Până la finele acestei luni, la secţiile Spitalului Judeţean Buzău  aflate în criză de specialişti  ar putea fi angajaţi şase medici.  Aceştia şi-au depus dosarele la concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău la care sunt puse la bătaie 13 posturi pentru cadre medicale cu studii superioare.

Situaţia dosarelor admise  ce le permite medicilor să intre în concurs prezentată pe site-ul Spitalului Judeţean Buzău se prezintă astfel: pentru Secţia Obstretică Ginecologie, postul de medic specialitatea ATI, dr. Cătălin Gabriel Chiriacu; Secţia Boli Infecţioase,  dr. Lasyio Iulian Zonda, medic specialist specialitatea boli infecţioase; Secţia Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, un post de medic în specialitatea chirurgie pediatrică, dr. Roxana Iuliana Boloangă, medic specialist în specialitatea chirurgie pediatrică. La acestea se adaugă şi dosarele incomplete pentru secţia Urologie ale medicilor Marian Victoraş Botea, medic în specia­litatea urologie, dr. Valeriu Constantin Botea, medic în specialitatea urologie, şi dr. Gholamali Soleimani medic în specialitatea urologie.

Din păcate, au rămas în continuare vacante  posturile ocolite de medici scoase la concurs de Spitalul Judeţean Buzău pentru Centrului de Sănătate Multifuncţional de la Pârscov, redeschis în acest an. Este vorba despre  un post de medic pediatru şi unul de specialist ORL de la cabinetele din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncţional de la Pârscov pentru care se va organiza un nou concurs.

Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au rămas în continuare locuri vacante pentru posture de medici, dar cei şase admişi, dacă vor trece probele concursului vor mai atenua din deficitul de personal specializat. Prin urmare, în continuare sunt disponibile mai multe posturi, situaţie ce obligă conducerea unităţii să organizeze noi concursuri. Chiar şi Consiliul Judeţean Buzău a pus umărul la atragerea de noi cadre medicale specialzate. În acest sens, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi precum decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei pentru medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean. Consilierii judeţeni au votat şi pentru un bonus financiar pentru medicii proaspăt angajaţi la Spitalul Judeţean. Este vorba despre suma de 2.900 de lei, lunar, timp de şase luni pentru medicii care vin în unitatea medical buzoiană.

DISTRIBUIȚI
loading...