27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:36 PM

Politic

Idei puţine, dar fixe: Constantin Ionescu a dat în judecată TransBus

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.03.2017, 00:00
1723

    Consilierul municipal independent Constantin Ionescu a anunţat că a dat în judecată, în calitate de ales local, operatorul municipal de transport auto călători, TransBus S.A., a cărui conducere ar fi refuzat să îi ofere, în termen legal, răspunsuri la întrebările pe care le-a adresat oficial cu privire la achiziţionarea a două autobuze Volvo second-hand.

    În documentul de chemare în judecată depus la instanţă, Ionescu, citat de SansaNews, arată că a depus două solicitări de întrebări pe adresa condu­cerii executive a TransBus, dar că răspunsurile sunt incomplete. ,,În calitate de consilier local, consider că este de datoria mea, ca reprezentant al cetăţenilor municipiului Buzău, să solicit informaţii referitoare la orice achiziţie realizată la nivelul unei societăţi subordonate Primăriei municipiului Buzău, pentru a le putea prezenta buzoienilor. De asemenea, consider că este necesar să se asigure o transparenţă la nivelul societăţii TransBus S.A. Buzău, mai ales că societatea asigură transportul în comun pentru locuitorii municipiului, iar ­si­guranţa acestora este primordială”, a spus, printre altele, consilierul local independent Constantin Ionescu, conform sursei citate. 

   Ionescu a cerut, la începutul lunii noiembrie 2016, printr-o adresă în care invoca Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, clarificări legate de achiziţio­narea a două autobuze second-hand, care deservesc traseul 2, traseu pe care societatea municipală de transport călători operează până în comuna Săpoca: care au fost aprobările şi paşii legali care au stat la baza achiziţiei autobuzelor, firma de la care au fost achiziţionate, preţul de achiziţie, forma de plată şi procedurile legale de finanţare a achiziţiei acestora, precum şi aprobările din buget. Ionescu a mai cerut date despre capacităţile tehnice ale celor două autobuze (normă de poluare, data fabricaţiei, parcurs efectiv până la data expirării, facilităţi persoane handicap, consum combustibil la 100 de km, condiţii de confort etc.), ­des­pre contractul de service şi garanţie ale celor două autobuze (perioada de garanţie, componente în garanţie, clauze privind garanţia), dar şi sursa de finanţare care a stat la baza achiziţiei acestora.

   Cele două autobuze „au un grad de confort peste nivelul celorlalte autobuze, marca BMC, ce se află încă în exploatare“ pe trasele urbane ale Trans Bus, afirma, câteva zile mai târziu, conducerea acestei companii, într-un comunicat de presă, emis ca răspuns la soli­citarea consilierului local independent Constantin Ionescu. Conform precizărilor directorului executiv al societăţii, Gică Toader, „ca urmare a cererilor în scris venite din partea Primăriilor Mărăcineni şi Săpoca, de suplimentare a capacităţii de transport pe traseul 2, am solicitat AGA Trans Bus Buzău aprobarea măririi capacitaţii de transport, prin cumpărarea a două autobuze de transport public persoane. În 7 octombrie 2016, prin hotărârea nr. 6 luată de AGA a Trans Bus S.A. s-a aprobat achiziţionarea celor două autobuze din venituri proprii, în condiţiile res­pectării art. 7 alin. 5 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 republicată, aprobarea investiţiilor este atributul exclusiv al AGA“, se arăta în comunicatul societăţii.

   Conform sursei citate, cele două autobuze de transport urban, VOLVO 10 BLE, vehicule rulate, au fost achiziţionate prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Pu­blice, la un preţ de 66.000 lei fără TVA pe bucată. Acestea au fost fabricate în anul 2001, au o capacitate cilindrică de 9.600 centimetri cubi, norma de poluare E2, 94 de locuri, şi un consum de combustibil de circa 22 litri la suta de kilometri. „Autobuzele au fost achiziţionate cu ITP la zi şi înmatriculate definitiv în România. Ca dotări, putem enumera printre altele: climatizare, caroserie HESS (de aluminiu), geamuri securizate termopan, sistem de afişaj/informare, dispozitive antiderapaj, rampă pentru persoanele cu dizabilităţi, sistem de îngenunchere la bordură. Ele au un grad de confort peste nivelul celorlalte autobuze, marca BMC, ce se află încă în exploatare“, se mai arată în comunicatul conducerii Trans Bus.

   La începutul acestui an însă, Ionescu a reluat subiectul, dându-şi seama, după o perioadă de reflecţie de trei luni, că este nemulţumit de răspuns. El a emis un comunicat de presă mânios, acreditând, prin diverse medii de presă, ideea că societatea municipală de transport în comun TransBus ar fi pasibilă de plata sumei de 200.000 euro cu titlu de daune materiale, pentru că nu ar fi respectat termenul de răspuns la prima sa solicitare. Tot atunci, Constantin Ionescu a adresat o nouă notificare societăţii Trans Bus, prin care informează că încă aşteaptă răspunsurile solicitate şi în care ameninţă că s-ar putea adresa instanţei în cazul în care conducerea societăţii nu îi va răspunde solicitărilor. 

Comentarii

luptă Bebe ! (14 Mar, 07:25)
gheo

Ce să facă şi bietul om :promovează tot felul de idei răsuflate şi irelevante-în interesul buzoienilor,desigur -doar,doar se va uita că-şi ia banii,inclusiv soţia-din preţul neruşinat pe care îl plătim pentru "serviciile" Companiei de Apă !

Raspunde
Hai Bebe (29 Mar, 10:05)
corin

Cand ai mintea scurta - te ajuta instanta, dar cand incepe sa se auda ca a furat bani de la compania de apa, tot instanta il ajuta. Eu ii doresc succes si poate se uita putin DNA la el

Raspunde
Intrebare (29 Mar, 13:02)
Curios

Asa, de curiozitate: oare Ionescu Constantin este unul si acelasi cu cel care semneaza pe aici cu pseudonimul "ionescu o"? Prea seamana ca idei afisate.

Raspunde

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală prădată de hoți:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
Google PageRank Checker