La trei luni de la pensionarea procurorului Nicolae Petroşel, DIICOT Buzău are din nou şef cu acte-n regulă. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în şedinţa de marţi, numirea în funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Buzău din cadrul Serviciului teritorial Ploieşti al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a procurorului Laura Elena Dragomir, pe o perioadă de trei ani, începând cu data de 5 decembrie.

Aceeaşi secţie din cadrul CSM decisese, în şedinţa din 22 octombrie, delegarea procurorului Laura Elena Dragomir în funcţia de procuror-şef al DIICOT Buzău, începând   cu 26 octombrie. Funcţia de conducere a biroului teritorial al DIICOT a fost scoasă la concurs în luna septembrie, după ce fostul procuror şef Nicolae Petroşel s-a pensionat.

Procurorul Florin Ion a preluat funcţia cu delegaţie, printr-un ordin semnat de conducerea centrală a Parchetului Antimafia, începând cu data de 1 septembrie, delegarea pe postul de la Buzău fiind pentru o periodă de şase luni. Însă, după câteva săptămâni, CSM a decis delegarea pe funcţie a celuilalt procuror din cadrul Biroului DIICOT de la Buzău.

Florin Ion a activat, până în februarie 2018, ca procuror la Parchetul local Buzău, după care a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, după care a fost transferat cu delegaţie la Biroul Teritorial Buzău al D.I.I.C.O.T. Conducerea actuală a Direcţiei nu a avut prea multe opţiuni pentru ocuparea postului de la Buzău, deoarece la Biroul Judeţean au activat doar doi procurori cu delegaţie, în afară de Nicolae Petroşel. Este vorba despre Florin Ion, respectiv procuroarea Elena-Laura Dragomir, care a venit la DIICOT Buzău, prin delegare, în 2017.

În acest moment, şefa Biroului judeţean al DIICOT are o misiune xtrem de grea. Dosare grele ­tri­mise în instanţă de Nicolae Petroşel, cum ar fi cel al fraudelor informatice de la Direcţia Economică a Primăriei Buzău ori cel în care au fost trimişi în judecată mai mulţi afacerişti turci, aşteaptă soluţionarea pe fond, iar unul s-a împotmolit la Curtea de Apel Ploieşti. Este vorba despre unul dintre dosarele celebre şi intens mediatizate în ultimii ani în cazul căruia instanţa a decis să rechizitoriul este nul în cazul a trei dintre inculpaţi, respectiv un fost judecător la Tribunalul Buzău şi doi ofiţeri de poliţie. Un complet al Curţii de Apel Ploieşti a hotărât să restituie procurorilor dosarul în care afaceristul Dorin Marinescu, zis Piticu’, a fost trimis în judecată alături de alţi doisprezece inculpaţi, printre care un judecător, un lichidator judiciar şi patru poliţişti, la mai bine de un an şi jumătate de la ­tri­miterea dosarului în instanţă. Judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Ploieşti a constatat nulitatea rechizitoriului în cazul a trei inculpaţi şi neregularităţi în cazul celorlalţi şi a decis să restituie cauza Serviciului Teritorial Buzău al DIICOT.

Procurorii DIICOT Buzău au primit termen cinci zile să comunice dacă menţin dispoziţia de ­tri­mitere în judecată sau procedează la remedierea neregularităţilor actului de sesizare.

Este a doua oară când dosarul s-ar întoarce la DIICOT Buzău ca urmare a neregularităţilor constatate în instanţă. Până luni, dosarul nu plecase la DIICOT.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Ce face fiecare la serviciu , face fix pentru el, pentru nimeni altcineva ! La serviciu, la locul de muncă al fiecăruia dintre noi nimeni nu face Voluntariat ! Toți primim un salariu sau alte compensații pentru efortul depus !

  2. La serviciu , ceea ce face fiecare, face pentru el, nu pentru ceilalți . Pentru asta primim un salariu !
    Vorbesc la modul foarte general. Fiecare avem o fișă a postului și pentru asta suntem plătiți.

Comments are closed.