O lună şi 25 de zile, atât a fost mandatul procurorului Florin Ion la conducerea Biroului Teritorial Buzău al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Secţia pentru procu­rori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în şedinţa de joi, delegarea procurorului Laura Elena Dragomir în funcţia de procuror-şef al DIICOT Buzău, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni, începând cu data de 26 octombrie. Funcţia de conducere a biroului teritorial al DII­COT a fost scoasă la concurs luna trecută, după ce, începând cu 1 septembrie, fostul procuror şef Nicolae Petroşel s-a pensionat.

Începând cu aceeaşi dată, procurorul Florin Ion a preluat funcţia cu delegaţie, printr-un ordin semnat de conducerea centrală a Parchetului Antimafia, începând cu data de 1 septembrie, delegarea pe postul de la Buzău fiind pentu o periodă de şase luni. Iată că nu a fost aşa.

Florin Ion a activat ca procuror la Parchetul local Buzău, după care a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, până în februarie 2018, după care a fost transferat cu delegaţie la Biroul Teritorial Buzău al D.I.I.C.O.T. Conducerea actuală a Direcţiei nu a avut prea multe opţiuni pentru ocuparea postului de la Buzău, deoarece la Biroul Judeţean au activat doar doi procurori cu delegaţie, în afara lui Nicolae Petroşel. Este vorba des­pre Florin Ion, respectiv procuroarea Elena-Laura Dragomir, care a venit la DIICOT Buzău, prin delegare, în 2017.

Tot în şedinţa de joi, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ­de­legarea procurorului Mariana Aurelia Dumitrache, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, în funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, pe o perioadă de şase luni, începând cu data de 26.10.2018.

DISTRIBUIȚI
loading...