27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:13 AM

Monden

Gaşca Zurli ajunge la Buzău cu turneul naţional „Hai la masă!”

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
05.10.2017, 00:00
507

   Lume, lume, bunici, pitici şi părinţi ce iubesc melodiile şi repertoriul celei mai populare găşti din ţară, fiţi Zurli şi veniţi lunea viitoare la spectacol! De la ora 19,00 Fetiţa Zurli, Zâna Bună, Tura Vura, Vrăjmăturica, Tanti Prezentatoarea, Zdrăngănel, Truli, Băieţelul Zurli, Clopoţel, Yuppi, Tashu şi Tasha şi-au pregătit un nou repertoriu şi vor să îl facă cunoscut tuturor buzoienilor, pe 16 octombrie, la Sala Sporturilor. Gaşca Zurli este cea mai iubită trupă de spectacole pentru copii din ţară, în ultimii ani membrii grupului reuşind să dea naştere unui adevărat fe­nomen. 

Ce presupune noul spectacol

  Cea mai nouă producţie Zurli, spectacolul cu care Gaşca Zurli aşteaptă toamna, îi împrieteneşte pe copii cu mancarea bună, cu apa şi, mai ales, cu statul la masă - „Hai la masă!“. Obiceiurile alimentare sănătoase sunt prezentate în maniera Zurli, jucăuş şi colorat, prin cântece şi întâmplări simpatice, pline de învăţăminte.  Noul personaj, adorabilul Bucă­tăraş Zurli, devine aliatul părinţilor în bucătarie. El ştie trucuri despre mâncarea făcută cu dragoste şi poveşti care să-i ţină pe copii cu gura deschisă.  Cum pui masa, cum stai la masă, ce mănânci, când mănânci şi cât de importantă e apa - sunt doar câteva dintre temele serioase, prezentate în joacă. Astfel, copiii vor învăţa lucruri noi, cu uşurinţa jocului, fără să aibă impresia că trebuie să facă efort, ca să deprindă noi reguli. ,,Hai la masă!” nu e tocmai invitaţia care să-i bucure pe cei mici. Ba chiar poate declanşa mici drame! Copiii nu o asociază cu „clopoţelul care aduce pauza“, ci cu sirena care anunţă întreruperea oricărei alte activităţi şi, mai mult, obligă la o acţiune mai puţin plăcută... de-a dreptul neplăcută, dacă ne gândim la reacţia lor.    

   Copiii nu sunt fericiţi când adulţii strigă: ,,Hai la masă!”. Acest spectacol este modul prin care invitaţia la masă capătă ­va­loare. În primul rând, părinţii învaţă cum să transforme bu­cătăria şi masa în teren de joacă, iar cei mici află că ,,Hai la masă!” este, de fapt, invitaţia pentru cea mai tare distracţie din bucătarie.

Cine sunt personajele

   Personajul principal, Fetiţa Zurli este cea mai draguţă fetiţă din lume! Ea e ca orice alt copil! Cel mai mult îi place să cânte şi să danseze, să inventeze jocuri, să asculte poveşti să mănânce îngheţată să petreacă timp cu prietenii ei să meargă la gradiniţă, să facă multe multe glume şi să… e o listă luuungă…! Îi place tare mult gluma cu „aucilică mămăligă”!!

   Zâna este  preferata ei, de aceea nu ratează nicio ocazie pentru a o impresiona cu câte o faptă bună! Prietenia este foarte importantă pentru Fetiţa Zurli !Visul ei cel mai mare este să fie prietenă cu toţi copiii din lume!

   A fost odată ca niciodată, un regat în care totul strălucea de curăţenie – Regatul Măturilor. Peste el domneau Regina Mătura şi Regele Făraş. Când Regina Mătură a adus-o pe lume o măturică, au numit-o Vrăjimă­turica. Vrăjimă­turica are puteri magice, din două mişcări lasă ordine şi curăţenie în urma ei. Este plină de viaţă, colorată şi este bună prietenă cu Gaşca Zurli.

   Tanti Prezentatoarea este sufletul Găştii Zurli. Datorită ei, Fetiţa Zurli, Yuppi, Truli, Clo­poţel şi Zdrăngănel, Băieţelul Zurli, Tashu, şi Tasha au învăţat ce este prietenia adevărată şi care sunt alegerile bune în viaţă. Dă cele mai multe îmbrăţisări şi are un zâmbet ca la Hollywood!

   Pentru a descoperi restul personajelor, vă invităm la spectacolul de la Sala Sporturilor.     

   Pentru o bună organizare a evenimentului, managerii showului ne sfătuiesc ca minorii (0-18 ani) ce sosesc la  cadrul eveniment să fie însoţiţi de minim un adult (părinte). Accesul se va face cu aproximativ o oră înainte de începerea spectacolului. De asemenea, persoanele care ajung după începererea spectacolului trebuie să ştie că vor avea acces în sală, dar îşi vor pierde locurile şi vor putea ocupa loc, doar în limita scaunelor rămase libere. şi tot spectacolul se va filma. Preţurile biletelor sunt: 40 lei (categoria II), 80 lei (categoria I) şi 200 lei (VIP).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker