Fiecare dintre ele a adus 10 noi jucătoare în lot

Locul 7 la finalul ediției trecute de campionat, prima de la promovarea în Liga Națională de handbal feminin, Gloria pare pusă pe fapte mari în următorul sezon. În perspectiva viitoarei stagiuni, lotul a suferit modi­ficări radicale, nu mai puțin de 10 noi jucătoare fiind transferate, până acum, la Buzău. O situație pe care o mai găsim, în Liga Florilor, doar la alte două echipe, Măgura Cisnădie și Minaur Baia Mare, de asemenea extrem de active în această vară pe piața transfe­rurilor.

Foarte aproape s-au aflat CSM București, cu 9 și CSM Bistrița, cu 8 transferuri. Dintre cele 10 jucătoare transferate de echipa buzoiană, cinci provin numai de la campioana SCM Rm. Vâlcea. Nume importante, care au pus umărul la titlul cuce­rit de oltence și care vor aduce, cu siguranță, un plus de valoare Gloriei: portărița austriacă Petra Blazek,

pivotul sârb Marija Petrovic, interul tunisian Ines Khouildi și centrii Andreea Pricopi și Maria Gavrilă. Celelalte cinci transferuri sunt extremele Andreea Taivan (Minaur Baia Mare) și Denisa Șelever (CSM Galați), pivotul Oana Apetrei (Măgura Cisnădie) și interii Raluca Petruș (Universitatea Cluj) și Diana Munteanu (Du­nărea Brăila).

 Și plecările au fost semnificative

În același timp, Gloria s-a despărțit de  mai multe jucătoare, majoritatea fete de bază sezonul trecut: Dziana Ilyna (Gloria Bistrița), surorile Diana și Mădălina Predoi și Cristina Nan (Mă­gura Cisnădie), Yulia Khavronina (SCM Craiova) și Alexandra Banciu (HCM Slobozia). Incertă este situația rusoaicei Natalia Vinyukova, dar și a antrenorului principal. După ce variantele Ion Crăciun (Corona Brașov), Adrian Vasile (CSM București) și Alexandru Weber (Măgura Cisnădie) au picat rând pe rând, iar Romeo Ilie exclude posibilitatea de a conduce echipa, staff-ul Gloriei ia în calcul și numirea unui antrenor străin.

DISTRIBUIȚI
loading...