25 de ani
de presa libera
Duminica, Februarie 07, 2016 14:40 PM

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
1982

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Raed Arafat a vorbit, la Bruxelles, despre intervenția care a avut loc la tragedia de la "Colectiv"
Duminica, Februarie 07, 2016 14:31 PM

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vorbit, la Bruxelles, despre intervenția de salvare care a avut loc la tragedia de la Colectiv.

Robert D. Kaplan: România se descurcă surprinzător de bine, politica și economia sunt la un nivel foarte bun
Duminica, Februarie 07, 2016 14:28 PM

România se descurcă surprinzător de bine în prezent și are un sistem politic mai sănătos față de Polonia, Ungaria și Bulgaria, iar rata creșterii economice este la un nivel ridicat în comparație cu alte state europene, afirmă analistul și scriitorul american Robert D. Kaplan într-un interviu acordat AGERPRES.

INTERVIU Sharan Burrow (ITUC): Sfaturile FMI cu privire la piața muncii au subminat democrația și se apropie de dictatura economică
Duminica, Februarie 07, 2016 14:17 PM

România a fost în prima linie a atacurilor Troicii FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană cu privire la drepturile lucrătorilor, iar sfaturile cu privire la piața muncii ale FMI au subminat democrația, a declarat într-un interviu pentru AGERPRES Sharan Burrow, secretar general al Confederației Internaționale a Sindicatelor (International Trade Union Confederation - ITUC).

UE denunță o nouă încălcare gravă a obligațiilor internaționale ale Coreii de Nord, după testul cu rachetă
Duminica, Februarie 07, 2016 14:17 PM

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, a denunțat duminică folosirea "tehnologiei rachetelor balistice" de către Coreea de Nord după un tir cu rachetă, "o nouă încălcare gravă" a obligațiilor sale internaționale, și a cerut Phenianului să dialogheze, informează AFP și EFE.

Peste 800 de persoane la mitingul de solidaritate "Pro Familia Bodnariu și Nan", organizat la Târgu Mureș
Duminica, Februarie 07, 2016 14:08 PM

Peste 800 de persoane au participat, duminică, la un miting de solidaritate "Pro Familia Bodnariu și Nan", organizat de Grupul de Inițiativă format din Bisericile Creștine Neoprotestante Penticostale, Baptiste și Independente din Târgu Mureș, alături de Protopopiatul Ortodox Târgu Mureș, Conferința Transilvania de Sud a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea și Biserica Reformată.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
07 Feb, 12:00 Cercetare
Om a comentat pentru articolul Curățenie în școli:
Eu zic sa verificați și curățenia din școală Caldarasti.Acolo unde femeia de serviciu Își ia liber în timpul programului ocupandu-se de curățenia scolii oamenii de la ajutorul social care de altfel nu au ce căuta intr-o scoala nepazita sau fără sistem de alarma și protecție. Bineînțeles ca femeia de serviciu care coordonează întreaga munca trebuie sa mulțumească intr-un fel și cum în alta maniera decât "cinstindu-I" cu alcool în clasele din cadrul scolii...unde bineînțeles învață elevii scolii.Directorul afirma:"sunt oamenii noștriI. ..ei ne voteaza".Deci sa înțelegem stimata doamna ca acceptam acești oameni care pot reprezenta un pericol în școală doar pentru ca va asigura funcția.
07 Feb, 11:44 Schimbari
Om a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
Atâta timp cât nereguli vor exista atât la oraș cat și sate nu se va face nimic.Oamenii puși în funcție vin și pleacă lăsând în urma multe lucruri nerealizate.As recomanda sa se meargă în zonele rurale unde directorii lasă oamenii de la ajutorul social care nu au pregătire sa intre în scoli și în clase în timpul orelor.Este inadmisibil ca intr-o gradinita sa se gândească doar îngrijitorul la siguranța copiilor..exemplu concret: placuta de la curentul electric dintr-o gradinita din Caldarasti este rupta de 4 ani,copii având acces la aceste siguranțe,băile sunt nefuncționale mergând doar doua iar directorul afirma"Bine ca merg și alea".Nu se poate sa mergi la toaleta copil fiind și sa îngheți efectiv de frig deși în proiectul grădiniței figurează centrala termica.Nu se poate ca la scoala femeia de serviciu sa împartă cornurile și laptele după bunul plac în timpul orelor, făcând observații atât cadrelor cât și copiilor...Este la fel de inadmisibil ca tot femeia de serviciu din școală sa plece sub ochii "vigilenți"ai directorului cu roaba de lemne acasă când ele ar trebui sa asigure căldură copiilor înscriși. Astea sunt doar câteva nereguli dintr-un sat uitat de lume ,Caldarasti,unde nimeni nu face nimic nici măcar directorul care ar trebui sa facă eforturi în schimbarea unității. Cercetați mai adânc și începeți schimbările necesare!!
07 Feb, 11:13 Da
Felicitari a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
in sfarsit incepe curatenia. Felicitari....verificati si scoala de la Murgesti. Si acolo trebuie curatenie .Nu merita postul e prea mare palaria ptr directoarea existenta.
Google PageRank Checker