26 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 29, 2016 07:00 AM

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
2054

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

John Kerry se va întâlni cu Mahmoud Abbas sâmbătă la Paris
Vineri, Iulie 29, 2016 05:45 AM

Secretarul de stat american John Kerry se va întâlni cu președintele palestinian Mahmoud Abbas sâmbătă la Paris pentru a continua discuțiile spre un eventual progres pentru o soluție cu două state, a anunțat joi Departamentul de Stat, informează AFP.

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 29 iulie
Vineri, Iulie 29, 2016 05:30 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE -29 iulie
Vineri, Iulie 29, 2016 05:00 AM

Este a 211-a zi a anului 2016. Au mai rămas 155 de zile până la sfârșitul anului bisect.

Brazilia: Poliția din Rio a arestat un bărbat care a jurat credință Statului Islamic
Vineri, Iulie 29, 2016 04:44 AM

Cu opt zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, poliția federală (PF) din Rio de Janeiro a arestat un brazilian de origine libaneză, Chaer Kalaoun, acuzat că a călătorit în Siria și a jurat credință Statului Islamic, făcând apologia grupării pe rețelele sociale.

Hillary Clinton: "Momentul adevărului se apropie pentru America" (extrase discurs)
Vineri, Iulie 29, 2016 04:03 AM

Hillary Clinton va descrie joi seară, în discursul său de învestitură drept candidat democrat la Casa Albă, "momentul adevărului" care îi așteaptă pe americani la alegerile din noiembrie, între ea și republicanul Donald Trump, potrivit unor extrase din discurs.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 Jul, 00:18 Demisia
Suditu a comentat pentru articolul Toma: „Pentru Tescaru, noi suntem sclavii lui, suntem proștii lui; proști, dar mulți, și noi, aceștia mulți, până la urmă vom avea dreptate“:
Tescarule nu mai rezisti mult cu clica ta cu tot.Chiar daca mai incearca neagu emanoil sa bage fitile ca toma e rau si el e bun nu mai tine vrajeala. Buzoienii ar trebui sa iasa in strada si sa i ceara demisia sobolanului de tescaru.Rusineee ca platim apa de ploaie
29 Jul, 00:11 Curaj
Loredana a comentat pentru articolul Toma: „Pentru Tescaru, noi suntem sclavii lui, suntem proștii lui; proști, dar mulți, și noi, aceștia mulți, până la urmă vom avea dreptate“:
Domnule Toma felicitari pt vizita in premiera la statiunea de cercetare buzau .Am inteles ca vreti sa o sprijiniti financiar.Felicitari!Primul ales care se implica ,restul politicienilor di ultimii 10 au fost niste mincinosi.Dumnezeu sa ti dea putere sa faci dreptate buzoienilor sa nu mai paraseasca judetul pt un loc de munca
28 Jul, 20:41 Și mai departe ?
Sorin a comentat pentru articolul Poliția locală a făcut ordine pe Terasa No Limit care funcționa ilegal pe aproape 250 de metri pătrați:
Bulevardul Gări, acelaș patron, aceiași mizerie cu ocuparea spațiului pietonal. Insulita din Parcul Tineretului, acelaș patron, aceiași mizerie, poluarea fonică indiferent de oră pentru cetățeni care doresc să se plimbe în parc si pentru cetățeni care au ghinionul de a locui în zona respectivă. Oricum aceste mizerii sunt de ani de zile și se pare că sunt tolerate si accepta datorită calității de cotizant psd a respectivului patron.
Google PageRank Checker