• CSU Suceava – HC Buzău, astăzi, de la ora 17,00

Victoria asupra băimărenilor de la Minaur a adus-o pe HC Buzău cu un pas mai aproape de salvarea de la re­trogradare. Cu o etapă rămasă de disputat din play-out, un lucru este cert: echipa buzoiană a evitat ­re­trogradarea directă, are participarea la baraj deja asi­gurată, dar poate scăpa complet de emoții dacă învinge astăzi după-amiază, la Suceava, o formație deja retrogradată.

Revenind la partida cu Minaur Baia Mare, ea nu a fost deloc simplă pentru elevii lui Eliodor Voica în primele 25 de minute, când oaspeții s-au ținut tare pe poziții și chiar au condus în câteva rânduri. Însă finalul reprizei a găsit o echipă gazdă asaltând poarta adversă, momente de foc care au condus la o diferență liniștitoare la pauză, 17-12. A fost semnalul că va urma un scenariu asemănător și în repriza a doua când, practic, pe teren n-a mai fost decât o singură echipă.

Cu Asoltanei, Grasu și Nosrati înscriind gol după gol, HC Buzău s-a desprins și la 10 goluri, iar problema învingătoarei nu s-a mai pus. Victorie cu 37-29, dar handbaliștii buzoieni mai au de trecut un hop pentru a fi siguri sută la sută de menținerea în Liga ­Națio­nală: astăzi, în ultima etapă din play-out, trebuie să învingă la Suceava!

Marcatori HC Buzău: Mihai Asoltanei – 8 goluri, Andrei Grasu – 7 goluri, Shaho Nosrati – 7 goluri, Liviu Mironescu – 4 goluri, Florin Chircă – 4 goluri, Ibrahima Diaw – 2 goluri, Robert Burlacu – 2 goluri, Răzvan Istrate, Cătălin Scarlat și Marius Anton – câte 1 gol

Clasament

  1. CSM Bacău 22 p.
  2. Minaur 21 p.
  3. HC BUZĂU 20 p.
  4. CSM Făgăraș 18 p.
  5. CSU Suceava 14 p.
  6. Univ. Cluj 0 p.

Etapa viitoare (ultima), astăzi, de la ora 17,00:

Minaur Baia Mare – CSM Bacău

CSU Suceava – HC Buzău

Universitatea Cluj – CSM Făgăraș

DISTRIBUIȚI
loading...