27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:31 AM

Politic

Gest fără precedent / Viceprimarul Ionuţ Apostu refuză un post de secretar de stat pentru a rămâne la Palatul Comunal

de Călin BOSTAN
Politic  |
15.03.2017, 00:00
977

   Viceprimarul municipiului Buzău Ionuţ Apostu a fost numit în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, decizia premierului Sorin Grindeanu fiind publicată, luni seara, în Monitorul Oficial. După nici jumătate de zi însă, Apostu era protagonistul unui gest fără precedent în politica buzoiană şi, probabil, în cea naţională. El a renunţat la acest post pentru a-şi păstra funcţia de la Palatul Comunal.

   Surse din interiorul PSD Buzău ne-au declarat, ieri, că Ionuţ Apostu şi-ar fi motivat gestul prin aceea că nu doreşte să stea departe de familie şi că, astfel, preferă să lucreze în administraţia locală, alături de primarul Constantin Toma, în echipa căruia a primit votul buzoienilor şi al colegilor consilieri în momentul în care aceştia l-au ales viceprimar.

   „Îndrăznesc să cred în Buzău! Întotdeauna am considerat că a fi în serviciul pu­blic şi a sluji interesele cetăţenilor este cel mai onorant lucru, indiferent de funcţia pe care o ocupi la un moment dat. Aceasta este raţiunea pentru care am acceptat să ocup funcţia de preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, cu rang de secretar de stat. În urma unei analize obiective bazată şi pe motive de natură personală, şi având la dispoziţie un termen legal de 15 zile în care puteam opta între diferitele funcţii publice, am decis să mă retrag din această demnitate şi să fiu în continuare viceprimarul oraşului Buzău. Îi asigur pe toţi buzoienii că îmi voi dedica întreaga experienţă în administraţie pentru continuarea proiectelor de care cetăţenii acestui oraş au atâta nevoie”, a scris pe Facebook Ionuţ Apostu, care a semnat „viceprimarul municipiului Buzău şi al buzoienilor”. Contactat telefonic, viceprimarul a spus că nu are de declarat nimic în plus faţă de ceea ce a scris în postarea de pe reţeaua de socializare.

   La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a Par­tdului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, îl felicită, tot printr-o postare pe Facebook, pe Apostu pentru decizia luată: ,,Îl felicit pe Ionuţ pentru gestul făcut. De multe ori, în mod nedrept, a face politică se reduce la funcţii şi la oamenii care le ocupă. Iată că Ionuţ a preferat să facă în continuare politica cetăţeanului şi să rămână acasă, la Buzău. Îi apreciez curajul şi onestitatea şi îi urez mult succes în activitatea de viceprimar!”.

 Cine este Ionuţ Apostu

    Ionuţ Apostu are 40 de ani şi a fost ales viceprimar în vara anului trecut, după ce a obţinut un mandat de consilier local al Partidului Social Democrat. El este de profesie învăţător, a absolvit Facultatea de Filosofie-Jurnalism din cadrul Universităţii Spiru Haret, a urmat studii postuniversitare în administraţie, este căsătorit şi are o fetiţă.

    Ionuţ Apostu şi-a început cariera profesională în redacţia cotidianului OPINIA, fiind redactor din martie 1998 până în noiembrie 2001; apoi el a promovat în funcţia de redactor-şef-adjunct, poziţie pe care a ocupat-o până în iulie 2003, când a devenit redactor-şef, post deţinut până în septembrie 2006. În paralel, între 1998 şi 2002, Ionuţ Apostu a fost corespondentul la Buzău al cotidianului ,,Libertatea”. Din septembrie 2006, el a fost director al TV Buzău, apoi, din septembrie 2007 şi până în martie 2011, a deţinut conducerea ziarului ,,Strada”; ulterior, Apostu şi-a încheiat cariera publicistică, înfiinţând o firmă de publicitate. În anul 2012, Ionuţ Apostu a fost, timp de şase luni, consilier la Direcţia Resurse Umane şi Relaţii Publice în cadrul Mi­nisterului Mediului, pentru ca, din noiembrie 2012 şi până în luna mai 2016, să fie director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău.

   Ionuţ Apostu a devenit viceprimar al municipiului după alegerile locale din 5 iunie 2016, el fiind, atât în campania electorală, cât şi ca viceprimar, unul dintre oamenii de bază ai primarului Constantin Toma.

   Plecarea lui Ionuţ Apostu la Bucureşti ar fi complicat, într-o oarecare măsură, lucrurile în Palatul Comunal. Dacă în ceea ce priveşte numele supleantului său în Consiliul Local, acesta nu era un secret – respectiv fostul pilot militar Ştefan Ţăndărescu -, ar fi început o luptă internă în PSD pentru postul de viceprimar, într-un moment în care administraţia locală se confruntă cu probleme mult mai importante decât goana pentru funcţii în administraţie. 

 

Comentarii

OAMENI NEHOTARATI (15 Mar, 08:46)
Ion

Modelul acesta de om politic este periculos pentru ca lipsa de fermitate, sa fii oscilant in decizii (adică nehotărât in ceea ce faci), lasă loc la interpretări privind capacitatea decizionala in situații curente dar mai ales in cele critice. Cum adică nu dorește sa se despartă de familie, sau sa fie mai aproape de cei dragi. Nu știa ce-l așteaptă. Tot așa se vaită si soția premierului, plecat de lângă familie de la Timișoara. Eu cred ca este cu totul altceva la mijloc, ori un aranjament politic tipic romanesc, ori, doamne ferește, nivelul de competenta pentru domeniul respectiv. La AFM se executa politica de mediu la nivel național, acolo se derulează proiecte mari, se aplica directive europene, dar se si răspunde pentru politica de mediu, mai precis de felul cum se aplica ea. M-am uitat in diagonala pe cv-ul sau si nu am găsit nici-un cuvânt despre mediu, afara de faptul ca a condus la nivel local aceasta structura. O fi un bun manager, care se hotărăște greu si ia decizii discutabile. Mai bine la Buzău, in spatele primarului, lângă cei dragi.... sau înapoi la un ziar local, domeniu in care are totuși competente.

Raspunde
Principiul comunist:eliminare prin avansare (15 Mar, 20:28)
Sherlock Holmes

Un guvern neagreeat de Gorgona se deoache repede. Dacă nu e „colectiv”, „bamboo” poate fi altceva care să-l dea de-a dura cu toți amploaiații lui în câteva luni. La Primărie mandatul de 4 ani e sigur. Dacă ai plecat și în două luni cade guvernul, rămâi pe bară. Și mai poți afla că ți s-a întins nada ca să urce un alt „camarad” în funcția de viceprimar.

Raspunde

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker