• Gloria Buzău – Sportul Snagov 7-0 (4-0)

Început perfect de campionat pentru nou promovata Gloria, sâmbătă, în Crâng, împotriva Sportului Snagov, fotbaliștii lui Ilie Stan reușind cea de-a treia victorie consecutivă de la startul sezonului. Un succes categoric, 7-0, scorul campionatului de până acum, care urcă echipa buzoiană pe primul loc în clasament, cu punctaj ma­xim, ca și UTA Arad.

Gloria a găsit în Sportul Snagov un adversar care a suferit transformări de lot chiar înaintea meciului de la Buzău, când antrenorului Valeriu Răchită i-au fost aduși fotbaliști din ligile inferioare, care cu greu au putut face față unei formații gazdă mult mai experimentată și mai ­va­loroasă. Dar chiar și așa, ilfovenii au reușit să reziste mai bine de o jumătate de oră atacurilor în valuri ale Gloriei, dar și când tabela s-a modificat pentru prima dată, echipa buzoiană n-a mai putut fi oprită. Până la pauză, în doar 10 minute, iureșul la poarta oaspeților a fost total, buzoienii înscriind de patru ori, practic la fiecare acțiune de atac.

Scorul l-a deschis fundașul central Marius Ioniță, în minutul 35, cu o lovitură de cap, și a fost majorat două minute mai târziu, de Vali Alexandru, care a transformat impecabil o lovitură liberă. În minutul 42, Vali Munteanu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, iar după alte două minute scorul avea să ia proporții, după penaltyul transformat de Vali Alexandru. Gloria n-a slăbit ritmul nici după pauză, când s-a jucat din nou la o singură poartă.

Huiban a marcat rapid pentru 5-0 (minutul 51), iar Vali Munteanu a reușit și el „dubla” în minutul 59. La 6-0, motoarele Gloriei s-au mai oprit, dar rezultatul final, 7-0, l-a stabilit tânărul Matei Constantinescu, în primul minut al prelungi­rilor! Pentru Gloria urmea­ză un meci mai special, duminică după-amiază, de la ora 15,30, televizat, la Tg. Mureș, cu Universitatea Cluj.

SCM GLORIA BUZĂU: Balauru – Gîț, M. Ioniță, Ghinga, Perju –  Balgiu,Vîlsan, Tucaliuc (73 Constantinescu), V. Mun­teanu (72 Mihalache) – V. Alexandru, Huiban (59 Pîrcălabu). Antrenor: Ilie Stan

Liga a 2-a, Etapa a 3-a, rezultate:

CSM Reșița – Pandurii Tg. Jiu: 3-1

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – CS Mioveni: 0-1

SCM Gloria Buzău – Sportul Snagov: 7-0

Metaloglobus București – Ripensia Timișoara: 3-0

UTA Arad – Csikszereda Miercurea Ciuc: 3-0

FC Argeș – Universitatea Cluj: 1-0

ASU Politehnica Timi­șoara – Daco Getica București: 0-1

Concordia Chiajna – Farul Constanța: 2-1

Dunărea Călărași – Petrolul Ploiești: 1-3

Turris Tr. Măgurele – Rapid București – astăzi, ora 18,45

Clasament

 1. SCM GLORIA 9 p.
 2. UTA Arad 9 p.
 3. CSM Reșița 7 p.
 4. CS Mioveni 7 p.
 5. Tr. Măgurele 6 p.
 6. FC Argeș 6 p.
 7. Petrolul 6 p.
 8. Chiajna 6 p.
 9. Rapid 4 p.
 10. Farul 4 p.
 11. ASU Poli Timișoa­ra 3 p.
 12. Universitatea Cluj 3 p.
 13. Metaloglobus 3 p.
 14. Miercurea Ciuc 3 p.
 15. Ripensia 3 p.
 16. Viitorul Tg. Jiu 3 p.
 17. Daco-Getica 3 p.
 18. Călărași 0 p.
 19. Pandurii Tg. Jiu 0 p.
 20. Snagov 0 p.

DISTRIBUIȚI
loading...