Începând de luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a revenit la vechea conducere. Aşa cum era de aşteptat, Florina Stoian, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău au fost repuse pe funcţiile de conducere pe care le-au deţinut înainte de demitere, după ce au câştigat ambele procese cu Ministerul Educaţiei. Mai exact, în cursul zilei de vineri, au venit, prin fax, ordinele de ministru al Educaţiei care confirmă acest lucru.

„Vineri, la ora 17,30, au sosit pe fax cele trei ordine, care sunt semnate de domnul ministru cu data de 27 iulie şi prevăd ca, începând cu data de 30 iulie 2018, suntem numite pe funcţiile pe care le-am deţinut anterior şi pe care, potrivit unei instanţe, s-au anulat ordinele respective de revocare din funcţie. Noi am început treaba, am luat din mers toate urgenţele, ne-am împărţit atribuţiile şi vom lucra sper cu mai mult spor de acum încolo. Să sperăm că vom fi lăsate să lucrăm”, a declarat inspectorul şcolar general Florina Stoian, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la IŞJ Buzău.

Prin urmare, Otilia Trifan, Geta Burducea şi Daniela Lăptoiu, cele care s-au aflat pentru scurt timp la conducerea IŞJ Buzău, au fost nevoite să-şi facă bagajele încă de la aflarea sentinţelor date de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti.

Două dintre fostele şefe ale învăţământului buzoian au făcut, însă, o greşeală ce le-a costat mai apoi şi postul de inspector şcolar. Vorbim despre „generala” Otilia Trifan şi despre adjuncta Daniela Lăptoiu care, în naivitatea lor, crezând că vor rămâne pe posturile din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean o lungă perioadă de timp, au renunţat la cele de inspector pe care le deţineau înainte de promovare.

„Deja sunt două persoane care şi-au dat demisia. În momentul în care au trecut pe postul de inspector general, doamna Trifan, şi doamna Lăptoiu pe postul de inspector general adjunct, nu ştiu cine le-a pus să-şi dea demisia, pentru că puteau să ia şi atribuţii, dar… aşa au hotărât dumnealor. Mai mult, pe locurile vacante, tot dumnealor au trimis o adresă la Ministerul Educaţiei cu alte două persoane pentru posturile respective. Noi, acum, nu avem posturile ocupate şi când Ministerul o să aprobe propunerile noastre de detaşare a celor două persoane trimise de la IŞJ Buzău, atunci o să completăm echipa. Vorbim despre postul de inspector pe management. Deci, cele două doamne nu mai sunt în Inspectorat pe management, pentru că au nominalizat alte două persoane în locul lor (…) Probabil erau sigure că noi nu câştigăm procesul, că altfel nu puteai să îţi dai demisia şi să mergi la sigur”, a menţionat Florina Stoian.

Cele două, care aveau posibilitatea să nu renunţe la post şi să lucreze cu delegare de sarcini, ar fi putut, deci, să rămână în Inspectorat. Cum nu au fost sfătuite sau învăţate că puteau opta şi pentru această variantă, atât Otilia Trifan cât şi Daniela Lăptoiu se vor întoarce la catedră.

Otilia Trifan este profesor de limba engleză şi a predat la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” din Buzău. În perioada 2014-2016 a fost inspector pentru proiecte educa­ţionale, revenind la IŞJ în anul 2017. Daniela Lăptoiu este profesor de Limba şi Literatura Română şi fost director al Liceului Teoretic „Ştefan Cel Mare” din Râmnicu Sărat.

1 COMENTARIU

  1. Nicio zi fără telenovela inspectoarelor! Ajunge! Mai rămâne să ne spuneți cum a fost scaunul personajelor!

Comments are closed.