• CSU Suceava – HC Buzău 27-26 (13-13)

HC Buzău s-a ales până la urmă cu răul cel mai mic la sfârșitul primului sezon în Liga Națională. Handbaliștii buzoieni n-au reușit să se salveze direct de la retrogradare, astfel că vor fi nevoiți să treacă prin emoțiile unui turneu de baraj pentru a afla dacă vor continua și ediția viitoare în primul eșalon.

Toate speranțele Buză­ului s-au legat de partida de miercuri seară, de la Suceava, de pe terenul unei formații deja retrogradate. Toate calculele hârtiei îi indicau pe elevii lui Eliodor Voica drept mari favoriți, dar Suceava nu s-a predat, dimpotrivă! Fără iranianul Nosrati, accidentat în partida cu Minaur Baia Mare, misiunea buzoienilor a fost evident mai grea, dar începutul partidei le-a aparținut. Au condus aproape tot timpul, dar gazdele și-au revenit pe final, și prima repriză s-a încheiat la egalitate, 13-13.

Partea a doua a început cu o formație a Sucevei mult mai prezentă în joc. În continuare, echilibrul a fost tonul dominant al meciului, cu gazdele trecând însă în avantaj în ultimele 10 minute. Buzoienii au părut copleșiți de miza jocului și n-au mai fost în stare să revină, iar finalul, 27-26 pentru Suceava, i-a trimis la barajul de la Drobeta Tr. Severin (30 mai – 2 iunie). Aici, pentru un loc în viitorul sezon al Ligii Naționale, HC Buzău se va lupta cu CSM Făgăraș și cu divizionarele secunde CSM Alexandria și CSM Sighișoara.

Marcatori HC Buzău: Alexandru Asoltanei – 12 goluri, Liviu Mironescu – 4 goluri, Andrei Grasu – 3 goluri, Florin Chircă – 2 goluri, Marius Anton, Ibrahima Diaw, Bogdan Tudorache, Robert Burlacu și Mihai Bușecan – câte 1 gol

Liga Națională, Play-out, Etapa a 10-a (ultima), rezultate:

Minaur Baia Mare – CSM Bacău: 34-29

CSU Suceava – HC Buzău: 27-26

Universitatea Cluj – CSM Făgăraș: 27-29

*

– Minaur Baia Mare și CSM Bacău au rămas în Liga Națională

– CSM Făgăraș și HC Buzău participă la baraj

– CSU Suceava și Universitatea Cluj au retro­gradat în Divizia A

– CSM Alexandria și CSM Reșița au promovat în Liga Națională

Clasament final

  1. Baia Mare 24 p.
  2. CSM Bacău 22 p.
  3. CSM Făgăraș 21 p.
  4. HC BUZĂU 20 p.
  5. CSU Suceava 17 p.
  6. Univ. Cluj 0 p.

DISTRIBUIȚI
loading...