Sala Sporturilor din Buzău devine, va deveni vineri, începând cu ora 20,00, principalul punct pe harta boxului profesionist românesc. Ultimul mare eveniment pugilistic al anului îl va aduce pe Bogdan Dinu, pentru prima dată de când a făcut trecerea la profesionism, în faţa publicului buzoian.

Boxerul buzoian, neînvins până acum în 17 meciuri în cariera profesionistă, va urca în ring împotriva brazilianului Marcelo Luis Do Nascimento, un pugilist în vârstă de 37 de ani, care are de partea lui o experienţă superioară, dobândită în cele 33 de partide disputate până acum, dintre care 18 au fost victorii şi 15 înfrângeri. Din păcate, din cauza accidentării de ultim moment al adversarului de­semnat iniţial pentru a boxa cu Dinu, rusul Vladimir Tereşkin, meciul buzoianului nu va mai fi main-eventul Galei de la Buzău, statut care îi va reveni duelului dintre timişoreanul Flavius Biea şi ucraineanul Valentyn Golovko, ce are în joc centura WBA Continental, deţinută în prezent de român.

O altă absenţă de marcă a Galei, faţă de programul anunţat iniţial, va fi şi cea a lui Viorel Simion, nevoit să renunţe la meciul de centură de la Buzău, din cauza unei afecţiuni la spate. Chiar şi aşa, evenimentul se anunţă extrem de atractiv, pe lângă Bogdan Dinu şi Flavius Biea urmând să mai boxeze diseară alţi trei români, Daniel Buciuc, Eronim Arădoaie şi Cezar Juratoni, toţi împotriva unor adversari din Georgia.

Adrian Fetecău

Program Gală – ,,Lupii din Carpaţi“

CATEGORIA SEMIMIJLOCIE – 4 reprize:

Daniel Buciuc (România / 3-0-0, 2 KO) – Tornike Kadelaki (Georgia / 2-0-0, 1 KO)

CATEGORIA SEMIMIJLOCIE – 6 reprize:

Eronim Arădoaie (România / 4-0-0) – Irakli Jeranashvili (Georgia / 14-9-5, 8 KO)

CATEGORIA GREA-UŞOARĂ – 6 reprize:

Cezar Juratoni (România / 6-0-0, 4 KO) – Giorgi Tevdorashvili (Georgia / 27-24-4, 17 KO)

CATEGORIA GREA – 8 reprize:

Bogdan Dinu (România / 17-0-0, 13 KO) – Marcelo Luis Do Nascimento (Brazilia / 18-15-0, 16 KO)

MAIN EVENT – CENTURA WBA CONTINENTAL, CATEGORIA SEMIMIJLOCIE – 12 reprize

Flavius Biea (România / 12-0-0, 6 KO) – Valentyn Golovko (Ucraina / 23-2-0, 16 KO)

Bogdan Dinu, emoţionat la lansarea Galei

Miercuri după-amiază, la Palatul Comunal, organizatorii Galei, trei dintre protagonişti-, Bogdan Dinu, Flavius Biea şi brazilianul Do Nascimento-, alături de Viorel Simion şi de reprezentanţii autorităţilor locale, primarul Constantin Toma şi vicepre­şedintele Consiliului Judeţean, Romeo Lungu, au susţinut o conferinţă de presă, moderată de jurnalistul buzoian Adrian Fetecău, prilej cu care a şi fost lansat, oficial, acest eveniment.

Bogdan Dinu a oferit primele impresii despre evenimentul care-l va avea în prim plan vineri seară, despre meciul cu brazilianul Do Nascimento şi despre emoţiile care-l încearcă la revenirea în faţa publicului buzoian după 12 ani, dar pentru prima dată într-o gală profesionistă.

Bogdan Dinu

„Mă bucur că am ocazia să boxez acasă, la Buzău. N-am mai boxat din 2005, când eram la amatori, atunci am reuşit să fac un meci extraordinar. Vreau să mulţumesc promotorului meu, Sorin Florea, pentru că se implică în organizarea galelor de box, autorităţilor locale pentru că au pus umărul la organizarea acestui eveniment.

Vă asigur că va fi un spectacol reuşit. Îmi pare rău că s-a amânat meciul meu pentru centură cu rusul Vladimir Tereşkin, care s-a accidentat, dar am ocazia să boxez cu acest brazilian, care a spus că este bine pregătit şi are o experienţă mult mai mare ca a mea. Într-adevăr, are experienţă, dar şi eu sunt foarte bine pregătit. Bine, a spus că el crede că mă va bate…! Cu siguranţă însă va fi un meci foarte bun!”, a spus Bogdan Dinu.

Primarul Constantin Toma: „Sunt încântat că avem la Buzău o asemenea Gală. Bogdan ne face mare cinste!”

Constantin Toma

Organizatorii Galei „Lupii din Carpaţi”, cei de la King Promotion, au primit imediat tot concursul din partea autorităţilor locale, atunci când a apărut pentru prima dată ideea ca un astfel de eveniment să aibă loc la Buzău. Primarul Constantin Toma a explicat ce înseamnă pentru oraşul nostru găzduirea acestei gale şi l-a lăudat pe Bogdan Dinu pentru implicarea sa totală în boxul buzoian: „Sunt încântat că putem avea la Buzău o asemenea Gală, sper să devină o tradiţie. Bogdan Dinu este deja cetăţean de onoare al municipiului Buzău, ne face mare cinste, a creat şi o şcoală de box aici, la Buzău, îl ajutăm şi noi cum putem, astfel încât la şcoala lui şi pe lângă el să creştem o ramură sportivă care a fost şi la Buzău importantă. În ultimii ani, din păcate, ca în toate domeniile din această ţară, a scăzut, dar sperăm, cu sprijinul lui în primul rând, să reuşim să creăm chiar o şcoală de box adevărată la Buzău, care să dea campioni cel puţin de talia lui!”

Bine de ştiut:

– Gala va fi transmisă în direct pe postul PRO X (fostul sport.ro) şi, înregistrat, pe PRO TV, după show-ul „Românii au talent”

– Accesul publicului în Sala Sporturilor va fi permis începând cu ora 18,30

– Bilete se mai pot găsi şi vineri, între orele 10,00 şi 19,00, la casele de la Sala Sporturilor

DISTRIBUIȚI
loading...