27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Politic

Gura lui Bădulescu, fost șef PNL Buzău la prezidențialele din 2009, adevăr grăiește? / „Cei care au fraudat sunt cei care erau atunci împotriva lui Băsescu, adică toate partidele politice, mai puțin reprezentanții PDL“

de Călin BOSTAN
Politic  |
19.04.2017, 00:00
2260

   Chiar dacă partidele din Opo­zi­ție nu au stabilit deocamdată dacă vor participa la ancheta parla­mentară cerută de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu cu privire la alegerile prezidențiale din anul 2009, majoritatea liderilor acestora au explicat, pentru „Eve­nimentul Zilei“, că avem de-a face cu un joc de imagine al PSD-ALDE, un demers care nu va produce rezultate palpabile și care poate fi eti­chetat ca „o mascaradă mediatică“.

   Astfel, liderul deputaților Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a spus, pentru sursa cita­tă, că ancheta cerută de șefii Ca­merei Deputaților și Senatului este menită să distragă atenția de la modul defectuos de guvernare al coaliției PSD-ALDE. La rândul său, viceliderul deputaților Uniunii Salvați România, Cristian Seid­ler, consideră că ancheta parlamentară este un simplu gest politic al coaliției de guvernare.

  În opinia liderului senatorilor Partidului Mișcarea Populară, Dorin Bădulescu, solicitarea lui Dragnea și Tăriceanu poate fi eti­chetată potrivit zicalei „Țara ar­de și babele se piaptănă“: „Mi se pare că țara arde și babele se piap­tănă, în momentul de față, raportat la ceea ce fac domnii Dragnea și Tăriceanu. Lucrurile s-au tranșat de mult și, dacă ar fi să se facă o comisie de anchetă, deși nu îi văd scopul, e doar să dovedească în final că cei care au fraudat alegerile sunt cei care erau împotriva lui Traian Băsescu la momentul acela, adică toate partidele politice, mai puțin reprezentanții PDL. Știți foarte bine că au existat acele 130.000 de voturi anulate în care s-au regăsit, după numărătoare, 3.000 de voturi care erau atunci în favoarea lui Traian Băsescu. Dacă ar fi să studiem numai voturile, am putea regăsi, raportându-ne la numărul total de voturi exprimate în România, o sumedenie de voturi în favoarea lui Tra­ian Băsescu care au fost conta­bilizate în dreptul lui Mircea Geoa­nă la momentul acela. Pe de altă parte, care e scopul? Cine ar trebui să fie sancționat și care ar fi consecințele unui raport pozitiv? Nu văd care ar fi consecințele și care ar fi utilitatea unei astfel de comisii“, a explicat Bă­dulescu, pentru „Eve­ni­mentul Zilei“.

   Liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, au anunțat că vor cere Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă care să investigheze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009, sub suspiciunea de fraudare a acestora. Solicitarea celor doi vine în urma dezvălui­rilor jurnalistul Dan Andronic des­pre subiect.

Comentarii

DJACK (19 Apr, 06:25)
N-AM FRAUDAT

ACELE 3000 DE VOTURI ALE LUI BASE, CHIPURILE ANULATE IN DEFAVOAREA LUI(ASA CUM PRETINDE BADULESCU), ERAU DE FAPT BULETINE DE VOT PE CARE ALEGATORII L-AU INTRODUS IN URNA FARA A PUNE STAMPILA PE UN CANDIDAT. ULTERIOR AU FOST STAMPILATE DE CLICA LUI VIDEANU SI AU FOST SOCOTITE CA VOTURI VALABILE PENTRU BASE. MERITA O ANCHETA SERIOASA MAI ALES VOTUL DIN DIASPORA(PARIS 2009). ASTA ESTE REALITATEA SI NE-AM TREZIT CU UN PRESEDINTE IMPUS FRAUDULOS.

Raspunde
La mintea cocosului (19 Apr, 08:49)
codrin

Cum putea oare un reprezentant ( singurul) al PDL sa fraudeze, cand toti ceilalti( PSD, PNL, UDMR) erau toti coalizati impotriva lui Basescu?

Raspunde
Istoria minciunilor si "politicienii cameleoni (19 Apr, 17:02)
Viespea buzoiana

Domnule Badulescu,cine esti de fapt dumneata? Eu,asa cum te stiu,cred ca esti doar un cameleon politic,unul dintre cei care "au misiuni" in cadrul partidelor, o persoana fara scrupule,onoare,demnitate,cinste.Ai devenit aparatorul celui mai mare nemernic si bandit din politica romaneasca a ultimilor 100 de ani,ce nu isi gaseste egali decat intre si alaturi de toti criminalii comunisti si securisti."ALEGERILE" din 2009 au fost fraudate in mod grosolan prin apostul lichelelor politice,serviciilor (SRI,STS in mod special),al Justitiei si altor lichele "plimbatoare" de prin politica.Exemple in istorie mai avem si daca ai invatat la scoala,inceputurile au fost facute la primele "alegeri libere si democratica (!!!???!!!) cu rusii in spate.mare prostie din partea poporului roman ca nu au facut t ceea ce trebuia in mod absolut necesar si obligatoriu pentru o tara ce se vroia democratica dupa zecile de ani de comunism:EPURARE!Asa ar fi scapat tara asta de toti nenorocitii si lichelele care ne dau lectii de democratie cu "partidele" lor fasciste si criminale.

Raspunde

Stiri Agerpres

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Consumul unei cantități mici de alcool ne îmbunătățește pronunția într-o limbă străină (studiu)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:33 PM

Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat la 18 octombrie în revista Journal of Psychopharmacology.

Retro Parada Toamnei - sâmbătă și duminică în 27 de orașe din România
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:11 PM

Retro Parada Toamnei, un eveniment care încheie sezonul 2017, se desfășoară sâmbătă și duminică în 27 de orașe din România.

Afganistan: Cel puțin 56 de morți în atentatul comis împotriva unei moschei șiite la Kabul (nou bilanț)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:05 PM

Atentatul comis vineri seara de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) împotriva unei moschei șiite din Kabul s-a soldat cu 56 de morți și 55 de răniți, potrivit unui nou bilanț furnizat de Ministerul de Interne afgan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker