Pe o ploaie cruntă, Gloria Buzău a întâlnit în Crâng lide­rul FC Clinceni. Nici vremea, nici râul, nici ramul nu au ținut cu oaspeții. Fotbaliștii formației buzoiene, „mânați” de pe margine de un Ion Viorel energic și impulsiv, care a uitat de ­pro­blemele cardiace din ultima perioadă, au început perfect partida. Prima dată a lovit Bogdan Dumitru.

Sedați de atacurile insistente ale buzoie­nilor, jucătorii din defensiva ilfovenilor au cedat prima dată în min. 18, Dumitru a profitat de o „bâlbâială” a defensivei oaspete, din care mingea „a sărit” în apropierea punctului cu var, de unde jucătorul buzoian a înscris cu un șut plasat. Buzoienii au continuat marșul spre poarta lui Bolboasă, și Verdeș a reușit să dubleze avantajul trupei lui „Vioară”. O pasă primită înapoia fundașilor adverși și unșut de „vârf consacrat” (min. 27) au făcut ca Verdeș să se mențină pe prima poziție în topul marcatorilor din liga secundă. Ușor nedumeriți de avantajul celor două goluri înscrise rapid, buzoienii au primit gol în urma unei faze care nu anunța nimic. Karamyan „a ciupit” un balon din interiorul careului, mingea a trecut peste Stoicescu și, cu ajutorul transversalei, a trecut de linia porții. 2 – 1 după primele 45 de minute.

Repriza secundă a debutat cu șutul-centrare a lui Konyeha scos de sub transversală de Stoicescu (min. 48). Marcu l-a încercat pe Bolboașă cu unșut de la mare distanță (min. 69), însă portarul ilfovenilor a fost la post. Cu doar zece minute înainte de fluierul final al partidei, Voicu putea înscrie pentru 3 la 1, însășutul mijlocașului buzoian de la 10 metri a lovit transversala. Trei minute mai târziu, Artavazd Karamyan înscrie golul egalizator de la punctul cu var, dupăce fratele său fusese faultat în careu de fundașul Airinei. Ultima ocazie le-a aparținut buzoienilor. Pușcașul, de la opt metri de poartă, nu reușește să își încadreze șutul. 2 – 2 după 90 de minute și buzoienii pierd două puncte prețioase dupăce au avut jocul în mână. Gloria Buzău va întâlni sâmbătă, în deplasare, formația CSMS Iași. Partida dintre gruparea din Copou și cea din Crâng va putea fi urmărită pe postul TVR3.

„Să dea afară excrementul!”

Ion Viorel, antrenorul Gloriei, nu a menajat deloc brigada de arbitri care a condus întâlnirea cu FC Clinceni. Dupăun arbitraj slab prestat de brigada condusă de Mircea Feșnic (Cluj-Napoca), „Vioară” s-a dezlănțuit pe bună dreptate la adresa „cavalerilor în negru”: „Tușierul de pe partea băncilor tehnice (n.r. Linia 1, Cătălin Teodor din Brăila) a fost dezastru. Este o făcătură ce s-a întâmplat la meci și am să vă dau și motivele. Acest tușier este fratele celui din Constanța, care m-a purtat prin lupte grele. Pe acest arbitru l-am dat afară de la centrul de copii și juniori de la Brăila. Cu asta am spus totul! Fracsu’ m-a arbitrat într-un meci CF Brăila – Dinamo 2 în care m-a făcut zdrențe, iar a doua zi l-am dat afară pe acest tușier, care era antrenor la copii la Brăila. Că e răzbunare sau nu, hotărâți dumneavoastră. Pe această cale, vreau să se sesizeze CCA (Comisia Centralăa Arbitrilor) și în speța domnul Deaconu (n.r. Alexandru, președinte CCA), să-l dea afară pe acest excrement din fotbalul românesc”.

FC GLORIA BUZĂU: 44. Stoicescu – 22.Dumitru, 4.Airinei, 6.Mihăescu, 8. Marcu (cpt.), 7. Ion, 19.Dăniță, 14.Bîrsănel, 10.Verdeș, 11.Al. Florin și 18.Zamfir. AU MAI JUCAT: 17. Burlacu, 5.Pușcașu și 20.Voicu. REZERVE: 1. Gherasim – 3. Vlaicu, 21.Cucu, 17.Burlacu, 5.Pușcașu, 20.Voicu și 16.Cocîrlă. ANTRENOR: Ion Viorel.

FC CLINCENI: 12. Bolboașa – 22.David, 31.Marciuc, 85.Vițelaru, 12. Karamyan Arman, 21. Pușcaș, 6.Stanciu, 20.Konyeha, 28.Popa, 10. Artavazd Karamyan (cpt.) și 19. Pălimaru. AU MAI JUCAT: 29. Mbella, 77.Dragomir și 9.Bălțoi. REZERVE: 1. Stamatin – 16. Margina, 77.Dragomir, 32.Venter, 9.Bălțoi, 29 Mbella și 17. Roșu. ANTRENOR: Valentin Bădoi.

DISTRIBUIȚI
loading...