27 de ani
de presa libera
Sambata, August 19, 2017 23:23 PM

Politic

Gura lui Bădulescu, fost șef PNL Buzău la prezidențialele din 2009, adevăr grăiește? / „Cei care au fraudat sunt cei care erau atunci împotriva lui Băsescu, adică toate partidele politice, mai puțin reprezentanții PDL“

de Călin BOSTAN
Politic  |
19.04.2017, 00:00
2253

   Chiar dacă partidele din Opo­zi­ție nu au stabilit deocamdată dacă vor participa la ancheta parla­mentară cerută de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu cu privire la alegerile prezidențiale din anul 2009, majoritatea liderilor acestora au explicat, pentru „Eve­nimentul Zilei“, că avem de-a face cu un joc de imagine al PSD-ALDE, un demers care nu va produce rezultate palpabile și care poate fi eti­chetat ca „o mascaradă mediatică“.

   Astfel, liderul deputaților Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a spus, pentru sursa cita­tă, că ancheta cerută de șefii Ca­merei Deputaților și Senatului este menită să distragă atenția de la modul defectuos de guvernare al coaliției PSD-ALDE. La rândul său, viceliderul deputaților Uniunii Salvați România, Cristian Seid­ler, consideră că ancheta parlamentară este un simplu gest politic al coaliției de guvernare.

  În opinia liderului senatorilor Partidului Mișcarea Populară, Dorin Bădulescu, solicitarea lui Dragnea și Tăriceanu poate fi eti­chetată potrivit zicalei „Țara ar­de și babele se piaptănă“: „Mi se pare că țara arde și babele se piap­tănă, în momentul de față, raportat la ceea ce fac domnii Dragnea și Tăriceanu. Lucrurile s-au tranșat de mult și, dacă ar fi să se facă o comisie de anchetă, deși nu îi văd scopul, e doar să dovedească în final că cei care au fraudat alegerile sunt cei care erau împotriva lui Traian Băsescu la momentul acela, adică toate partidele politice, mai puțin reprezentanții PDL. Știți foarte bine că au existat acele 130.000 de voturi anulate în care s-au regăsit, după numărătoare, 3.000 de voturi care erau atunci în favoarea lui Traian Băsescu. Dacă ar fi să studiem numai voturile, am putea regăsi, raportându-ne la numărul total de voturi exprimate în România, o sumedenie de voturi în favoarea lui Tra­ian Băsescu care au fost conta­bilizate în dreptul lui Mircea Geoa­nă la momentul acela. Pe de altă parte, care e scopul? Cine ar trebui să fie sancționat și care ar fi consecințele unui raport pozitiv? Nu văd care ar fi consecințele și care ar fi utilitatea unei astfel de comisii“, a explicat Bă­dulescu, pentru „Eve­ni­mentul Zilei“.

   Liderii coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, au anunțat că vor cere Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă care să investigheze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009, sub suspiciunea de fraudare a acestora. Solicitarea celor doi vine în urma dezvălui­rilor jurnalistul Dan Andronic des­pre subiect.

Comentarii

DJACK (19 Apr, 06:25)
N-AM FRAUDAT

ACELE 3000 DE VOTURI ALE LUI BASE, CHIPURILE ANULATE IN DEFAVOAREA LUI(ASA CUM PRETINDE BADULESCU), ERAU DE FAPT BULETINE DE VOT PE CARE ALEGATORII L-AU INTRODUS IN URNA FARA A PUNE STAMPILA PE UN CANDIDAT. ULTERIOR AU FOST STAMPILATE DE CLICA LUI VIDEANU SI AU FOST SOCOTITE CA VOTURI VALABILE PENTRU BASE. MERITA O ANCHETA SERIOASA MAI ALES VOTUL DIN DIASPORA(PARIS 2009). ASTA ESTE REALITATEA SI NE-AM TREZIT CU UN PRESEDINTE IMPUS FRAUDULOS.

Raspunde
La mintea cocosului (19 Apr, 08:49)
codrin

Cum putea oare un reprezentant ( singurul) al PDL sa fraudeze, cand toti ceilalti( PSD, PNL, UDMR) erau toti coalizati impotriva lui Basescu?

Raspunde
Istoria minciunilor si "politicienii cameleoni (19 Apr, 17:02)
Viespea buzoiana

Domnule Badulescu,cine esti de fapt dumneata? Eu,asa cum te stiu,cred ca esti doar un cameleon politic,unul dintre cei care "au misiuni" in cadrul partidelor, o persoana fara scrupule,onoare,demnitate,cinste.Ai devenit aparatorul celui mai mare nemernic si bandit din politica romaneasca a ultimilor 100 de ani,ce nu isi gaseste egali decat intre si alaturi de toti criminalii comunisti si securisti."ALEGERILE" din 2009 au fost fraudate in mod grosolan prin apostul lichelelor politice,serviciilor (SRI,STS in mod special),al Justitiei si altor lichele "plimbatoare" de prin politica.Exemple in istorie mai avem si daca ai invatat la scoala,inceputurile au fost facute la primele "alegeri libere si democratica (!!!???!!!) cu rusii in spate.mare prostie din partea poporului roman ca nu au facut t ceea ce trebuia in mod absolut necesar si obligatoriu pentru o tara ce se vroia democratica dupa zecile de ani de comunism:EPURARE!Asa ar fi scapat tara asta de toti nenorocitii si lichelele care ne dau lectii de democratie cu "partidele" lor fasciste si criminale.

Raspunde

Stiri Agerpres

Campionatul Angliei - Arsenal Londra, învinsă în deplasare
Sambata, August 19, 2017 23:07 PM

Echipa Arsenal Londra a fost învinsă la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, de formația Stoke City, într-o partidă din cadrul etapei a 2-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată sâmbătă seara.

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Sambata, August 19, 2017 22:28 PM

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă
Sambata, August 19, 2017 22:19 PM

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

Torje și Grozav au marcat în campionatul Turciei
Sambata, August 19, 2017 21:36 PM

Jucătorii români Gabriel Torje și Gheorghe Grozav au marcat câte un gol pentru echipa lor, Karabukspor, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Istanbul Basaksehir, sâmbătă, în cadrul etapei a doua a campionatului de fotbal al Turciei.

Proetnica: Zeci de copii și-au pus la încercare imaginația în cadrul unor ateliere creative diverse
Sambata, August 19, 2017 21:20 PM

Zeci de copii s-au perindat, timp de două zile, în cetatea Sighișoarei, în cadrul unor ateliere creative unde, indiferent de etnie, s-au aflat împreună cu reprezentanții Asociației Lumea Bună, aflați pentru prima oară la "Proetnica", festival aflat acum la cea de-a XV-a ediție.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Aug, 22:24 Incredibil
Ionescu o a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Nu cred!!E o farsă!!!????
19 Aug, 22:04 Despre revocari
Profesor,fost director a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Orice nas isi are nașul
19 Aug, 20:05 Genunche
Vica a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ministrul, in loc sa se intereseze de manuale si inceperea in bune conditii a noului an scolar s-a gandit la o noua prostie- revocarea celor 13 inspectori generali. Domnule prim mimistru , acesta este motivul sa-l destituiti pe Liviu Pop, daca se poate, tot prin fax. Liderii de sindicat ce fac? Sau le este frica de ,,sef``? Noi l-am facut ministru, cu cotizatia de la sindicat!
Google PageRank Checker