27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:42 AM

Cultura

„Gravuri de ocazie“ / Nicolae Pogonaru îşi lansează un nou volum de versuri, cu „instantanee din viaţa cotidiană“

de Cristian IONESCU
Cultura  |
31.08.2017, 00:00
381

   Recunoscut pentru poeziile sale ironice inspirate din realitatea de zi cu zi, Nicolae Pogonaru lansează cea de a 12-a carte. „Gravuri de ocazie” este titlul noului volum semnat de buzoian, cartea urmând să fie prezentată în cadrul Salonului Revistei „Spaţii Culturale”. Evenimentul va fi organizat la Rm. Sărat, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, sâmbă­tă, 9 septembrie, începând cu ora 10,00.

   „Catalogat de critica literară drept «poet citadin», Nicolae Pogonaru îşi poate revendica însă o descendenţă neobişnuită: în umbra lui se zbânţuie un copil obraznic, pus pe şotii, care dă cu tifla lumii”, se arată în prefaţa volumului, semnată de poetul Lucian Mănăilescu.

   Tot despre creaţia lui Nicolae Pogonaru vorbeşte şi Grigore Codrescu: „Ritmarea aproape ireproşabilă, voluptatea găsirii rimelor rare şi ludicul superior susţin frumuseţea unor texte de valoare, argumentând rafinamentul creatorului lor. În albia largă ce cuprinde atâtea manifestări imprevizibile ale poeziei postmoderniste, creaţia lui Nicolae Pogonaru şi-a conturat deja un topos identificabil, în care sunetul poeziei autentice se aude tot mai distinct pentru lumea ce iubeşte literatura”.

Despre stradă, crâşme din cartier şi personaje pitoreşti

   Vorbind despre cel mai recent volum de poezie al său, Pogonaru mărturiseşte că păstrează nota ironică şi o scriitură uşor accesibilă.

   „Cartea cuprinde instantanee din viaţa cotidiană, având în vizor strada, persoanele pitoreşti, parcul, evenimentele şi crâşmele din cartier. Volumul este scris într-un limbaj simplu, accesibil publicului larg, iubitor de literatură. Se menţine aceeaşi notă umoristică, dar şi critică a stării de lucruri ce ni se întâmplă zilnic”, a declarat Nicolae Pogonaru.

   La lansarea volumului „Gravuri de ocazie” vor lua parte mai mulţi publicişti din municipiul Buzău (Dumitru Pană, Lucian Mănăilescu, Emil Niculescu, Mihai M. Macovei) şi Rm. Sărat. Cu aceeaşi ocazie va fi lansată cartea „Şi cum vă spuneam”, semnată de Nicolai Tăicuţu.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker