Bineînţeles, titlul de mai sus este adaptarea unei celebre lozinci din anii ‘90, cu mare priză la românii fani ai lui Ion Iliescu. De asemenea, trebuie să remarcaţi că nu mi-a trecut prin cap să mă folosesc de aceea cu ,,Nu vrem lei, nu vrem valută”…

Dar să trecem la subiect şi să remarcăm că abia acum a venit, cu adevărat, momentul Getei Burducea. Cu două ­exa­mene pentru postul de inspector general şcolar picate în timpul guvernului social-democrat condus de Victor Ponta şi cu al treilea în vremea ,,tehnocraţilor”, stimabila doamnă nu şi-a găsit locul nici măcar în timpul domniei lui Genunche. Pe motive de justiţie, care a repus-o în funcţie pe cea aşezată pe cel mai moale fotoliu din învăţământul buzoian, pe pârdalnica liberală care îndrăznise să ia concursul.

În schimb, acum, când avem un guvern de analfabeţi, cel puţin funcţionali, iar destinele învăţământului românesc au ajuns pe mâna ministrului Pamblică, până şi eu recunosc faptul că şcoala buzoiană nu ar fi în firea ei fără Geta Burducea la cârmă. Iar ceea ce se întâmplă acum la vârful Ins­pectoratului Şcolar nu face decât să îmi confirme că totul a fost gândit (oare nu am folosit un cuvânt nepotrivit?) pentru această mutare. Pentru că nu găsesc altă explicaţie a faptului că nu a fost rasă doar deţinătorea funcţiei supreme, ci şi adjunctele, ca să nu mai fie nimeni cu vreun concurs promovat prin preajmă.

Iar pentru ca garnitura să fie împlinită, ar fi cazul ca onor Ministerul Educaţiei să se orienteze către adjuncţi aşijderea, de exemplu selectaţi dintre directorii de şcoli care au picat concursurile şi pe care actuala garnitură de la conducerea Inspectoratului Şcolar s-a încăpăţânat să îi menţină pe funcţii. Şi nu ştiu de ce, gândul se îndreaptă către cel mai eficient şofer de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, căruia strada Marghiloman îi oferă un trotuar mult mai generos pentru jocul cu popice umane. Ca să nu mai vorbim despre curtea instituţiei, cu ditamai spaţiul de parcare, până în buza treptelor clădirii.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Nimic nou . De-ale circului functionarilor publici.Pleaca ai vostri, vin ai nostri.Parca asa zicea nenea Iancu. Nimic nu s-a schimbat in obiceiurile breslei . Noi ii vedem, ei isi vad de obiceiuri. Si sunt multi si vor salarii mari pentru ca nu fac cu nimic mai usoara viata cetateanului platitor de taxe.

  2. Geta. Burducea este cum este , dar acum avem o alta stea in anticamera PSD unde ii susura dulce cum il prinde lui Marcel si restul de pe acolo! Cu barbat sponsor la partid , tanara tenace fara scrupule asa cum ii sta bine unui cadru de nadejde…deocamdata vizeaza pozitia de adjunct…de aia a fost data afara TOATA conducerea inclusiv doamna Wamsidel care are ceva trecut glorios in PSD…caci Otilia Trifan vine tare din urma! Notati-va numele!

Comments are closed.