25 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 28, 2015 15:02 PM

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
1962

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Rugby: CSM Știința Baia Mare, a doua finalistă a SuperLigii CEC Bank
Sambata, Noiembrie 28, 2015 14:53 PM

CSM Știința Baia Mare s-a calificat în finala SuperLigii CEC Bank la rugby, după ce a învins-o pe CSA Steaua București cu scorul de 19-13 (6-3), sâmbătă, pe Arena ''Lascăr Ghineț'' din Baia Mare, în a doua semifinală a competiției.

Cluj: Vasile Dîncu a primit titlul de Profesor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai
Sambata, Noiembrie 28, 2015 14:52 PM

Sociologul Vasile Dîncu, vicepremier, a primit, sâmbătă, titlul de Profesor Honoris Causa (PHC) al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

ANOFM: Aproape 37.000 de persoane au participat la cursuri de formare profesională în primele 10 luni; peste 58% au fost femei
Sambata, Noiembrie 28, 2015 14:45 PM

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organizat, în primele 10 luni ale anului, cursuri de formare profesională/evaluare a competențelor/ucenicie pentru 36.923 persoane, din care 34.441 au statut de șomer, iar femeile au reprezentat peste 58% din total, conform unui comunicat al agenției remis AGERPRES.

Auto: F1 - Nico Rosberg, cel mai rapid la a treia ședință de antrenamente libere pentru MP de la Abu Dhabi
Sambata, Noiembrie 28, 2015 14:35 PM

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a stabilit cel mai bun timp din cea de-a treia ședință de antrenamente libere în vederea Marelui Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatului Mondial, fiind cronometrat sâmbătă pe circuitul din Yas Marina în 1 min. 41 sec. 856/1000 (medie orară: 196,301 km).

Noile baterii cu sodiu ar putea să le înlocuiască pe cele cu litiu
Sambata, Noiembrie 28, 2015 14:32 PM

Cercetătorii francezi au anunțat vineri că au pus la punct un nou tip de baterii cu sodiu, care ar putea fi o alternativă la bateriile cu cu litiu și ar permite stocarea de energii regenerabile, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Nov, 12:07 Trezeste-te Buzaule !!!!!!!
Noi a comentat pentru articolul Neagu, disperat ca buzoienii să nu-l huiduie pe Boșcodeală de 1 Decembrie:
De abia astept acest 1 Decembrie. Sunt exasperat de starea drumurilor din oras, de banii aruncati pe reparatii la masina. De pretul apei-canal, de rugina care iar curge la robinet. Sunt intrigat la culme de nemernicia politicienilor buzoieni. Vor arunca la milogi 2000.. de portii de fasole, cuvantari rasuflate, in timp ce gandurile lor se vor intoarce la banisori, la furt, hotie, afaceri pe banii prostilor de buzoieni. E timpul sa deschidem gura, e timpul sa ne luam de mafia organizata a lui Boscodeala din orasul asta, in care sa mai putem trai si noi, nu numai ei. Hai Buzaule!!!!!!!!!!!!!! Ridicate- GATA CU BOSCODELI, BAGISTI, MOCANISTI, BARLISTI, HOTI - AJUNGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28 Nov, 10:53 din nou la scoala
luminita a comentat pentru articolul Acuzații ale angajaților de la Grădinița „Boboceii din Micro III“ / Director schimbat din funcție pentru că nu a vrut să semneze contract cu o firmă „agreată“ de Primărie? :
Multumesc pentru cuvintele frumoase, informatiile dumneavoastra nu au legatura cu decizia de detasare in interesul invatamantului in functia de director!!!! RUSINE!!! Cat despre razbunare cred ca stiti mai bine...
28 Nov, 00:51 Intrebare
Codrut a comentat pentru articolul Geta Burducea din nou „repetentă“, trădată de tasta ENTER:
De ce mai comentați..? Nu a plecat la catedra? Sau după com De ce mai comentati.? Nu a plecat la catedra? Sau după contestație speră sa ajungă in minister.? O ajuta catelusul... .dobre. ....la dobre nu vrea tastatura sa scrie cu majuscule. Nici enterul nu a vrut.
Google PageRank Checker