27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:45 AM

Politic

Gura lui Bădulescu, fost șef PNL Buzău la prezidențialele din 2009, adevăr grăiește? / „Cei care au fraudat sunt cei care erau atunci împotriva lui Băsescu, adică toate partidele politice, mai puțin reprezentanții PDL“

de Călin BOSTAN
Politic  |
19.04.2017, 00:00
2216

   Chiar dacă partidele din Opo­zi­ție nu au stabilit deocamdată dacă vor participa la ancheta parla­mentară cerută de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu cu privire la alegerile prezidențiale din anul 2009, majoritatea liderilor acestora au explicat, pentru „Eve­nimentul Zilei“, că avem de-a face cu un joc de imagine al PSD-ALDE, un demers care nu va produce rezultate palpabile și care poate fi eti­chetat ca „o mascaradă mediatică“.

   Astfel, liderul deputaților Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a spus, pentru sursa cita­tă, că ancheta cerută de șefii Ca­merei Deputaților și Senatului este menită să distragă atenția de la modul defectuos de guvernare al coaliției PSD-ALDE. La rândul său, viceliderul deputaților Uniunii Salvați România, Cristian Seid­ler, consideră că ancheta parlamentară este un simplu gest politic al coaliției de guvernare.

  În opinia liderului senatorilor Partidului Mișcarea Populară, Dorin Bădulescu, solicitarea lui Dragnea și Tăriceanu poate fi eti­chetată potrivit zicalei „Țara ar­de și babele se piaptănă“: „Mi se pare că țara arde și babele se piap­tănă, în momentul de față, raportat la ceea ce fac domnii Dragnea și Tăriceanu. Lucrurile s-au tranșat de mult și, dacă ar fi să se facă o comisie de anchetă, deși nu îi văd scopul, e doar să dovedească în final că cei care au fraudat alegerile sunt cei care erau împotriva lui Traian Băsescu la momentul acela, adică toate partidele politice, mai puțin reprezentanții PDL. Știți foarte bine că au existat acele 130.000 de voturi anulate în care s-au regăsit, după numărătoare, 3.000 de voturi care erau atunci în favoarea lui Traian Băsescu. Dacă ar fi să studiem numai voturile, am putea regăsi, raportându-ne la numărul total de voturi exprimate în România, o sumedenie de voturi în favoarea lui Tra­ian Băsescu care au fost conta­bilizate în dreptul lui Mircea Geoa­nă la momentul acela. Pe de altă parte, care e scopul? Cine ar trebui să fie sancționat și care ar fi consecințele unui raport pozitiv? Nu văd care ar fi consecințele și care ar fi utilitatea unei astfel de comisii“, a explicat Bă­dulescu, pentru „Eve­ni­mentul Zilei“.

   Liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, au anunțat că vor cere Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă care să investigheze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009, sub suspiciunea de fraudare a acestora. Solicitarea celor doi vine în urma dezvălui­rilor jurnalistul Dan Andronic des­pre subiect.

Comentarii

DJACK (19 Apr, 06:25)
N-AM FRAUDAT

ACELE 3000 DE VOTURI ALE LUI BASE, CHIPURILE ANULATE IN DEFAVOAREA LUI(ASA CUM PRETINDE BADULESCU), ERAU DE FAPT BULETINE DE VOT PE CARE ALEGATORII L-AU INTRODUS IN URNA FARA A PUNE STAMPILA PE UN CANDIDAT. ULTERIOR AU FOST STAMPILATE DE CLICA LUI VIDEANU SI AU FOST SOCOTITE CA VOTURI VALABILE PENTRU BASE. MERITA O ANCHETA SERIOASA MAI ALES VOTUL DIN DIASPORA(PARIS 2009). ASTA ESTE REALITATEA SI NE-AM TREZIT CU UN PRESEDINTE IMPUS FRAUDULOS.

Raspunde
La mintea cocosului (19 Apr, 08:49)
codrin

Cum putea oare un reprezentant ( singurul) al PDL sa fraudeze, cand toti ceilalti( PSD, PNL, UDMR) erau toti coalizati impotriva lui Basescu?

Raspunde
Istoria minciunilor si "politicienii cameleoni (19 Apr, 17:02)
Viespea buzoiana

Domnule Badulescu,cine esti de fapt dumneata? Eu,asa cum te stiu,cred ca esti doar un cameleon politic,unul dintre cei care "au misiuni" in cadrul partidelor, o persoana fara scrupule,onoare,demnitate,cinste.Ai devenit aparatorul celui mai mare nemernic si bandit din politica romaneasca a ultimilor 100 de ani,ce nu isi gaseste egali decat intre si alaturi de toti criminalii comunisti si securisti."ALEGERILE" din 2009 au fost fraudate in mod grosolan prin apostul lichelelor politice,serviciilor (SRI,STS in mod special),al Justitiei si altor lichele "plimbatoare" de prin politica.Exemple in istorie mai avem si daca ai invatat la scoala,inceputurile au fost facute la primele "alegeri libere si democratica (!!!???!!!) cu rusii in spate.mare prostie din partea poporului roman ca nu au facut t ceea ce trebuia in mod absolut necesar si obligatoriu pentru o tara ce se vroia democratica dupa zecile de ani de comunism:EPURARE!Asa ar fi scapat tara asta de toti nenorocitii si lichelele care ne dau lectii de democratie cu "partidele" lor fasciste si criminale.

Raspunde

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker