25 de ani
de presa libera
Marti, August 04, 2015 20:50 PM

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
1914

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ELCEN, pregătită din punct de vedere tehnic pentru a asigura Capitalei energie termică (director general)
Marti, August 04, 2015 20:44 PM

Electrocentrale București este pregătită din punct de vedere tehnic pentru a asigura energie termică municipiului București, la nivelul mediu de aproximativ 1400 Gcal/oră și are asigurată funcționarea pe păcură pentru perioadele impuse de condițiile meteorologice deosebite, a dat asigurări, marți, directorul general al companiei, Marcel - Octavian Nicolaescu, într-o ședință la care a participat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri Bogdan Badea.

NATO reduce la jumătate numărul avioanelor care supraveghează spațiul aerian al țărilor baltice
Marti, August 04, 2015 20:40 PM

NATO va reduce de la 16 la opt numărul avioanelor sale care supraveghează spațiul aerian al țărilor baltice cu o intensitate sporită după declanșarea conflictului din estul Ucrainei, a declarat marți pentru AFP un purtător de cuvânt al Alianței.

Eurotunel: Traficul a fost readus la normal după o inspecție matinală și 600 de tentative de intruziune
Marti, August 04, 2015 20:38 PM

Aproximativ 600 de tentative de intruziune a imigranților, potrivit poliției, au fost dejucate în noaptea de luni spre marți în apropiere de tunelul de sub Canalul Mânecii, lângă Calais (nordul Franței), în timp ce o inspecție care a avut loc în dimineața zilei de marți a suscitat perturbări în trafic, informează AFP.

Un chinez a pictat în verde o munte înalt de 900 de metri pentru a 'îmbunătăți feng-shui-ul'
Marti, August 04, 2015 20:26 PM

O suprafață de 2.000 de metri pătrați din peretele stâncos al unui munte înalt de 900 de metri din vestul Chinei a fost pictată în verde de un localnic dornic să 'îmbunătățească feng-shui-ul' zonei, relatează DPA, reluând informații difuzate luni de mass media din această țară asiatică.

Nouă extravaganță marcă Beyoncé: 300.000 de dolari pentru o pereche de sandale cu diamante
Marti, August 04, 2015 20:06 PM

Celebra cântăreață americană Beyoncé a cheltuit 312.000 de dolari pe o pereche de sandale cu toc "stiletto" ornate cu diamante, pe care le va purta în viitorul său videoclip, relatează marți ziarul spaniol 'ABC'.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
04 Aug, 17:23 el si numai el
Spilu a comentat pentru articolul DNA a descins în mare liniște la Palatul Comunal/ Achizițiile publice ale Primăriei Buzău, luate la puricat de procurorii anticorupție:
Domnul Boscodeala este cel mai bun primar din Romania si de care buzoienii sunt mandrii ca este ales prin votul lor. Suntem mandrii sa fim contemporani cu dumnealui. Pacat, ca este obligat sa suporte astfel de rautati.
04 Aug, 16:52 critica
Tanase Stefan a comentat pentru articolul Liberalii, cu tunurile pe administrația buzoiană:,,S-a terminat cu huzurul PSD în județul Buzău!”:
Schinbarea pavelelor anual sedosesc multi bani de care buzoieni nu stiu,Boscodeala ar trebui sa plece la Costanta unde sa facut mutatia pentru multi ani,pentru magarile facute 20 de ani,La puscarie cu el.
04 Aug, 15:59 incredibila nesimtirea psd-ista romaneasca
Simion Viorel a comentat pentru articolul Toți cei trei candidați la conducerea IȘJ au picat concursul de la Ministerul Educației:
Domnilor de la minister, de cate ori trebuie organizat un concurs ca sa castige cine trebuie? Nu mai bine ii dati raspunsurile madamei Burducea sa le invete pe de rost ca sa ia examenul scris? Aaaa, deja i le-ati dat dar nu a avut timp sa le invete? Hm....greu cu timpul liber, dar atunci mai bine ii faceti testul dinainte, ca sa nu mai fie probleme :)
Google PageRank Checker