gadgeturi 2019 - Gadgetworld

Tehnologia este pretutindeni in jurul nostru, iar ritmul foarte rapid al dezvoltarii sistemelor si dispozitivelor de orice gen a contribuit enorm la imbunatatirea calitatii vietii. Astazi, aproximativ 3 miliarde de persoane folosesc internetul, insa aceasta cifra nu a fost atinsa in jumatate de secol, ci in putin peste 10 ani. Daca comparam anul 2015 cu inceputul de mileniu (anul 2000), numarul persoanelor care utilizeaza aceasta tehnologie a epocii moderne a crescut cu 806%. Aceste schimbari au influentat considerabil multe dintre aspectele vietii, in special cele legate de comunicare si divertisment.

Accesul facil la aceasta resursa a tehnologiei moderne numita Internet ne-a modificat ireversibil comportamentul, modul de a gandi si de a planifica, obiceiurile si rutina de zi cu zi, iar informatia de orice fel poate fi accesata, in prezent, prin intermediul mai multor dispozitive inteligente, majoritatea portabile. Aceste device-uri pe care le folosim zilnic (smartphone, tableta, smart TV, laptop) elimina total barierele de comunicare de care ne-am fi lovit in trecut, iar accesibilitatea este optimizata constant. Cu scopul de a completa lista de functii si tehnologii pe care le folosim in activitatile uzuale de comunicare si divertisment, o noua categorie de dispozitive a aparut. Este vorba, bineinteles, de gadgeturi.

Ce sunt gadgeturile?

Interpretarea generala asupra gadgeturilor, fara a aborda subiectul din punct de vedere tehnic, este ca acestea sunt dispozitive portabile, cu un design aparte. Termenul “gadget” (din limba engleza) semnifica “un obiect tehnologic de dimensiuni reduse, dispozitiv sau aparat, care indeplineste o anumita functie, fiind de obicei o noutate. Gadgeturile sunt intotdeauna concepute neobisnuit sau ingenios fata de alte obiecte tehnologice la momentul inventiei lor”. Astazi, aceasta gama de aparate cuprinde nenumarate produse, caracteristici, forme si functii, insa fiecare poate interpreta diferit acest termen in functie de cunostintele sale in domeniul tehnologiei.

Unii pot include in categoria de gadgeturi dispozitivele care sunt folosite la scara larga de peste 10 ani, precum smartphone-ul, tableta sau laptop-ul, insa cunoscatorii vor cataloga gadgeturile numai daca acestea sunt dispozitive care vin cu functii noi sau imbina mai multe caracteristici high-tech pentru a imbunatati functionalitatea unui device, precum o baterie externa de capacitate mare cu incarcare rapida si panou solar.

 

Cat si cum folosim gadgeturile?

Cu toate ca nu constientizam acest detaliu, cautam permanent sa imbunatatim functiile telefonului sau sa completam lista de activitati pe care le putem duce la bun sfarsit folosind un singur device. Astfel, dispozitivele portabile pot fi folosite pentru o perioada mai lunga de timp in cazul in care folosim un powerbank. Pe langa reincarcarea device-urilor mobile, acest tip de gadgeturi mai poate oferi caracteristici si functii precum incarcarea simultana a mai multor aparate, utilizarea energiei “verzi” oferita de lumina naturala sau carcasa rezistenta la apa, praf si socuri. Tocmai de aceea, bateria externa intra intotdeauna pe lista gadgeturilor pe care le pregatim pentru o iesire in natura, o zi la piscina sau o calatorie lunga cu trenul ori avionul.

Un alt exemplu de gadgeturi tot mai folosite in ultima vreme este cel al smartwatch-ului, ceas al prezentului care ne permite sa accesam si folosim informatia si unele functii ale telefonului fara sa-l mai scoatem din buzunar. Alte exemple elocvente ar putea fi dronele cu filmare 4K si camera ce acopera 360 de grade sau castile wireless rezistente la apa, cu functie handsfree si autonomie de 20 de ore de ascultare continua.

Gadgeturile vor fi mereu in atentia pasionatilor de tehnologie, comunicare si divertisment, iar cele mai bune preturi la o gama diversificata de gadgeturi le gasesti numai pe Gadgetworld.ro! Intra acum si profita de campania de reduceri!

DISTRIBUIȚI
loading...