Prezența pe ordinea de zi în ședința de astăzi a Consiliului Local Rm. Sărat a unui proiect care vizează Liceul „Traian Săvulescu“ naște controverse în rândul cadrelor didactice. Este vorba despre un proiect de dare în folosință gratuită a unor bunuri ale Liceul „Traian Săvulescu“, după reabilitarea cu fonduri europene, către Liceul „Victor Frunză“.

    Dincolo de liliacul cu urechi lungi, ariciul sau purecele de baltă (cel mai probabil planșe) și catedre sau scaune de pe fișa de inventar, în proiectul de hotărâre figurează și procesul verbal de recepție al lucrărilor realizate în perioada 2013-2015. Ceea ce atrage atenția  este va­loa­rea investiției pentru ghe­reta portarului, care se ridică la aproape 1 miliard lei vechi (fără TVA), mai exact 947 mili­oane lei vechi. Valoarea totală a investiției este de peste 72 mi­li­arde lei vechi (fără TVA).

   Gurile rele spun că, odată cu începerea reabilitării, conduce­rea liceului nu a mai ținut cont de îmbunătățirile făcute deja pe bani grei. Ar fi vorba des­pre tablă tip Lindab cu granule și termopane care au fost scoase, deși fuseseră montate în urmă cu câțiva ani.

„Nu știu cât a costat, dar e o construcție nouă“

   „Nu eu eram director când a început reabilitarea, era doamna Voichița Dorobanțu, care acum nu mai este la noi. Pe atunci eu eram director adjunct. Este adevărat că s-au executat lucrări de reparații și înainte de reabilitarea cu fonduri europene… Știu că s-a pus și tablă Lindab, dar și atunci tot director adjunct eram și sincer nu știu să vă spun dacă a fost dată jos sau nu. Cert este că reabilitarea asta totală este una serioasă și rezultatul este unul pe măsură. În legătură cu clădirea portarului nu știu va­loa­rea investiției. Vă pot spune doar că este o construcție nouă cu două camere parcă“, a declarat directorul Costel Vișan.

Bârfe despre „fuziunea“ liceelor pentru copilul unui personaj influent

   Încercând să aflăm de ce bunurile Liceului „Săvulescu“ trebuie date în folosința Liceului „V. Frunză“, am descoperit un adevărat butoi de pulbere pe care stau cadrele didactice din cel puțin două licee râmnicene. Mai exact, Liceul „Traian Săvulescu“, reabilitat recent, a fuzionat cu Liceul „Victor Frunză“ și și-a pierdut per­sonalitatea juridică, după ce au început lucrările. De aceea acum, la finalizarea reabilitării, bunurile de la „Traian Săvu­lescu“ trebuie să fie date în folosință Liceului „V. Frunză“ prin hotărârea Consiliului Local. Deși motivul oficial al fuziunii este numărul insuficient de elevi, gurile rele spun că, de fapt, totul ar fi pornit de la dorința unui personaj influent din conducerea Primăriei Rm. Sărat de a-și aranja băiatul la orele de sport. Și pentru că și tatăl este foarte apropiat de sport, nu s-a lăsat până nu și-a dus planul la bun sfârșit, cu riscul de a-și pune toți profesorii în cap.

   „Clasele cu profil sportiv erau autorizate la Liceul „V. Frunză“, dar acestea au fost mutate din interese personale la un liceu cu prestigiu, la Liceul „Ștefan cel Mare“. În momentul acela și profesorii au fost mutați și le-au dispărut orele creându-se un haos total. Mai mult, pentru că la „Ștefan cel Mare“ nu era spațiu necesar, s-a dorit clădirea de la Liceul „Săvulescu“. De aici fuziunea dintre Liceul „Săvulescu“ și Liceul „Frunză“ spre nemul­țumirea atâtor profesori“, a declarat unul dintre profesori, sub rezerva anonimatului.

DISTRIBUIȚI
loading...