Aproximativ 100 de antrenori din județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța au fost prezenți, la începutul săptămânii, la Buzău, la a doua întâlnire regională din cadrul noului proiect al școlii Fe­derale de Antrenori – „FRF Mobil”. Proiectul, derulat la nivel național, și care se întinde pe o perioadă de trei ani, își propune crearea unei metodologii comune de pregătire la nivelul cop­ii­lor, juniorilor și echipelor de tineret. Primul modul, unul pilot, s-a desfășurat la Pitești la începutul lunii decembrie 2018, când au fost prezenți antrenori din șase județe, în total 90 de participanți: Dolj, Olt, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți.

În cadrul întrunirii de la Buzău au fost abordate teme precum conduita antrenorului de copii și juniori, planificarea antrenamentelor și au existat două lecții practice pe teren cu grupe de copii Under 7 și Under 9 de la SCM Gloria Buzău. Antrenamentele practice au fost conduse de Liviu Negoițăși Dinu Todoran. Proiectul „FRF Mobil” se derulează pe o perioadă de trei ani: în 2019 va fi abordată perioada de învățare și inițiere, de­dicată grupelor de vârstă 5-9 ani, întâlnirile din 2020 se vor referi la etapa de dezvoltare, pentru juniori de 10-14 ani, iar în 2021 se va pune accentul pe etapa de perfecționare, vârsta 15-19 ani.

La final, pe baza centralizării datelor acumulate, Școala ­Fe­derală de Antrenori își propune să pună bazele unui concept tehnic unic la nivel național. Modulul al doilea al acțiunii „FRF Mobil”, organizat la Buzău, a fost și curs de perfecționare pentru antrenori în vederea reînnoirii licențelor UEFA. Din partea Federației Române de Fotbal au participat, la Buzău, Dan Apolzan, directorul Școlii de Antrenori, și Mihăiță Ianovschi, Adrian Szabo și Alin Hancaș, lectori în cadrul Școlii de Antrenori.

DISTRIBUIȚI
loading...