Prim-ministrul interimar Mihai Fifor a semnat, miercuri după-amiază, decizia de eliberare a chestorului buzoian Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române. „Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniță. Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea   ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Guvernului.

Premierul interimar Mihai Fifor a avut, miercuri dimineaţă, o discuţie despre situaţia din Poliţie cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. De altfel, Fifor anunţase, de marţi seară, că o decizie privind conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) va fi luată în cursul zilei de miercuri.

Pe 9 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că i-a trimis premierului de la acea vreme, Mihai Tudose, propunerea de schimbare din funcţie a şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, propunere refuzată de Mihai Tudose, care a anunţat, însă, ulterior că i-a cerut șefului Poliției să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Acum, cand esti numit politic,pleci tot politic domnule Ionescu…si pleci singur nu faci un raport in care propui n-1 sanctiuni doar sa-ti salvezi scaunul.Poate unii dintre cei propusi a fi sanctionati aveau aceeasi vina ca si el, poate la fel de destepti, asa cun sugerati, dar nu au aceeasi puternica sustinere politica pentru a ocupa o astfel de functie sau macar o functie.Despescu stie din tinerete cum functioneaza institutia…totul pentru propria persoana….onoarea si caracterul sunt doar niste cuvinte din dictionar.

  2. „Cine nu e cu noi , e împotriva noastră”! Asta a judecat și decis d-na Dan, o pălărie de floarea soarelui, nimerită la MAI. Devine tot mai limpede că operațiunea PROSTIREA, dirijată politic, se desfășoară aprig și cu cele mai prost rostuite perspective. Un om deștept n-are ce căuta alături de dumneaei. Nici o noutate. Așa se făcea și la comuniști. Nici un secretar de partid pe comună nu-și alegea consilieri deștepți. Proști! Să facă ce li se spune, nu să gândească!

  3. Decizia de eliberare din functie era doar o problema de timp. Era mai normal sa-si fi dat demisia de onoare, chestorul stiindu-se cu….. semnatura de luare la cunostinta si de dispunere de masuri pt. faptele… pedofilului…. Concluzie: chestor lipsit de onoare !

Comments are closed.