27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:34 PM

Politic

Gest fără precedent / Viceprimarul Ionuţ Apostu refuză un post de secretar de stat pentru a rămâne la Palatul Comunal

de Călin BOSTAN
Politic  |
15.03.2017, 00:00
1133

   Viceprimarul municipiului Buzău Ionuţ Apostu a fost numit în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, decizia premierului Sorin Grindeanu fiind publicată, luni seara, în Monitorul Oficial. După nici jumătate de zi însă, Apostu era protagonistul unui gest fără precedent în politica buzoiană şi, probabil, în cea naţională. El a renunţat la acest post pentru a-şi păstra funcţia de la Palatul Comunal.

   Surse din interiorul PSD Buzău ne-au declarat, ieri, că Ionuţ Apostu şi-ar fi motivat gestul prin aceea că nu doreşte să stea departe de familie şi că, astfel, preferă să lucreze în administraţia locală, alături de primarul Constantin Toma, în echipa căruia a primit votul buzoienilor şi al colegilor consilieri în momentul în care aceştia l-au ales viceprimar.

   „Îndrăznesc să cred în Buzău! Întotdeauna am considerat că a fi în serviciul pu­blic şi a sluji interesele cetăţenilor este cel mai onorant lucru, indiferent de funcţia pe care o ocupi la un moment dat. Aceasta este raţiunea pentru care am acceptat să ocup funcţia de preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, cu rang de secretar de stat. În urma unei analize obiective bazată şi pe motive de natură personală, şi având la dispoziţie un termen legal de 15 zile în care puteam opta între diferitele funcţii publice, am decis să mă retrag din această demnitate şi să fiu în continuare viceprimarul oraşului Buzău. Îi asigur pe toţi buzoienii că îmi voi dedica întreaga experienţă în administraţie pentru continuarea proiectelor de care cetăţenii acestui oraş au atâta nevoie”, a scris pe Facebook Ionuţ Apostu, care a semnat „viceprimarul municipiului Buzău şi al buzoienilor”. Contactat telefonic, viceprimarul a spus că nu are de declarat nimic în plus faţă de ceea ce a scris în postarea de pe reţeaua de socializare.

   La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a Par­tdului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, îl felicită, tot printr-o postare pe Facebook, pe Apostu pentru decizia luată: ,,Îl felicit pe Ionuţ pentru gestul făcut. De multe ori, în mod nedrept, a face politică se reduce la funcţii şi la oamenii care le ocupă. Iată că Ionuţ a preferat să facă în continuare politica cetăţeanului şi să rămână acasă, la Buzău. Îi apreciez curajul şi onestitatea şi îi urez mult succes în activitatea de viceprimar!”.

 Cine este Ionuţ Apostu

    Ionuţ Apostu are 40 de ani şi a fost ales viceprimar în vara anului trecut, după ce a obţinut un mandat de consilier local al Partidului Social Democrat. El este de profesie învăţător, a absolvit Facultatea de Filosofie-Jurnalism din cadrul Universităţii Spiru Haret, a urmat studii postuniversitare în administraţie, este căsătorit şi are o fetiţă.

    Ionuţ Apostu şi-a început cariera profesională în redacţia cotidianului OPINIA, fiind redactor din martie 1998 până în noiembrie 2001; apoi el a promovat în funcţia de redactor-şef-adjunct, poziţie pe care a ocupat-o până în iulie 2003, când a devenit redactor-şef, post deţinut până în septembrie 2006. În paralel, între 1998 şi 2002, Ionuţ Apostu a fost corespondentul la Buzău al cotidianului ,,Libertatea”. Din septembrie 2006, el a fost director al TV Buzău, apoi, din septembrie 2007 şi până în martie 2011, a deţinut conducerea ziarului ,,Strada”; ulterior, Apostu şi-a încheiat cariera publicistică, înfiinţând o firmă de publicitate. În anul 2012, Ionuţ Apostu a fost, timp de şase luni, consilier la Direcţia Resurse Umane şi Relaţii Publice în cadrul Mi­nisterului Mediului, pentru ca, din noiembrie 2012 şi până în luna mai 2016, să fie director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău.

