25 de ani
de presa libera
Vineri, Mai 22, 2015 19:00 PM

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
1893

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

''Salut, mare duce !'', i-a răspuns Orban lui Juncker
Vineri, Mai 22, 2015 18:58 PM

''Salut, mare duce!'', i-a răspuns premierul ungar, Viktor Orban, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care l-a întâmpinat cu ''Salut, dictatorule !'' vineri la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, relatează AFP.

Menținerea activității de transport în parametri de siguranță, prioritate RATB
Vineri, Mai 22, 2015 18:34 PM

Menținerea activității de transport în parametri de siguranță impuși de legislația în vigoare este una dintre prioritățile tuturor factorilor de decizie din cadrul regiei, fără a nega existența unor probleme semnalate de sindicat cauzate de vechimea parcului și de unele defecțiuni apărute la vehicule, precizează conducerea Regiei Autonome de Transport București (RATB) într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Ciclism - Giro: Românul Eduard Grosu, excelent loc 5 în etapa a 13-a, câștigată de Modolo, Aru în roz
Vineri, Mai 22, 2015 18:33 PM

Etapa a 13-a a Turului ciclist al Italiei a fost, vineri, cu noroc pentru debutantul român Eduard Grosu, unul dintre remarcații zilei, clasat la un sprint masiv, singur-singurel, neajutat de nimeni, pe un excelent loc 5, în același timp cu învingătorul, italianul Sacha Modolo, iar tricoul roz a fost preluat de Fabio Aru, scăpat de o căzătură în care a fost prins fostul lider, Contador.

Simona Halep: Sunt pregătită pentru Roland Garros
Vineri, Mai 22, 2015 18:30 PM

Românca Simona Halep, numărul trei mondial în tenisul feminin, a afirmat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Roland Garros, că este pregătită pentru al doilea turneu de Mare Șlem al anului.

Un șeic din Qatar este cumpărătorul tabloului 'Les femmes d'Alger' al lui Picasso
Vineri, Mai 22, 2015 18:24 PM

Un șeic din Qatar este cel care a plătit 179,36 de milioane de dolari pentru pânza 'Les femmes d'Alger', semnată de celebrul Pablo Picasso, care a devenit astfel cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, potrivit ziarului New York Post, citat de EFE.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 May, 12:33 I
ANONIM a comentat pentru articolul Hasdeienii Sorina Banu și Iuliu-Cezar Zăinescu reprezintă România la olimpiadele de Română și Chimie:
Se observa ca Limba Germana este mai actuala si in acelasi timp preferata de elevi fata de Latina . Schimbati d-lor (cei din minister),grila de program dupa preferintele elevilor si nu dupa specialitatea profesorilor.
22 May, 11:21 Spectacol pentru poporul naiv
DN1 a comentat pentru articolul Începe adevăratul proces pentru Bîgiu:
Stati lnistiti ca nu i se va intimpla nimic doar traim in Romania.Cel mult un arest la domiciliu.Nu uitati:sectacolul nu este gratuit ,taxele si impozitele va sunt in continuare furate.
22 May, 10:44 Opriti aceasta mascarada antica
Excomunicatul a comentat pentru articolul Unul dintre enoriașii excomunicați de la Focșani, iertat de Arhiepiscopul Ciprian:
Cum este permis sa isi asume biserica puterea de a regla problemele de morala ale populatiei in schimbul banutilor greu castigati de cetatenii creduli ?Cateva monede si pacatele iti sunt sterse ca prin miracol.Ce minciuna!A fi crestin nu inseamna sa crezi in popi si in speculatia lor financiara numita religie.
Google PageRank Checker