• HC Buzău – Dunărea Călăraşi 27-30 (14-15)

HC Buzău se afundă tot mai mult în subsolul clasamentului Ligii Naţionale, după încă o înfrângere, şaptea la rând şi a 11-a în cele 13 etape ale turului. Joi seară, la revenirea în Sala Sporturilor, după „dubla” de foc Dinamo-Steaua din deplasare, echipa buzoiană a întâlnit o formaţie pe val, Dunărea Călăraşi, ce învinsese campioana din Ştefan cel Mare cu o rundă în urmă. Ca de obicei, în nota ultimelor evoluţii, HC Buzău a început foarte bine partida, aflându-se mai mereu la conducere, cu Scarlat, Asoltanei şi Grasu precişi în aruncări.

Nici când oaspeţii s-au repliat şi au trecut în avantaj, în finalul primei reprize, buzoienii n-au cedat. Aceiaşi Grasu şi Asoltanei au ţinut echipa în jos, însă un gol norocos al Dunării, în ultimele secunde, a făcut ca adversarii să intre la cabine cu un gol avans, 15-14. Călărăşenii au punctat primii în startul părţii secunde şi scorul a devenit 16-14. Au urmat, apoi, 5 minute de dominare totală a buzoienilor, care au marcat de 4 ori la rând şi au preluat conducerea, 18-16. S-a jucat în continuare cu garda jos, cu cele două echipe pe rând în avantaj, până în minutul 47, când a fost ultima dată egalitate în meci, 22-22.

De aici înainte, din păcate, un scenariu care s-a tot repetat în ultimul timp, Buzăul a început să se stingă, Dunărea a pus, încet-încet, stăpânire pe joc şi şi-a asigurat un final liniştit şi o victorie, 30-27, cu care a încheiat turul pe podium. În tabăra buzoiană, doar dezamăgire şi un ­pe­riculos loc 13, penultimul, la jumătatea campionatlui.

Marcatori HC Buzău: Andrei Grasu – 8 goluri, Alexandru Asoltanei – 5 goluri, Robert Burlacu – 3 goluri, George Scarlat, Petru Stroe, Răzvan Istrate, Marius Anton, Claudiu Şimicu – câte 2 goluri, Liviu Mironescu – 1 gol.

HC Buzău încheie anul miercuri seară. Meci cu Baia Mare şi eveniment caritabil

Ultimul meci din an pentru HC Buzău are loc tot la Sala Sporturilor, miercuri seară, de la ora 18,00, când elevii lui Eliodor Voica o întâlnesc pe Minaur Baia Mare, în prima etapă din retur.

Cu această ocazie, clubul buzoian, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret iniţiază campania ,,Fă o bucurie, donează o jucărie”, prin care, la începutul meciului, toţi spectatorii sunt invitaţi să arunce cu o jucărie de pluş pe teren. Totodată, la Sala Sporturilor, există deja un punct de colectare pentru jucării şi hăinuţe care vor ajunge ulterior la copiii din familiile defavorizate de pe raza judeţului Buzău.