26 de ani
de presa libera
Duminica, August 28, 2016 05:09 AM

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
2058

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 28 august
Duminica, August 28, 2016 05:00 AM

Este a 241-a zi a anului 2016.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Maria Ligor vizitează centrul Italiei după cutremur
Duminica, August 28, 2016 04:09 AM

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, se va deplasa duminică în centrul Italiei, regiune puternic afectată de cutremurul care a avut loc miercuri și în care și-au pierdut viața și 11 cetățeni români, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat.

Hillary Clinton primește primul instructaj de securitate națională în calitate de candidată la președinția SUA
Duminica, August 28, 2016 03:21 AM

Candidata Partidului Democrat la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a primit sâmbătă primele informații privind securitatea națională după acceptarea nominalizării luna trecută, transmite Reuters, citând un comunicat de presă.

Primele ciocniri între kurzi și rebelii sirieni sprijiniți de Turcia
Duminica, August 28, 2016 01:28 AM

Luptătorii kurzi din Siria au anunțat sâmbătă primele ciocniri cu rebelii sirieni sprijiniți de Turcia, după intervenția armatei turce peste frontieră, începând de miercuri, transmite Xinhua.

UPDATE Atac cu rachete împotriva aeroportului Diyarbakir din Turcia
Duminica, August 28, 2016 01:20 AM

Patru rachete au lovit sâmbătă noaptea aeroportul din Diyarbakir, în sud-estul Turciei, a transmis agenția de presă Dogan, preluată de Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Aug, 17:20 Lingaii
Observator a comentat pentru articolul Cum a supt „garda pretoriană“ a fostului primar Boșcodeală din bugetul local al municipiului Buzău:
Dupa Boscomanglitorul, nu ar trebui sa urmeze la DNA, goaba de Chiculescu, cu Ene Nicolae, Nedelcu, Tanasescu etc ???
27 Aug, 17:14 LINGAU
Observator a comentat pentru articolul PMP Buzău promite asistență juridică polițiștilor locali care vor fi disponibilizați:
CUM SA APERE ACEASTA FAMILIE DE MOCANI HOTI, SUTE DE POLITISTI LOCALI, CARE PANA LA URMA SI EI MUNCESC CINSTIT, HOTI AU FOST SI CEI CERE I-AU ADUS IN ACEASTA SITUATIE (Boscomanglitorul, Chiculescu, Nedelcu,Tanasescu, Gegea,Ene Nicolae etc).
27 Aug, 17:06 Un lingau politic
Observator a comentat pentru articolul Replica zilei, la Consiliul Local/Nicolae Șerban (PNL): ,,Până acum, Prestcom Serv a fost conectată la țâțele Primăriei“:
La alegerile locale trecute , acest tigan balos (ma refer strict la el) il ajuta cu clica lui pe Boscomanglitorul, sa mai castige inca un mandat, iar acum cuvanta din partea PNL-ului, cate clase ai mai Serbane, duce-te-ai dupa Dan Diaconescu !
Google PageRank Checker