Absolventă a Colegiului Naţional „B. P. Hasdeu”, Oana Leonte, revine  joi, 7 decembrie, de la ora 12,00, în amfiteatrul liceului, pentru lansarea primului volum de poezii, „Emoţiile trecutului prezent”.

Buzoianca este studentă în anul II la Facultatea de Limbi Străine şi la Litere în cadrul Universităţii Bucureşti şi, deşi cochetează încă din anii de liceu cu scrisul, mărturiseşte că abia acum a avut curajul să publice.

„Scriu de mult, pot spune că este o pasiune, dar nu am publicat nimic până acum. În ultima perioadă am început să mă axez pe versuri. Acest volum de poezii este ceva sensibil, de suflet. Sunt poezii de dragoste, dar nu o dragoste pentru cineva anume, ci un fel de recunoştinţă a mea pentru oamenii speciali din jurul meu”, a declarat Oana Leonte.

Despre cartea tinerei buzoience vorbeşte şi avocata Roxana Mihaela Constantinescu, recunoscută pentru pasiunea sa pentru cultură, cea care a şi semnat prefaţa volumului „Emoţiile trecutului prezent”.

Roxana Mihaela Constantinescu

„50 de poeme caligrafiate minunat şi prinse în coperta unui început”

„Pe Oana Leonte nu o cunoşteam anume… Îi aveam numele prezent în memorie şi, din când în când, îi admiram frumuseţea. Este o tânără studentă care vrea să se întoarcă acasă, să predea tot ce ştie mai bine şi mai frumos, să fie alături de elevii ei. Ştie perfect care îi va fi drumul, are repere conturate şi mult curaj, la o vârstă extrem de fragedă. (…) Iubeşte cu ardoare limba franceză, poezia şi… Buzăul! Într-o seară, m-a rugat să-i citesc câteva poezii ce urmează să fie publicate, iar a doua zi mi-a dăruit, cu încredere, lectura lor. 50 de poeme caligrafiate minunat şi prinse în coperta unui început. Aţi reacţionat mulţi privind-o, pentru că <Emoţiile trecutului prezent> au stârnit diverse emoţii, fiecăruia dintre voi. Era doar începutul lor. (…) Nu sunt poetă şi nici critic literar. Nu am studii de specialitate. Am numai bucurii sincere să întâlnesc oameni de acest calibru sufletesc uriaş. Despre Oana veţi mai auzi cu siguranţă. Face parte din partea luminoasă a lumii, fiind ea însăşi un om frumos. Ce ne rămâne nouă, celorlalţi, de făcut în faţa unei asemenea dovezi de iubire faţă de oameni? Să încurajăm un debut, să reînvăţăm de la un tânăr cum se poate trăi un sentiment etern”, scrie Roxana Constantinescu.