Având în vedere că regulamentul FDA pentru suplimente din plante este foarte superficial, este extrem de important ca consumatorii să înțeleagă ceea ce cumpără.

Cunoștințele cu privire la modul în care aceste suplimente sunt produse, cum sunt utilizate și ce probleme de siguranță potențiale ar putea exista sunt esențiale, deoarece etichetele produselor ar putea să nu conțină instrucțiuni sau avertismente corespunzătoare.

În unele cazuri, produsele nu vor avea efectele pentru care se face reclamă, sau nu vor conține ingredientele specifice sau dozele pe care pretind că le au.

Cum funcționează medicamentele pe bază de plante

Medicina pe bază de plante a fost practicată în toată lumea de mii de ani, și fiecare cultură are propriile licori particulare. Majoritatea dovezilor pentru eficacitatea majorității medicamentelor pe bază de plante sunt anecdotice; practicienii adună povești de la oameni care par să fi fost tratați cu succes, mai degrabă decât a conduce studii științifice formale ale remediilor. Proprietățile medicinale ale plantelor sunt încă în cea mai mare parte nedocumentate în mod corespunzător de știință. Un studiu recent al aproximativ tuturor plantelor vândute în mod obișnuit pe rafturile magazinelor sub formă de suplimente a descoperit că doar aproximativ 15% dintre ele au studii medicale legitime care să susțină eficacitatea acestora.

În majoritatea cazurilor, este sigur să încercați aceste remedii pe bază de plante, chiar dacă multe nu sunt bine studiate. În mod ideal o persoană trebuie mai întâi să facă un test alergologic și să consulte un medic în legătură cu posibilele contraindicații cu privire la medicamentele administrate în prezent. În majoritatea cazurilor, riscul major cu privire la remediile pe bază de plante nu este siguranța, ci faptul că vă irosiți banii pe un produs care fie nu are efectele pretinse, fie nu este dozat corespunzător pentru a obține rezultatele promise.

În această categorie am putea include complexul natural Chocolate Slim care te ajută să slăbeșți, dându-ti senzația de sațietate.

Studii de evaluare

De vreme ce legislația cu privire la afirmațiile publicitare este destul de slabă în ceea ce privește suplimentele din plante, este important să vă informați cu privire la eficacitatea acestora. Unele site-uri bune pe care să consultați studiile medicale existente prin căutarea unui cuvânt cheie (cum ar fi denumirea unei plante) includ PubMed și Medline Plus; va trebui să fiți membru al unei universități pentru a avea acces la unele dintre articolele complete, însă rezumatele fiecărei lucrări sunt disponibile pentru publicul general și de obicei vă oferă un rezumat rapid cu privire la faptul dacă o plantă a avut sau nu eficacitate în condițiile testate.

Unele trucuri pe care producătorii de suplimente au tendința de a le utiliza în repetate rânduri includ:

  • Făcând afirmații bazate în întregime pe studii pe șoareci sau in vitro (eprubete); căutați studii dublu-oarbe recenzate implicând oameni, și publicate în jurnale medicale de renume
  • Dozele din suplimente sunt mai mici decât dozele eficiente din studiile de succes
  • Dozele exacte sunt ascunse într-un „amestec brevetat” de ingrediente multiple astfel încât nu puteți ști cu exactitate doza fiecăruia
  • Extractele nu sunt standardizate la specificațiile studiilor medicale de succes

Pentru a verifica acuratețea ingredientelor și dozelor dintr-un produs, verificați-l pe site-ul independent de testare LabDoor și încercați să folosiți produse care au fost testate cu succes. În mod alternativ, luați în considerare achiziționarea sau cultivarea unei versiuni proaspete a plantei.

Tipuri de suplimente din plante

  • Capsule / Pastile

Acestea de obicei constau în material vegetal macinat. Este important să verificați dacă partea utilizată este cea stabilită efectiv ca fiind benefică; de exemplu, dacă frunzele unei plante au fost utilizate în studii medicale de succes, dar suplimentul conține doar tulpini măcinate.

În cazul în care mai multe plante sunt incluse într-un supliment, aproape întotdeauna vor fi sub formă de pastile din pulbere. Fiți în mod special precauți cu privire la amestecurile brevetate și dozele corespunzătoare în aceste cazuri.

  • Capsule gelatinoase și lichide

Capsulele gelatinoase sunt de obicei un extract lichid al plantei. Este necesară prudență la achiziționarea acestora, deoarece metoda de extracție face o diferență majoră în calitatea produsului final.

Căutați produse realizate cu metoda „extracției cu dioxid de carbon” sau „extracției supercritice”, în care compușii benefici ai plantei sunt extrași prin intermediul gazului comprimat. Extracția cu apă este mai ieftină, însă este mai puțin probabil să includă toți compușii doriți ai plantei. Extracția realizată cu căldură ridicată sau cu substanțe chimice toxice ar trebui evitată în totalitate.

  •  Uleiuri esențiale

Un ulei esențial reprezintă o formulă super concentrată realizată din zeci până la sute de kilograme de material vegetal. Cantitatea brută de material necesară pentru a produce chiar și o fiolă mică tinde să plaseze uleiurile esențiale în rândul opțiunilor mai scumpe, însă o singură doză este de asemenea o cantitate foarte mică. Uleiurile esențiale sunt aproape întotdeauna destinate aromoterapiei sau aplicării topice pe piele; concentrația acestora le face periculoase pentru ingestie în multe cazuri.

Deși întreaga industrie a suplimentelor din plante poate părea inițial o afacere șubredă, există de fapt destule plante bine studiate care și-au dovedit eficiența în tratarea afecțiunilor precum durerea, simptomele alergiei și îmbunătățirea funcției cognitive. Luând în considerare faptul că FDA are o abordare rezervată față de aceste suplimente, depinde de dvs. să fiți activ și să vă informați pentru a vă asigura că nu vă irosiți banii.

DISTRIBUIȚI
loading...