Emoțiile s-au prelungit pentru echipa masculină de ­ha­ndbal până ieri, în ultima zi a turneului de baraj pentru Liga Națională, competiție ce a fost găzduită, la finalul săptămânii trecute, de Sala Sporturilor din Călărași. Repartizată într-o grupă cu Universitatea Cluj, a treia clasată în Seria a II-a a Diviziei A, și cu CSM Făgăraș, penultima din play-outul Ligii Naționale, HC Buzău a respectat previziunile dinaintea turneului. Mai exeperimentată și mai valoroasă, echipa buzoiană și-a învins, în primul meci colega de eșalon, Universitatea Cluj, de care a trecut cu scorul de 31-22. În meciul al doilea, a fost rândul handbaliștilor buzoieni să se confrunte cu o echipă net superioară, CSM Făgăraș, care a obținut o victorie categorică, scor 33-15! Cu încă o victorie, 32-27 cu Universitatea Cluj, CSM Făgăraș și-a asigurat menținerea în primul eșalon. Din cealaltă grupă, din care s-a retras înaintea turneului de baraj CSU Tg. Jiu, s-a mai jucat doar un singur meci, în care HC Vaslui a trecut fără probleme de Atletico Alexandria, 44-27.

CSM Făgăraș și HC Vaslui au rămas în Liga Națională

CSM Făgăraș și HC Vas­lui și-au asigurat locul în viitorul sezon al Ligii Naționale, după victoriile înregistrate la turneul de promovare/ retrogradare de la Călărași. Iată rezultatele înregistrate pe parcursul turneului

Seria I:

HC Buzău – Universitatea Cluj 31-22 (15-10)

CSM Făgăraș – HC Buzău 33-15 (18-10)

Universitatea Cluj – CSM Făgăraș 27-32 (11-20)

Seria a II-a:

Atletico Alexandria – HC Vaslui 27-44 (13-21)

Premieră în handbalul masculin buzoian! HC Buzău a promovat în Liga Națională, după victoria reușită, ieri după-amiază, scor 30 la 27 în meciul disputat împotriva fostei colege serie din sezonul recent încheiat, Atletico Alexandria. Handbaliștii buzoieni au încheiat turneul de baraj de la Călărași pe locul 3, poziție care duce și ea în Liga Națională, după ce CSM Oradea, care promovase direct în primul eșalon ca și câștigătoare a seriei a II-a a Diviziei A, a anunțat între timp că nu se va înscrie în campionat. Vom reveni cu amănunte în ediția de mâine a cotidianului Opinia.

DISTRIBUIȚI
loading...