25 de ani
de presa libera
Miercuri, Octombrie 07, 2015 20:19 PM

Economic

Gata cu achiziţionarea de fier vechi de la persoane fizice!

de
Economic  |
23.04.2013, 21:00
1937

Acesta nu se va mai cumpăra cu bani lichizi, ci prin cont bancar

Achiziţionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisă prin lege, cel care va vinde asemenea mărfuri având nevoie să prezinte un cont bancar ce va fi alimentat de cumpărător. În aceste condiţii, centrele de colectare a fierului vechi nu vor mai putea plăti bani din mână la cumpărarea mărfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermediul unui cont bancar pus la dispoziţia cumpărătorului, potrivit unui proiect de Ordonanţă al Guvernului.

În situaţia în care se va utiliza o altă modalitate de plată în afară de viramentul bancar, persoanele în cauză vor fi sancţionate cu amendă de la 30.000 la 50.000 de lei.

De asemenea,  administratorul fiecărui centru de colectare va trebui să reţină toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenientă şi este pasibilă de o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. Totodată, centrelor de colectare le va fi interzisă cumpărarea de la persoane fizice a deşeurilor feroase şi neferoase din domeniul energetic, inclusiv petrol şi gaze, telecomunicaţii, apă şi canalizare şi oricare alt domeniu de utilitate publică. Noile prevederi din domeniul comerţului cu fier vechi sunt necesare, întrucât ţara noastră se confruntă cu o situaţie excepţională în domeniul furturilor din reţele de telecomunicaţii, energetice, de apă sau canalizare.          

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Fotbal: Toate biletele scoase la vânzare de FRF pentru meciul cu Finlanda s-au epuizat
Miercuri, Octombrie 07, 2015 20:07 PM

La mai puțin de 24 de ore de la punerea lor în vânzare, biletele pentru partida România - Finlanda de joi, 8 octombrie, s-au epuizat, anunță FRF pe site-ul său oficial.

Gazprom amână proiectul Turkish Stream din cauza tensiunilor dintre Rusia și Turcia
Miercuri, Octombrie 07, 2015 19:48 PM

Grupul rus Gazprom a anunțat miercuri că proiectul gazoductului Turkish Stream va fi amânat în condițiile tensiunilor dintre Moscova și Ankara din cauza intervenției Rusiei în conflictul din Siria, transmite AFP.

Brăila: Dosar penal pentru tinerii care s-au filmat în timp ce tăiau coada unui câine
Miercuri, Octombrie 07, 2015 19:48 PM

Patru tineri din satul brăilean Tătaru sunt cercetați penal pentru comiterea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, după ce s-au filmat în timp ce tăiau coada unui câine și au postat filmulețul pe o rețea de socializare.

Botoșani: Copaci plantați în gropile de pe un drum județean, în semn de protest față de starea proastă a acestuia
Miercuri, Octombrie 07, 2015 19:38 PM

Locuitorii comunei Dângeni din județul Botoșani au plantat, miercuri dimineață, sute de salcâmi în gropile de pe un drum județean, în semn de protest față de starea proastă a drumului. La inițiativa primarului Cătălin Rotundu, sătenii au îngropat arborii pe drumul județean DJ 294, care face legătura dintre DN 24 C (Botoșani- Săveni) și comuna Dângeni.

David Cameron l-a acuzat pe liderul Partidului Laburist că 'simpatizează cu terorismul'
Miercuri, Octombrie 07, 2015 19:33 PM

Premierul britanic David Cameron l-a criticat miercuri dur pe noul lider al Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, pe care l-a acuzat că 'simpatizează cu terorismul', în discursul său susținut în ultima zi a congresului anual al Partidului Conservator, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
07 Oct, 14:43 NOTORIETATEA OPINCILOR ROMANESTI
Ion a comentat pentru articolul Copiii romi din Brădeanu învață meșteșugul confecționării opincilor cu ajutorul Muzeului Județean:
Incaltamintea care nu doare, sau cum este ea cunoscuta sub denumirea de opinca, a facut multe valuri. Nu vreau sa ma refer la cea mai inalta pozitie ocupata de opinca romaneasca asezata cu mare grija pe cladirea unui Parlament al unui stat din Europa, care se crede democrat. La vremea respectiva acel stat era condus de o dictatura, iar romanii, la vremea aceea, cred ca au dat o lectie de patriotism, demnitate nationala si democratie foarte buna. Eu doresc sa ma refer la ce performante a ajuns romanul, conjudeteanul nostru, Dumitru Dan. Purtând renumitele opinci "hand made" a reusit ocolul lumii. Este laudabila initiativa Muzeului Judetean Buzau in memoria "ambasadorului Dumitru Dan". Este, de asemenea, laudabila ambitia, daruirea, preocuparea si implicarea dnei prof. Doina Musat in acest frumos proiect, care, pe langa faptul ca este un omagiu adus "globtroateru-lui D Dan", face si o lectie de educatie copiilor implicati in acest proces de instruire. Felicitari dnei Musat si tututor celor implicati in acest proiect.
07 Oct, 14:14 Iată că se poate !
radu a comentat pentru articolul Copiii romi din Brădeanu învață meșteșugul confecționării opincilor cu ajutorul Muzeului Județean:
BRAVO
07 Oct, 14:02 Parcă...
IONESCU a comentat pentru articolul Picătura cu Otravă/Social-democrații buzoieni, 120 la sută pentru Dragnea. Să moară DNA-ul de ciudă!:
Parcă, parcă îmi aduc bine aminte, era o lozincă în antetul gazetelor, în vremea comunismului, reproiectată acum în „proletari din toate județele uniți-vă”! să-l apere pe livișor de dna! cică, dacă are unanimitatea voturilor, scapă. !Pot să-l asigur că NICI DRACU NU-L SCAPĂ! A, ar mai fi o soluție:să apeleze și la Doru să-i mângâie măgarul, care e pesedist, poate îi aduce noroc!!
Google PageRank Checker