• Buzoianul este primul campion mondial de juniori din istoria gimnasticii românești

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a decis ca gimnastul buzoian Gabriel Burtanete să fie purtătorul de drapel al României la festivitatea de deschidere a celei de-a 15-a ediții de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European care va avea loc la Baku,  în perioada 21-27 iulie.

Recent, la Campiona­tele Mondiale de gimnastică artistică pentru juniori de la Gyor, din Ungaria, spor­tivul buzoian a devenit primul campion mondial de juniori al României, după ce a câștigat medalia de aur la sărituri. Gabriel Burtanete, care a început să practice gimnastica artistică la CSS Buzău, în prezent fiind legitimat la SCM Gloria Buzău, a reușit un exercițiu foarte bun la Mondiale și, cu o medie de 14,424 de puncte, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Prima competiție olim­pică la care a participat gimnastul Gloriei a fost ediția de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret, găz­­du­ită anul trecut de Buenos Aires, unde, tot la sărituri, s-a clasat pe locul 5. La FOTE 2019 de la Baku, competiție multi-sport rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, Gabriel Burtanete va reprezenta România în întrecerile de gimnastică, alături de fratele său geamăn, Robert Burtanete și de Raul Gabriel Stoica.

La Baku sunt așteptați să participe 3.600 de sportivi și oficiali, implicați în 135 de competiții

DISTRIBUIȚI
loading...