Un nou succes pentru buzoianca Diana Gabriela Oprea în cadrul olimpiadelor școlare. Elevă în clasa a XII-a a Colegiului „B. P. Hasdeu”, Gabriela Oprea a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Chimie „D.I. Mendeleev”, desfășurată în Republica Belarus, Minsk, în perioada 22-28 aprilie 2018.

Echipa României s-a întors de la Minsk cu o medalie de aur și patru medalii de argint.

 

Reușita buzoiencei vine după succesul obținut în luna aprilie, la Olimpiada Națională de Chimie de la Craiova, unde a obținut premiul II și calificarea în lotul olimpic al României pentru olimpiada internațională.

În 2016, Gabriela Oprea a făcut parte din lotul olimpic care a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului din Japonia, unde a obținut medalia de bronz. Pasionată de Chimie, buzoianca declara pentru OPINIA că își dorește ca după absolvirea Colegiului Hasdeu să își continue studiile în străinătate, fiind tentată să facă cercetare în Chimie, într-o universitate din Anglia.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Felicitări! Un rezultat foarte bun.

    Totuși, pentru o informare corectă, Olimpiada Internațională de Chimie 2018 va avea loc în Cehia și Slovacia între 19 și 29 iulie (a se vedea htpps://50icho.eu ).
    Concursul de la Minsk nu e Olimpiada Internațională de Chimie. E un concurs numit Mendeleev Chemistry Olympiad, la care participă 22 de țări (spre deosebire de IChO, unde sunt peste 70 de țări participante).

Comments are closed.