societăți comerciale, interzise în alte țări membre ale UE. Și pe bună dreptate. Dacă un procent important de acțiuni la purtător ajung la o persoană aflată în funcții decizionale ale statului, atunci acea persoană ar fi tentată să tragă sfori, astfel încât firma la care are acțiuni, de care doar ea știe, să obțină contracte cât mai avantajoase. Dacă Tel Drum este asociată cu Dragnea&Co, similar, Titan Mar este asociată cu Videanu&Co. Nici nu-mi pun problema care dintre găști este mai toxică, cert este că astfel de societăți comerciale nu ar trebui să existe.
Pe de altă parte există o sumedenie de firme cu acționari interpuși. Oameni de încredere, rude mai mult sau mai puțin îndepărtate sau prieteni sunt înregistrați la Registrul Comerțului ca acționari, când de fapt, adevărații decidenți sunt persoane aflate în funcții cheie ale statului, așa-zișii privați de la stat.
Nici nu vreau să-mi imaginez câte păduri a tăiat și Ciolacu printr-o astfel de firmă!
20 Nov, 18:34 restante salariale
tudor a comentat pentru articolul Profesorii din municipiu vor primi ,,banii din dobânzi“ până la sfârșitul anului:
Felicitari buzaieni a ti ales sa va conduca un om caruia ii pasa de voi.Ex apa de ploaie restantele salariale ale profesorilor.
Google PageRank Checker