Polițiștii buzoieni au dat iar iama în infractorii cu state vechi. Polițiștii de investigații criminale de la Poliția Municipiului Buzău au documentat activitatea  unui grup infracțional format din cinci buzoieni cu vârste cuprinse între 37 și 46 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de spălare de bani, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării ba­nilor.

În baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Tribunalul Buzău au fost efectuate două percheziții la locuințele a doi dintre buzoieni, în vârstă de 38, respectiv 46 de ani, ocazie cu care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor mai multe documente ce interesează cauza.

În urma cercetărilor  efectuate de polițiștii de investigații criminale a rezultat că, în perioada 2010-2018, doi dintre cei cinci buzoieni, în vârstă de 38, respectiv 46 de ani, au avut preocupări infracționale pe teritoriul mai multor state membre ale Uniunii Europene (Germania, Elveția, Belgia, Austria, Olanda).

În urma infracțiunilor comise-, mai multe furturi din buzunare, de carduri bancare, furturi din portofele prin metoda distragerii atenției, precum și infracțiuni cu violență-, au dobândit importante sume de bani care au fost folosite în achiziționarea a două imobile în municipiul Buzău și comuna Mărăcineni și două autoturisme de lux, bunuri ce au fost înregistrate pe numele membrilor familiilor. Polițiștii au stabilit că membrii grupării au ascuns adevărata natură și proveniență a bunurilor achizi­ționate și au disimulat și ascuns originea ilicită a sumelor de bani cu care au fost achiziționate.

Prejudiciul total a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei.

În baza ordonanței procurorului de caz s-a aplicat sechestru asigurător pe două imobile ce aparțin membrilor grupării.

Polițiștii continuă cerce­tările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Indivizii sunt de etnie romă, de pe strada Parâng. Cel puțin unul dintre ei, Marian C., are un CV infracțional bogat. În 2015 a fost extrădat în Croația în baza unor mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare croate, în vederea executării pedepselor de 9 luni închisoare și respectiv 10 luni închisoare.

 

DISTRIBUIȚI
loading...