   Ionuţ Apostu a devenit viceprimar al municipiului după alegerile locale din 5 iunie 2016, el fiind, atât în campania electorală, cât şi ca viceprimar, unul dintre oamenii de bază ai primarului Constantin Toma.

   Plecarea lui Ionuţ Apostu la Bucureşti ar fi complicat, într-o oarecare măsură, lucrurile în Palatul Comunal. Dacă în ceea ce priveşte numele supleantului său în Consiliul Local, acesta nu era un secret – respectiv fostul pilot militar Ştefan Ţăndărescu -, ar fi început o luptă internă în PSD pentru postul de viceprimar, într-un moment în care administraţia locală se confruntă cu probleme mult mai importante decât goana pentru funcţii în administraţie. 

 

Comentarii

OAMENI NEHOTARATI (15 Mar, 08:46)
Ion

Modelul acesta de om politic este periculos pentru ca lipsa de fermitate, sa fii oscilant in decizii (adică nehotărât in ceea ce faci), lasă loc la interpretări privind capacitatea decizionala in situații curente dar mai ales in cele critice. Cum adică nu dorește sa se despartă de familie, sau sa fie mai aproape de cei dragi. Nu știa ce-l așteaptă. Tot așa se vaită si soția premierului, plecat de lângă familie de la Timișoara. Eu cred ca este cu totul altceva la mijloc, ori un aranjament politic tipic romanesc, ori, doamne ferește, nivelul de competenta pentru domeniul respectiv. La AFM se executa politica de mediu la nivel național, acolo se derulează proiecte mari, se aplica directive europene, dar se si răspunde pentru politica de mediu, mai precis de felul cum se aplica ea. M-am uitat in diagonala pe cv-ul sau si nu am găsit nici-un cuvânt despre mediu, afara de faptul ca a condus la nivel local aceasta structura. O fi un bun manager, care se hotărăște greu si ia decizii discutabile. Mai bine la Buzău, in spatele primarului, lângă cei dragi.... sau înapoi la un ziar local, domeniu in care are totuși competente.

Raspunde
Principiul comunist:eliminare prin avansare (15 Mar, 20:28)
Sherlock Holmes

Un guvern neagreeat de Gorgona se deoache repede. Dacă nu e „colectiv”, „bamboo” poate fi altceva care să-l dea de-a dura cu toți amploaiații lui în câteva luni. La Primărie mandatul de 4 ani e sigur. Dacă ai plecat și în două luni cade guvernul, rămâi pe bară. Și mai poți afla că ți s-a întins nada ca să urce un alt „camarad” în funcția de viceprimar.

Raspunde

Stiri Agerpres

Martin (FAPT): Apartamentele de vacanță au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în ultimii ani
Joi, August 17, 2017 16:23 PM

Turiștii români preferă tot mai mult apartamentele de vacanță în detrimentul hotelurilor de două și trei stele, iar aceste noi locuri au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în special în stațiunile Mamaia și Năvodari, deși acestea nu sunt cuprinse în nicio statistică, susține Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
17 Aug, 08:13 Compania de apa Nehoiu
Nehoianu a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Referitor la angajari,si la Nehoiu sau facut tot pe pile. Aici angajarile sau facut cu acordul domnului primar Milea.Marea majoritate a angajatilor sunt membri Psd Nehoiu.Spaga ptr angajare a fost de 2000 lei.In oras sunt abonati care nu platesc apa.Analizati si cum a fost executat proiectul de racordare la apa si canal.Aceasta lucrare a fost castigata de Hidroconstructia Bucuresti,dupa care este subinchiriata firmelor de casa a Psd.Sau executat lucrari pe unele tronsoane unde era deja apa si canal.Vedeti cum au fost avizate si fazele determinante de catre Inspectia de stat in constructii.In oras daca nu esti agreat de Milea,Constantinescu si celebru de acum Muzgoci(mai nou mare sef la serviciul urbanism oras Patarlagele)
Google PageRank Checker