26 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 30, 2016 23:38 PM
paste1

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
2029

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

MB: Tabăra pentru "rămânerea" în UE câștigă teren (sondaj Opinium)
Sambata, Aprilie 30, 2016 23:12 PM

Numărul britanicilor care vor să rămână în Uniunea Europeană a crescut în ultimele patru săptămâni, arată sâmbătă un sondaj online al companiei de cercetare de piață Opinium Research pentru ziarul Observer, informează Reuters.

Serbia: Opoziția manifestează contra "fraudelor" la alegerile legislative
Sambata, Aprilie 30, 2016 22:27 PM

O mie de persoane au manifestat sâmbătă în fața sediului comisiei electorale sârbe din Belgrad, la chemarea mai multor formațiuni ale opoziției care au denunțat "fraude" în alegerile legislative din 24 aprilie comise de partidul prim-ministrului Aleksandar Vucic, informează AFP.

Liga I: CFR Cluj - ACS Poli Timișoara 5-1, în play-out
Sambata, Aprilie 30, 2016 21:52 PM

CFR Cluj a învins-o pe ACS Poli Timișoara cu scorul de 5-1 (1-0), sâmbătă seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a noua a fazei play-out a Ligii I de fotbal.

Siria: Qatarul cere o reuniune "de urgență" a Ligii Arabe asupra Alep
Sambata, Aprilie 30, 2016 21:39 PM

Qatarul a cerut o reuniune "de urgență" a Ligii Arabe privind bombardamentele armatei siriene asupra orașului Alep care continuă de zece zile, în timp ce Moscova a exclus exercitarea de presiuni asupra Damascului pentru a opri raidurile, informează AFP.

Steinmeier: Reuniune ministerială în "format Normandia", în 11 mai, la Berlin, "pentru a depăși blocajele" în problema Ucrainei
Sambata, Aprilie 30, 2016 20:58 PM

Șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, a anunțat sâmbătă, într-un interviu oferit mai multor publicații europene, că i-a invitat pe omologii săi ucrainean, rus și francez în 11 mai la Berlin, "pentru a depăși blocajele dintre Kiev și Moscova", informează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
30 Apr, 09:12 Gheraseni
Horia a comentat pentru articolul Primarul din Gherăseni, suspendat din funcție. Alături de el, încă doi aleși locali din Cernătești:
Cele mai fericite sarbatori Sava trebuia sa plece de mult la Dna cu el
29 Apr, 21:38 ALO ALO
UN OM NEUTRU a comentat pentru articolul Caracatiţa de la Direcţia Economică a Primăriei Buzău naşte pui vii/Cum au dispărut banii încasaţi pe amenzi şi impozite la Primăria Topliceni:
Nu stiu ce este in capul unor candidati la primaria comunei topliceni. Sau inscris peste 6 candidati care mai de care cu 8 clase si foarte rar cu liceul terminat . Nu au condus niciodata un grup de oameni nu a luat nici odata o decizie pro sau contra pentru a influenta in bine sau rau viata celor de sub ei,dar totusi ei vor sa fie in fruntea comunei. Dl candidati pe raza comunei sunt NNNNNN persoane culte, calculate , inteligente, profesori, medici , ingineri , costructori , dar si oameni de rind cu caracter cu personalitate care nu fac politica dar traiesc in comunitate.CUM SA DISCUTI CU ACESTIA SI SA EI DECIZII CIND TU CANDIDAT ABIA AI TERMINAT 8 CLASE SAU LICEUL LA SERAL ORI O FACULTATE LA PRIVAT CIND TOATA VIATA TA AI CONDUS TRACTOARE SAU BULDOZERE ORI AI FACUT INJECTII LA GAINI . DE ACEEA DOMNILOR TIMP DE 12 ANI NU IA DUS CAPU LLA O IDEE BUNA DE IMPLEMENTAT PENTRU COMUNITATE. SI AICI MA REFER LA TOTI CEI CE CARE TRECUT PE LA PRIMARIE CA PRIMARI SAU VICEPRIMARI.DESTEPTAREA OAMENI BUNI ACUM ANALIZATI CU CINE VOTATI SI CUI II DATI CREDIT DACA VA GINDITI LA VIITOR SI LA SCHIMBARI IN BINE PE RAZA COMUNEI. PRIMARII CARE AU FOST SAU CREZUT STAPINII VOSTRII SI CA VOI SUNTETI IN SLUJBA LOR SI NU INVERS. DORITI ACEASII SITUTIE VOTATII TOT PE CEI CARE AU FOST. LUPUL ISI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA .DVS DECIDETI.
29 Apr, 20:43 DESTEPTAREA
UN FOST PSD a comentat pentru articolul Caracatiţa de la Direcţia Economică a Primăriei Buzău naşte pui vii/Cum au dispărut banii încasaţi pe amenzi şi impozite la Primăria Topliceni:
DL Dobre ati inceput sa dati BERE SI MICI la barul lui Oancea Titi , ca sa va voteze cei fara de capatai. Acestia sunt votantii care tiau mai ramas si pe care ii poti pacalii cu minciunele si promisiunile tale .Noi stiam ca Oancea Titi era PSD ist infocat si este chiar consilier al psd, dar acum vedem ca te sustine chiar daca esti de la Alde. HALAL POLITICA HALAL OAMENI , CIOLANUL ESTE LA PUTERE, SI INTERESUL DE GRUP CA DE OBICEI DIN 1990 PINA IN PREZENT.OAMENI VOTATI IN CONTINUARE PE ACEST INDIVID CARE VA MINTIT SI NU A FACUT IN COMUNA NIMIC, NIMIC PENTRU OAMENI CI NUMAI PENTRU EL TIMP DE 12 ANI. DACA IN 12 ANI NU A FACUT NIMIC CE POATE SA FACA IN 4 ANI. NU VEDETI CA PROFITA DE NAIVITATEA DUMNEAVOASTRA CA ESTE NESIMTIT SI VA CERSESTE MEREU VOTUL. DE DOUA ORI A PIERDUT DAR INSISTA IN CONTINUARE POATE POATE.
Google PageRank Checker