27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:12 AM

Educatie

Geta Burducea, după ce a fost nevoită să îi cedeze iar postul Florinei Stoian: „Dacă aş fi ştiut, îmi vedeam de la început de treaba mea“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
29.09.2017, 00:00
2106

   „Cu soarta elevilor nu ne jucăm. Dacă ai un contract de management şi nu îl respecţi, pleci acasă. Aveau obligaţia ca până pe 31 iulie să transmită raportul cu starea învăţământului”. Aceasta a fost declaraţia ministrului Educaţiei Liviu Pop după revocarea din funcţie a celor 13 şefi de inspectorate din ţară, printre care şi buzoianca Florina Stoian.

   La o lună de la această declaraţie, după ce inspectorii au atacat în instanţă decizia ministrului, Florina Stoian a fost prima care a obţinut „suspendarea executării Ordinului ministrului Educaţiei până la pronunţarea instanţei de fond”, ceea ce i-a permis, joi să revină la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Ca urmare, Geta Burducea, cea care fusese aleasă de Ministerul Educaţiei să asigure interimatul, este nevoită din nou să părăsească fotoliul de la IŞJ, asta după ce a picat de trei ori concursul care îi permitea să ocupe acest post.

   După această primă victorie în procesul cu ministrul Liviu Pop, Florina Stoian a declarat: „Din această dimineaţă am venit la serviciu şi m-am apucat de treabă”. De partea cealaltă, Geta Burducea a spus pentru buzoienii.ro: „Pe de o parte mă bucur şi eu, voi fi mai liniştită. Îmi pare rău de această perioadă irosită, concepusem un plan, programasem nişte şedinţe, acum totul s-a spulberat. Dacă aş fi ştiut, îmi vedeam de la început de treaba mea”.

   Cu alte cuvinte atât Stoian cât şi Burducea sunt bucuroase în felul lor de această modificare a schimbării. Cum rămâne însă cu brambureala provocată de şefii din Ministerul Educaţiei? Cine trebuie să răspundă pentru această joacă de-a inspectorii şcolari generali pentru că, aşa cum spune chiar Liviu Pop, „cu soarta elevilor nu trebuie să te joci”?

Comentarii

varianta lui Pinocchio (29 Sep, 11:21)
bine ca ne-am lamurit

nu-i frumos sa spui ca n-ai stiut! doar ca prietenii n-au putut rezolva cu justitia .iar cu sedintele,sa nu fii suparata ca se tin si fara dumneata .

Raspunde
la subiect (29 Sep, 16:40)
max bengosu'

Iar te-ai facut de ris get-o ,mai bine taceai !!!ai draqu nemti,daca nu exista simtul ridicolului pt unii hai la invatamintul romanesc

Raspunde
Stoian F (29 Sep, 21:38)
Firicel

Da nu are cum să o dea pe Stoian la o parte ca e mafie prea mare posturi tinute, necate la suplinire/titularizare, e caracatițã mare la ISJ, dar să nu uitam de corpul de control... Pam pam.

Raspunde
oportuunism (01 Oct, 20:14)
Bumbescu

E posibil numai in Romania sa puii un repetent in locul altuia care a promovat ,de bine de rau ,un examen ! Dar pentru Getuta inca nu s-a inventat sentimentul de jena !

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker