27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:05 AM
opinia-balcescu

Monden

Grupul buzoian Happy Kids şi soliştii săi, 12 premii la două festivaluri

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
08.09.2017, 00:00
447
  • Solista Alexandra Văduva, coordonată de Oana Dobre, va pleca la Bruxelles

   Cine ajunge pe ultima sută de metri la mare, culege roadele pentru o vară întreagă! Asta au demonstrat elevii profesoarei de la Palatul Copiilor zilele trecute, când au urcat pe scenă în cadrul a două competiţii muzicale de top, una de talie naţională şi alta internaţională.

   La Festivalul Tinereţii, ce s-a desfăşurat la Vama Veche, s-au prezentat componenţii grupului Happy Kids şi patru solişti buzoieni, aducând acasă cinci premii. „La competiţia inter­naţională de la Vama Veche, ce a avut loc între 28 august şi 3 septembrie, am participat la categoria muzică uşoară cu patru solişti şi grupul, plus recitalurile. Sara Bunea a luat premiul de excelenţă, alături de Carla Comănescu la 6-9 ani şi Ronan Comănescu, iar Alexandra Văduva la categoria 10-14 ani a fost singura câştigătoare de loc 1, ea fiind şi fericita care va pleca la Bruxelles, într-o miniexcursie, luna viitoare. Cu grupul Happy Kids la Festivalul Tinereţii am obţinut locul 1”, a detaliat Oana Dobre.

Mihai Trăistariu i-a propus o colaborare

   Pentru cea de-a doua competiţie, Oana Dobre a adunat laude şi încurajări de la însuşi organizatorul evenimentului muzical, Mihai Trăistariu, care i-a promis o colaborare muzicală alături de talentaţii ei elevi în următoarele ediţii. Festivalul intitulat „Arca lui Noe” a fost la prima ediţie, s-a desfăşurat la Mamaia, şi a fost un concurs  multitalent, care nu s-a axat neapărat pe muzică, dans sau creaţie muzicală.

   Happy Kids a obţinut la categoria de grup trei premii, trofeul la categoria „Ultrafresh” (piesă compusă după 2010), locul 1 la categoria „Generaţia de aur”, cu o piesă folk, şi locul 2 la „pop- interaţional”. Alţi trei solişti au uimit la acest festival naţional, Sara Bunea câştigând un premiu de loc 1 la “Generaţia de aur” şi un loc 2 la “Eurovision”.

   Şi Ştefania Dincă şi Denise Dincă au urcat pe podium, prima pentru un loc 1 la categoria “Internaţional” şi a doua pentru un  loc 2, la „pop-internaţional”.  Pentru micii artişti şi pentru profesoara Oana Dobre urmează,  pe 16 septembrie o selecţie foarte importantă la Palatul Copiilor, în vederea realizării unui cor pentru olimpiada naţională. De asemenea, pe 23 septembrie vor participa aproximativ 60 de copii ai Clubului de muzică pe care Oana Dobre îl coordonează la Palat la festivalul lor de suflet, „Simply the best” , ce va avea loc la Bucureşti, unde buzoienii au luat parte încă de la prima ediţie. Iar pe 30 septembrie, cu toţii vor fi la marea deschidere festivă de la  Palatul Copiilor din Buzău.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker