25 de ani
de presa libera
Vineri, Septembrie 04, 2015 15:18 PM

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
1924

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Peste 45.000 de români au călătorit prin programul Senior Voyage; costul mediu al vacanței, 430-450 euro
Vineri, Septembrie 04, 2015 15:11 PM

Cei peste 45.000 de români care au călătorit prin programul Senior Voyage în ultimii cinci ani au alocat un buget mediu de 430 - 450 euro pe o vacanță, conform unui studiu realizat de un tour-operator și dat vineri publicității.

Imigranți: Băiețelul sirian înecat în Turcia a fost înmormântat alături de familia sa la Kobani
Vineri, Septembrie 04, 2015 15:03 PM

Băiețelul sirian găsit înecat pe o plajă din Turcia a fost înmormântat vineri, împreună cu fratele și mama sa, într-o atmosferă foarte emoționantă, în orașul lor Kobani, în nordul Siriei, a relatat pentru AFP un martor.

Primăria sectorului 3 primește cereri pentru acordarea de ajutoare persoanelor cu venituri reduse
Vineri, Septembrie 04, 2015 15:01 PM

Primăria sectorului 3 primește, în perioada 8 septembrie - 5 octombrie, cereri pentru acordarea unor pachete alimentare pentru persoanele cu venituri reduse, potrivit unui comunicat al autorității locale.

Ferrari i-a prelungit contractul directorului tehnic James Allison până în 2018
Vineri, Septembrie 04, 2015 14:52 PM

Scuderia italiană Ferrari a anunțat vineri că a prelungit colaborarea cu directorul tehnic James Allison până la finalul anului 2018, relatează ziarul L'Equipe.

S-a înființat Asociația Export Club București-Brașov-Bavaria
Vineri, Septembrie 04, 2015 14:48 PM

O filială a Asociației Export Club București, ce are ca scop declarat sprijinirea mediului de afaceri în a se organiza reprezentativ, pentru întărirea relațiilor și schimburilor economice cu statele Uniunii Europene și în special cu cele din zona de limbă germană, a luat ființă vineri, la Brașov.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
04 Sep, 12:50 Alta
ionescu a comentat pentru articolul Republica Buzău sau cum facem concurență serioasă Caracalului:
Alta e minunea din „fabrica de praf” pentru buzoieni. Cum nu o știți??În „parcarea” de la intrarea în BRD pe fostul loc al clubului copiilor. Se aude că se va face una și mai mare, pe șase nivele, cu piscină, sală de popice, billiard,baruri și sală de cinema ,...din mașină!
04 Sep, 12:31 Magister pueri gramaticam latinam ducunt!
felcer a comentat pentru articolul Republica Buzău sau cum facem concurență serioasă Caracalului:
Precizări pentru Ionescu:1.Considerații în general corecte.2.Nu ne îndreptăm nicidecum către partidul unic. Acesta funcționează din 1990 cu cele două aripi la fel de rapace: manglitorii cu stânga și prăduitorii cu dreapta.3.De vină pentru proporțiile jafului prin promovarea nulităților nu sunt „vechile structuri comuniste” ci pasivitatea complice a marelui public.4.Se pronunță și se scrie corect INFLUENȚĂ nu „influiență” deoarece termenul vine de la latinescul fluo-fluere, a curge.
04 Sep, 10:06 Gainarii
Adria a comentat pentru articolul Prefectul jurist George Sava s-a făcut de râs în instanță cu demiterea primarului de la Năeni:
Gainarii fac gainarii!
Google PageRank Checker